Deze 60-plussers hebben een betere carrière dan toen ze jonger waren

Inhoudsopgave:

Deze 60-plussers hebben een betere carrière dan toen ze jonger waren
Deze 60-plussers hebben een betere carrière dan toen ze jonger waren
Anonim

In een ideale wereld zouden vaardigheid, hard werken en vastberadenheid de enige dingen zijn die beslissen of iemand al dan niet slaagt in het leven. Helaas is dat in de echte wereld gewoon niet het geval. In plaats daarvan spelen een hele reeks verschillende factoren een rol bij het bepalen hoe de loopbaan van mensen verloopt. Het is bijvoorbeeld al lang duidelijk dat vrouwen in Hollywood minder betaald krijgen, ook al vechten sommige sterren daartegen, en er zijn niet veel rollen voor oudere vrouwen.

In het leven lijkt het vaak alsof er een uitzondering is op elke regel en hetzelfde geldt voor Hollywood. Bijvoorbeeld, hoewel veel te veel vrouwelijke acteurs hun carrière bergafwaarts hebben zien gaan naarmate ze ouder werden, zijn er sommigen die in dat opzicht de kansen hebben weten te verslaan. Er zijn zelfs enkele vrouwelijke acteurs wiens carrière beter werd nadat ze 60 jaar oud waren.

6 Waarom de carrière van Meryl Streep beter werd nadat ze 60 werd

Sinds Meryl Streep werd genomineerd voor een Oscar voor haar rol in The Deer Hunter, wordt ze algemeen beschouwd als een van de meest gerespecteerde acteurs van haar generatie.

Om die reden lijkt het misschien vreemd om te denken dat de carrière van Steep aanzienlijk is verbeterd sinds ze zestig werd, omdat ze lang daarvoor een groot probleem was.

Gelukkig is Meryl Steep in de dertien jaar sinds ze zestig werd, net zo succesvol als altijd, nadat ze de headliner was van verschillende films die veel geld verdienden en genomineerd was voor verschillende Oscars.

Belangrijker voor deze lijst is dat Streep meer dan ooit wordt gerespecteerd, aangezien ze nu algemeen wordt beschouwd als de beste acteur ter wereld en ze een absoluut bal lijkt te hebben met de rollen die ze speelt.

5 Waarom de carrière van Jamie Lee Curtis beter werd nadat ze 60 werd

Toen Jamie Lee Curtis haar filmdebuut maakte in de horrorklassieker Halloween, werd ze gecast als een personage dat in die film het klassieke buurmeisje-archetype Laurie Strode was.

In de jaren die volgden op de release van die film, ging Curtis Strode nog vele malen spelen en speelde ze in een lange lijst van andere populaire films. De afgelopen jaren heeft Curtis echter iets heel bijzonders gedaan. Ze ging van het uitbeelden van het buurmeisje naar een totale badass.

Technisch gezien kwam de film die Jamie Lee Curtis voor het eerst als een badass deed lijken, de Halloween-revival van 2018, uit in het jaar dat Curtis 59 jaar oud was.

Sindsdien is Curtis echter geweldige personages blijven spelen. In 2021 speelde Curtis opnieuw Strode in Halloween Kills en hoewel die film Laurie niet zoveel te doen heeft gegeven, lijkt het erop dat Laurie een schop onder de kont zal krijgen in Halloween Ends, dat eind 2022 uitkomt.

Bovendien speelde Curtis sinds haar zestigste in slechts twee andere films, die beide bijna universeel werden geprezen, Knives Out en Everything Everywhere All at Once.

4 Waarom de carrière van Michelle Yeoh beter werd nadat ze 60 werd

Technisch gezien kan het een hele klus zijn om Michelle Yeoh op te nemen in deze lijst. Yeoh werd tenslotte pas 60 jaar oud in augustus 2022 en op het moment van schrijven zijn er geen films meer uitgekomen sinds het bereiken van die mijlpaal.

Gebaseerd op de recente gebeurtenissen in Yeoh's carrière, lijkt het echter ondoorgrondelijk dat haar carrière vanaf hier niet verder zal stijgen, ook al is ze al jaren een legende.

In 2022 liet Michelle Yeoh de wereld precies zien hoe geweldig ze een acteur is met de release van Everything Everywhere All at Once. Een kritische lieveling met een fantastische cast, er is nog steeds geen twijfel dat Yeoh's optreden in Everything Everywhere All at Once een groot deel van de reden is waarom de film zo geliefd is.

Als gevolg hiervan zou het een aanfluiting zijn als Yeoh niet meer rollen zou krijgen waarmee ze de komende jaren haar bereik op dezelfde manier kan laten zien. Bovendien zou Yeoh zeker een hele reeks prijzen moeten winnen voor haar werk in de film.

3 Waarom de carrière van Glenn Close beter werd nadat ze 60 werd

Net als Mery Streep is Glenn Close al heel lang een van Hollywoods meest gerespecteerde acteurs. Na de release van Fatal Attraction werd Close bekend om haar gevreesde personage in de film en in de jaren die volgden speelde ze in een hele reeks films die afhankelijk waren van haar intensiteit.

Hoewel Close in veel van die rollen indrukwekkend was, is het geweldig om het ongelooflijke bereik te zien dat ze heeft getoond in de vijftien jaar sinds ze zestig werd. Close is bijvoorbeeld genomineerd voor drie Oscars sinds ze zestig werd voor haar rollen in Albert Nobbs, The Wife en Hillbilly Elegy en die drie rollen tonen haar bereik.

2 Waarom de carrière van Frances McDormand beter werd nadat ze 60 werd

Hoe getalenteerd een acteur ook is, ze zullen uiteindelijk schitteren in een stinker. Immers, hoeveel potentieel een project ook heeft, bij de uitvoering kan alles mislukken. Als gevolg hiervan is het volkomen logisch dat Frances McDormand tijdens haar lange carrière helaas in een aantal gepande films heeft gespeeld.

Op het moment van schrijven is Frances McDormand 65 jaar oud. Sinds het jaar 2017, toen McDormand 60 jaar oud werd, zijn er vijf films uitgebracht waarin ze speelde. Drie Billboards Outside Ebbing, Missouri, Isle of Dogs, Nomadland, The French Dispatch en The Tragedy of Macbeth werden allemaal geprezen.

1 Waarom de carrière van Helen Mirren beter werd nadat ze 60 werd

In 2005 werd Helen Mirren 60 jaar. Mirren was op dat moment al een buitengewoon talentvolle acteur en had zeker niets meer te bewijzen. Desondanks is Mirren er op de een of andere manier in geslaagd om haar nalatenschap als een geweldige acteerprestatie van alle tijden te versterken.

Verbazingwekkend genoeg won ze pas nadat Helen Mirren zestig werd, een Academy Award voor haar optreden in The Queen. Natuurlijk moet ook worden opgemerkt dat Mirren is genomineerd voor en een hele reeks verschillende prijzen heeft gewonnen nadat ze zestig werd. Naast het winnen van trofeeën, is Mirren de afgelopen jaren ook een actiester geworden dankzij haar rollen in franchises zoals de Fast and Furious-films en de film Red.

Aanbevolen: