Een inside-blik op de hallucinatie die het leven van rebel Wilson veranderde

Inhoudsopgave:

Een inside-blik op de hallucinatie die het leven van rebel Wilson veranderde
Een inside-blik op de hallucinatie die het leven van rebel Wilson veranderde
Anonim

Aussie-actrice Rebel Wilson is op zoveel manieren onmiskenbaar. De mollige, blonde comedienne staat bekend om haar hilarische rollen in films als de Pitch Perfect-trilogieën, Hustle, Bridesmaids, Cats en Isn't It Romantic. De afgelopen jaren is ze overal geweest, en tenzij je je intrek neemt onder een rots of in een grot, heb je haar naam waarschijnlijk wel een keer of twee horen vallen.

Hoe kwam deze getalenteerde actrice op het witte doek? Was haar kinderdroom om het grootste ding in komische films te worden? Werd ze van de straat geplukt vanwege haar humor, charme en charisma?

Niet precies. De duik van Rebel Wilson in acteren kwam op een uiterst onconventionele manier aan. Haar roeping kwam tot stand toen ze hallucineerde van een zeer ernstige aandoening. Deze ziektevisioenen leidden haar blijkbaar naar roem. Eerlijk gezegd past dit soort carrièrepad bij haar persoonlijkheid, en we houden van haar verhaal.

Een ernstige aanval van malaria op negentienjarige leeftijd bracht haar in hallucinaties

Veel actrices dromen al van jongs af aan van het podium, en anderen zijn niet-gerealiseerde talenten, ontdekt door mensen die hun mogelijkheden zien, zelfs als zij dat niet doen. Rebel is geen van deze. Ze was op een heel ander pad toen het leven haar plotseling een enorme klap gaf. Rebel was negentien jaar oud, weg van huis in het land van Mozambique, toen ze werd getroffen door een ernstige aanval van malaria.

Door de zeer ernstige ziekte belandde Wilson in een ziekenhuis, waar medisch personeel medicijnen toediende om haar levensbedreigende toestand onder controle te krijgen. De levensreddende medicijnen zorgden ervoor dat de ooit-actrice last kreeg van hallucinaties. Het waren deze hallucinaties midden in de ziekte die haar uiteindelijk naar een levenspad voor de camera dreven.

Sommige mensen zouden droomopwekkende medicijnen nemen en ze beschouwen als niets meer dan een bijwerking. Anderen, zoals Rebel Wilson, lezen er veel dieper in. Ze beschouwde deze visioenen als bijna-doodervaringen en dwong ze in een richting die bedoeld was om te zijn. Toen Rebel Wilson herstelde, koos ze ervoor om zich haar hallucinaties te herinneren en zich daardoor te laten leiden naar haar eeuwige pad in het leven.

Man! Wat een rit zou dat pad gaan worden!

Die hallucinaties brachten haar tot acteren

Terwijl Rebel bewusteloos was, had ze zeer levendige visioenen van zichzelf als een volleerd actrice. Ze zag zichzelf in de toekomst, hield een dankwoord op het podium terwijl ze een prijs ontving voor haar acteerprestaties. Wilson onthulde in een interview dat haar was verteld om pillen te nemen om ziekten zoals malaria te bestrijden in het buitenland, maar ze had gehoord dat deze psychische problemen veroorzaakten, dus koos ze ervoor om het zonder te doen. Ze eindigde inderdaad met malaria en moest op haar beurt medicijnen krijgen om haar leven te redden.

Tijdens haar verblijf in het ziekenhuis zei Rebel dat ze bijna niets kon horen, niets kon zien, en toch droomde ze dat ze een toespraak accepteerde voor haar acteerprestaties, en eigenlijk rapte. In haar bijna comateuze toestand werd haar leven uiteindelijk recht voor haar neus uitgestippeld. De beelden die Rebel ervoer waren zo levendig dat ze ze niet meer los kon laten als ze eenmaal helder was. Ze waren een deel van haar en ze moest dat deel doorzien.

Twee decennia later is Rebel Wilson een van de meest gewilde actrices in de entertainmentindustrie

Na haar ziekte richtte Rebel al haar energie op het maken van het in de entertainmentbusiness. Vier jaar na haar levensveranderende penseel met het einde, studeerde ze af aan het Australian Theatre for Young People en kreeg ze haar eerste hoofdrol in de sketchkomedie 'The Wedge', waarin ze de hoofdrol speelde als Toula. Vanaf dit punt was het volle kracht vooruit voor Rebel.

Haar acteercarrière ging pas omhoog vanaf dat eerste noodlottige optreden. Ze sleepte de 2013 Best Breakthrough Performance MTV Movie Award in de wacht voor haar optreden als 'Fat Amy' in de film Pitch Perfect. Nogmaals, in 2016 nam Wilson een Moon Man mee naar huis bij de MTV Awards voor Best Kiss in haar werk aan het Pitch Perfect-vervolg. Ze verdiende in de tussenliggende jaren ook een Teen Choice Award en een Glamour Award.

Tegenwoordig is Rebel Wilson een van de meest gewilde entertainers in de entertainmentindustrie. Terwijl haar ster blijft rijzen, heeft ze ongetwijfeld haar hobbel in de weg te danken voor haar eindeloze acteersucces. Als Rebel niet ver had gereisd, medisch advies had gemeden en een akelig geval van malaria had gekregen, wie weet wat er van haar zou zijn geworden! Hoe dan ook, we zijn blij dat haar levenspad haar naar onze televisie- en filmschermen heeft geleid, waar haar talent kan worden gekoesterd en genoten.

We hadden nooit gedacht dat we dit zouden zeggen, maar bedankt, malaria.

Aanbevolen: