10 autobiografieën van beroemdheden om te lezen

Inhoudsopgave:

10 autobiografieën van beroemdheden om te lezen
10 autobiografieën van beroemdheden om te lezen
Anonim

Boeken laten de wereld draaien. Sinds de pandemie blijft de boekverkoop stijgen en met de hulp van BookTok lezen steeds meer mensen voor meer dan alleen school. Het is altijd al de trend geweest voor beroemdheden om ook boekdeals te krijgen. Vroeger schreven de meeste beroemdheden hun autobiografie of memoires aan het einde van hun carrière, maar nu de industrie groter is dan ooit, schrijven beroemdheden hun levensverhalen voor de massa aan het begin of het hoogtepunt van hun carrière.

Nu er meer boeken worden verkocht, schrijven meer beroemdheden hun verhalen. Omdat er honderden zijn vrijgegeven in de loop van de pandemie, kan het overweldigend zijn om te beslissen welke je wilt oppakken. Hier is een lijst van tien autobiografieën van beroemdheden die onmogelijk weg te leggen zijn.

10 Trevor Noah's Born A Crime

via Amazon
via Amazon

Born a Crime: Stories from a South African Childhood is de komische autobiografie van Trevor Noah, gepubliceerd in 2016. Het boek is ongelooflijk persoonlijk, ontroerend en zet aan tot nadenken. Het verhaal van Noah is de perfecte mix van een sociaal-politieke discussie en een persoonlijk familieverhaal. Het boek wordt zelfs omgezet in een film Paramount Players. Dus pak het op voordat de film uitkomt.

9 Patti Smith's Just Kids

via Amazon
via Amazon

Deze memoires uit 2010 zijn als een tijdcapsule. In navolging van de funky relatie van zangeres Patti Smith en fotograaf Robert Mapplethorpe. Het verhaal begint in de zomer van het midden van de jaren zestig. Het verhaal is zo mooi dat het moeilijk te geloven is dat het geen kunstwerk was. Het is het klassieke verhaal van twee mensen die tegen alle verwachtingen in verliefd worden.

8 Tiffany Haddish's The Last Black Unicorn

via Amazon
via Amazon

Dit verhaal uit 2017 is een achtbaan. Comedian Tiffany Haddish vertelt haar verhaal op een eerlijke, pijnlijke, schokkende en hilarische manier. Lezers zullen zeker lachen en huilen. Het verhaal begint al vanaf haar kindertijd, ze bouwt uit noodzaak het komische bot op, komt uit een onrustig gezin en wordt gepest op school. Haddish schreef haar verhaal zelfs in kinderboekformaat en noemde het Layla The Last Black Unicorn. Dit boek is echt inspirerend.

7 Ik ben van Elton John

via Amazon
via Amazon

Als je Rocketman hebt gezien en ervan hield, pak dan dit boek op. De enige officiële autobiografie van Elton John, gepubliceerd in 2019, volgt het leven van het muziekicoon op een open en eerlijke manier. Hij onthult de waarheid over zijn buitengewone leven en de reis om een levende legende te worden. Het boek is echt vermakelijk, interessant en net zo fantastisch als hij.

6 Matthew McConaughey's Greenlights

via Amazon
via Amazon

Acteur Matthew McConaughey bracht zijn memoires uit in de herfst van 2020, kort nadat het klaar was. Het boek is niet alleen een memoires, de acteur van de Dallas Buyer's Club bracht het uit en noemde het een roman, een verzameling poëzie en filosofie. Hij vertelt allebei het verhaal van zijn leven en zijn methoden voor zijn succes. Het is inspirerend, iets dat iedereen die een groot doel wil bereiken, maar zich geinspireerd voelt, ter motivatie zou moeten lezen.

5 Mindy Kaling's Hangt iedereen rond zonder mij?

via Amazon
via Amazon

Kaling's Hangt iedereen rond zonder mij? (And Other Concerns) is het opbeurende verhaal van haar jeugd en haar leven als succesvolle tv-schrijver. Het boek vertelt het verhaal van Kaling's vele levens: het gehoorzame kind van immigrantenprofessionals, een schuchtere 'voorloper' die bang is voor haar eigen fiets, een Ben Affleck-die zich voordoet als Off-Broadway-artiest en toneelschrijver, en ten slotte een succesvolle en hilarische tv-schrijver. Het is weer een opbeurend verhaal voor iedereen die zich een beetje down voelt.

4 Carrie Fisher's Wishful Drinking

via Amazon
via Amazon

Wishful Drinking is een boekbewerking uit 2008 van Carrie Fisher's one-woman-podiumshow. Het is een grappige, luchtige maar zeer eerlijke beschrijving van haar leven, carrière en persoonlijke worstelingen. Het is een korte lezing, maar het zijn non-stop interessante verhalen over opgroeien in een beroemdheidshuishouden.

3 Amy Poehler's Yes Please

via Amazon
via Amazon

Dit geliefde boek uit 2014 is puur plezier. De hilarische Amy Poehler biedt grote sappige verhalen, over liefde, vriendschap, haar persoonlijke leven, ouderschap en wat levensadvies. Het boek is grappig, eerlijk en bijtend wijs.

2 Michele Obama wordt

via Amazon
via Amazon

De voormalige first lady wordt persoonlijk in haar memoires. Obama beschreef het boek zelf als "een diep persoonlijke ervaring". De memoires vertelt over haar roots in Chicago, hoe ze haar stem vond, evenals haar tijd in het Witte Huis, haar volksgezondheidscampagne en haar rol als moeder. Zij is de vrouw die het echt allemaal deed. Dit boek is een perfecte motivatie zonder te prekerig te zijn, het voelt heel realistisch en eerlijk aan.

1 Drew Barrymore's Wildflower

via Amazon
via Amazon

Deze memoires uit 2015 zijn de meest onthullende hervertelling van een interessant leven. Drew Barrymore vertelt alles, van een kind in een prominent acteergezin, een kindsterretje bij Studio 54, naar feestjes gaan en een drugsverslaving ontwikkelen, allemaal voor de leeftijd van 15. Ze vertelt over haar persoonlijke worstelingen, haar ondergang en haar reis naar de gelukkige plek waar ze nu is, gezien vanaf TikToks van haar dansen in de regen. Het boek is hartverwarmend, iets om je ogen volledig op te lijmen en gewoon te reflecteren. Deze zeer persoonlijke memoires zijn attent, pijnlijk en op de een of andere manier inzichtelijk en leuk.

Aanbevolen: