Natasha Lyonne's 'But I'm A Cheerleader' wordt een musical, dit is wat we weten

Inhoudsopgave:

Natasha Lyonne's 'But I'm A Cheerleader' wordt een musical, dit is wat we weten
Natasha Lyonne's 'But I'm A Cheerleader' wordt een musical, dit is wat we weten
Anonim

Regisseur Jamie Babbit won goud toen ze de inmiddels iconische campy-cultfavoriet Maar ik ben een cheerleader met in de hoofdrol Natasha Lyonne (een heel jonge, gezond ogende Natasha Lyonne, mogen we toevoegen!) als een tienermeisje wiens ouders sturen haar naar conversietherapie omdat ze lesbienne is. Achteraf lijkt het alsof de film niemand in de hoofdrol had kunnen hebben, behalve Natasha Lyonne, die personages speelt met een ferme bravoure die ze ongetwijfeld heeft opgepikt uit haar eigen tumultueuze en vaak disfunctionele jongere dagen.

Nu krijgt de film een tweede leven, dit keer op het podium, en kunnen fans zelf beslissen of de liveversie de baanbrekende film waarmaakt. In februari 2022 gaat But I'm A Cheerleader: The Musical in première in het Turbine Theatre in Londen, en - wie weet? - als je geluk hebt, kun je misschien nog een kaartje bemachtigen. We kennen je leven niet! In de tussentijd hebben we echter alle bekende details hier verzameld, zodat je je reis naar het theater vooraf kunt spelen - of besluit alles samen over te slaan.

6 Geruchten gaan al jaren rond over de musical

Sinds de release van de camp-tastische film in 1999, zoemden fans over het potentieel voor een reboot, vervolg of toneelversie van de eigenzinnige personages die ons hart veroverden en vooral voor veel jonge queer mensen, gedefinieerd een tijdperk. Dit was jaren voordat we ons in het reboot-tijdperk bevonden dat de huidige film- en televisieschermen domineert, waar schijnbaar alles onder de zon een soort reboot krijgt, maar fans waren enthousiast over de mogelijkheid van meer van Jamie Babbit, Natasha Lyonne en de rest van de cast vrijwel vanaf het moment dat ze het origineel zagen.

5 'But I'm A Cheerleader: The Musical' Ontstaan in New York in 2005

But I'm A Cheerleader: The Musical kreeg zijn eerste draai op het podium als een ontwikkelingsworkshop in het New York Musical Theatre Festival (NYMF) in 2005, dat van 13 tot 25 september in het Theater in Saint Clements loopt. De cast voor deze showcaseproductie bestond uit Broadway-sterren als Chandra Lee Schwartz van Hairspray and Wicked, Kelly Karbacz van Rent en Natalie Joy Johnson van Legally Blonde en Kinky Boots. Het werd geregisseerd door Daniel Goldstein, die later verantwoordelijk zou worden voor grote hits zoals de Broadway Godspell-revival in 2011. De show was tijdens de run uitverkocht en ontving de Publieksprijs voor Beste Nieuwe Musical.

4 De musical keerde terug in 2019

In 2019 presenteerde The Other Palace, een theater in het Londense West End, de musical, met het originele boek en de tekst van Bill Augustin, muziek van Andrew Abrams, regie van Tania Azevedo, choreografie van Alexzandra Sarmiento en verlichting door Martha Godfrey. Deze productie was onderdeel van Musical Theatre Fest UK, een jaarlijkse viering van muziektheaterstukken uit de hele wereld. De show keert terug naar het Turbine Theatre als onderdeel van hetzelfde festival, en volgens Paul Taylor-Mills, de artistiek directeur van het theater, heeft de pandemie hen alleen maar enthousiaster gemaakt om met deze volgende productie het park uit te gaan. "Nu we het afgelopen jaar weer opstaan, hangt er een enorm gevoel van optimisme in de lucht voor de ontwikkeling van nieuw werk in dit land. Het is een eer om een kleine rol in die beweging te spelen", zei hij.

3 It Is Musical Theatre Fest UK's eerste volledig in opdracht uitgevoerde musical

Een van de producers van de show, Adam Bialow, legde uit dat de productie in 2022 de eerste volledig in opdracht gemaakte musical zal zijn die uit MT Fest UK komt, en voegt eraan toe dat vooral dit verhaal belangrijk is om te vertellen. "We zijn zeer verheugd om samen te werken met Paul Taylor-Mills terwijl de musical zijn volgende stappen zet. In het licht van het onderwerp - conversietherapie - waarover zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten wordt gedebatteerd, geloof ik dat dit verhaal noodzakelijker en helaas relevanter is dan ooit. De schrijvers hebben de personages uit de originele film verder ontwikkeld, waardoor ze toegankelijker zijn geworden voor een breder publiek zonder afbreuk te doen aan hun ware essentie op een manier die zowel onderhoudend als transformerend is in het proces."

2 Het is onduidelijk of Natasha Lyonne in de buurt zal zijn voor de show

We hebben niets kunnen vinden dat erop wijst dat Natasha Lyonne op enigerlei wijze bij de productie betrokken zal zijn. In feite is er niet veel van haar die iets zegt over de show. Maar I'm A Cheerleader is zo'n persoonlijke film voor haar, zoals ze in de bovenstaande video uitlegt, vooral omdat haar tegenspeler Clea DuVall tot op de dag van vandaag nog steeds haar beste vriendin is. Aangezien het haar zo na aan het hart ligt, is ons geld op haar deelname aan de show, in welk geval je weet dat we daar ook over zullen rapporteren.

1 Het onderwerp is nog steeds relevant

Turbine Theater artistiek directeur Paul Taylor-Mills zegt: "De musical verkent thema's rond conversietherapie en coming-out en de complicaties waarmee sommige tieners worden geconfronteerd wanneer ze proberen hun authentieke zelf te zijn. Conversietherapie is nog steeds legaal in het VK, en de meeste van Amerika en is nog steeds in het spel. Dit belangrijke werk past absoluut in het soort verhalen dat we willen vertellen." En het hele productieteam is het van harte met hem eens. Regisseur Tania Azevedo zegt: "Ik vind het geweldig om te werken aan de muzikale bewerking van deze LGBTQ+-cultklassieker. Ik denk dat het van cruciaal belang is voor onze gemeenschap om onszelf te zien in theaterstukken die komisch zijn, die Queer-vreugde vieren en But I'm a Cheerleader is precies dat."

Aanbevolen: