Wordt Joker 2 echt een musical?

Inhoudsopgave:

Wordt Joker 2 echt een musical?
Wordt Joker 2 echt een musical?
Anonim

Buiten de DCEU blijft de wereld van DC Comics ook bloeien. Na het kritische succes van Cristopher Nolan's The Dark Knight-films (waarin wijlen Heath Ledger een van zijn meest memorabele optredens als de Joker afleverde), liet regisseur Todd Phillips fans opnieuw kennismaken met een van de populairste schurken van DC Comics met de Oscar-winnende 2019 film Joker.

De film vertelt het oorspronkelijke verhaal van het titulaire personage, waarbij Joaquin Phoenix op briljante wijze de transformatie van Joker van een stand-upcomedian genaamd Arthur Fleck tot een gek laat zien.

Sindsdien is er gefluisterd over de mogelijkheid van een Joker-vervolg en onlangs bevestigde Phillips zelf dat het gebeurde. Tot nu toe is bevestigd dat Phoenix de hoofdrol zal hernemen. Daarnaast werd ook aangekondigd dat hij zal worden vergezeld door Lady Gaga die Harley Quinn zal spelen.

Tegelijkertijd lijkt het er ook op dat, in tegenstelling tot de eerste film, Joker: Folie à Deux een musical wordt.

Talks Of A Sequel volgde het Box Office-succes van Joker

Ondanks zijn R-rating verdiende Phillips' Joker meer dan $ 1 miljard aan de kassa en toen dat gebeurde, begonnen overal geruchten over een vervolg te zoemen.

Deze geruchten bereikten een hoogtepunt toen The Hollywood Reporter in november 2019 een artikel uitbracht waarin werd beweerd dat Philips al een ontmoeting had gehad met de toenmalige voorzitter van Warner Bros. Pictures Group, Toby Emmerich, met een voorstel waarmee hij rechten zou krijgen om een portfolio van originele verhalen van DC-personages.”

Velen namen het rapport ook op om te betekenen dat een Joker-vervolg praktisch zeker was. Maar toen ontkende Phillips het allemaal.

Aanvankelijk werden de geruchten bespot

"Ik kan je eerlijk zeggen dat er op 7 oktober nooit een bijeenkomst is geweest waar ik naar binnen marcheerde", zei de regisseur in een interview en zei dat de tip moet zijn gekomen van "een assistent die probeert straat te winnen cred met een schrijver.”

Hij verduidelijkte ook verder: Toen ik ze 'Joker' gooide, was het geen film, het was, laten we een heel label doen. Ze sluiten dat snel af en ik snap het. Wie ben ik om bij een filmstudio binnen te lopen en een label te beginnen? Maar ze zeiden, laten we deze doen.”

Dat gezegd hebbende, gaf Phillips wel toe dat er enige discussie was geweest over een vervolg, en legde uit: "Nou, een film maakt geen miljard dollar en ze praten niet over een vervolg."

Dat gezegd hebbende, het is nooit verder gekomen dan praten.

“Terwijl Joaquin en ik erover hebben gesproken, en terwijl we de wereld rondtoeren met leidinggevenden van Warner Bros - naar Toronto, Venetië en andere plaatsen - natuurlijk, zitten we aan het eten en ze zeggen, 'Dus, heb je nagedacht over…?' Maar over contracten gesproken, er is geen contract voor ons om zelfs maar een vervolg te schrijven, we hebben Joaquin nooit benaderd om in een vervolg te spelen', voegde de regisseur eraan toe.

Slechts een paar jaar later werd echter een vervolg bevestigd toen Phillips een foto van het script op Instagram plaatste, samen met een foto van Phoenix die het script al doornam.

Will Joker: Folie à Deux een musical worden?

Er zijn zeker enkele vroege aanwijzingen dat dit de richting is die Phillips opgaat. Om te beginnen had de veelgeprezen regisseur ervoor gekozen om Grammy-winnaar Lady Gaga binnen te halen (wat ook zou betekenen dat Joker in een ander universum bestaat dan Margot Robbie's Harley Quinn) voor een filmsalaris van $ 10 miljoen.

Bovendien vertelde een insider onlangs aan Variety dat de film een aantal "gecompliceerde muzikale sequenties" zal bevatten, terwijl hij ook opmerkte dat het vervolg "meer als A Star Is Born dan In the Heights" is.

Dit bracht blijkbaar de productiekosten van de film tot nu toe op ongeveer $ 150 miljoen (in tegenstelling hiermee had de Joker van 2019 een gerapporteerd budget van $ 55 tot $ 70 miljoen).

Tegelijkertijd bevestigde actrice Zazie Beetz, die met Phoenix speelde in Joker, ook schijnbaar dat het vervolg een musical zou zijn, en zei zelfs dat "het heel logisch is."

“Daar was ik niet echt door verrast. Todd [Phillips] heeft altijd een creatieve benadering van het personage gehad. Ik hou van musicals, en ik denk aan ze omdat de personages zoveel voelen en ervaren dat ze er alleen maar over kunnen zingen en dansen, of het nu in verdriet of in vreugde is, "legde de actrice verder uit.

“En dus kan ik Arthur, die zoveel voelt en ervaart, erover zien dansen en zingen. Hij is de Joker, dus ik denk dat het logisch is voor mij.'

Dat gezegd hebbende, het is onduidelijk of Beetz zal terugkeren voor het vervolg (hoewel ze naar verluidt in gesprek is voor de film). Maar ze heeft ook laten doorschemeren dat ze zelf graag zou willen deelnemen aan een Joker-musical.

“Ik kan dat ook in mezelf zien, want zingen en dansen is een behoorlijk louterende ervaring voor mij,” zei Beetz. Misschien is dat nog een verrassing waar fans de komende maanden naar uit kunnen kijken.

Aanbevolen: