Hoe een brutaal bargevecht van Steve Buscemi een veel betere vriend maakte

Inhoudsopgave:

Hoe een brutaal bargevecht van Steve Buscemi een veel betere vriend maakte
Hoe een brutaal bargevecht van Steve Buscemi een veel betere vriend maakte
Anonim

In de afgelopen decennia moest je overkomen als een totale badass om een actiefilm te headlinen. Om dat te bewijzen hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat er verschillende vergeten actiesterren uit de jaren 90 zijn die er op het grote scherm erg intimiderend uitzagen.

Door het feit dat speciale effecten de afgelopen decennia ongelooflijk geavanceerd zijn geworden, kunnen films met een groot budget het uiterlijk van een acteur nu volledig veranderen. Desondanks hebben de filmstudio's nog steeds de neiging om acteurs in te huren die er op een bepaalde manier uitzien om in hun actiefilms te schitteren. Dwayne Johnson heeft bijvoorbeeld een verbijsterend fitnessregime omdat zijn enorme lichaamsbouw een sleutelrol heeft gespeeld in het sterrendom van zijn actiefilm.

Sinds Dwayne Johnson de gouden standaard is geworden als het gaat om enorme filmsterren, moet Steve Buscemi zijn tegenpool zijn. Per slot van rekening mag Buscemi een geweldige acteur zijn, maar hij is het verste van fysiek intimiderend spreken. Desondanks is Buscemi betrokken geweest bij een veel serieuzer bargevecht dan vrijwel elke actiester die er is.

Een gedenkwaardig gevecht

Wanneer de meeste mensen in het openbaar zijn en ze een grote beroemdheid tegenkomen, zijn ze meestal dolgelukkig bij het vooruitzicht om weg te lopen met een handtekening, foto of verhaal. Als dat niet lukt, zouden sommige mensen geen interactie hebben met de ster uit angst om hen lastig te vallen, maar ze zouden waarschijnlijk nog steeds een sprong in hun stap hebben als ze weglopen. Helaas is er een derde categorie, mensen die om de een of andere reden een hekel hebben aan de aanwezigheid van de ster.

In 2001 gingen Steve Buscemi en Vince Vaughn samen naar een bar in Wilmington, North Carolina, met Scott Rosenberg, de schrijver van films als Venom, Con Air en de vervolgen van Jumanji. Hoewel Vaughn op dat moment nog niet in enkele van zijn meest geliefde films speelde, was hij al beroemd geworden als de ster van films als Swingers en The Lost World: Jurassic Park. Gezien hoe beroemd Vaughn destijds was en zijn onstuimige manieren, zouden de mensen in de meeste barbezoekers waarschijnlijk enthousiast zijn geweest om met hem te feesten. Helaas was dat zeker niet het geval op die noodlottige nacht in 2001.

Gezien het feit dat het jaren zou duren voordat Vince Vaughn zijn vrouw ontmoette, was het volkomen koosjer voor hem om in 2001 in een bar met vrouwen te flirten. Volgens rapporten begon Vaughn echter met de verkeerde vrouw te chatten als haar vriend nam aanstoot aan het gesprek dat de filmster had met zijn vrouw. Hoewel het onduidelijk is of Vaughn mogelijk met een vrouw flirtte, begon alles, volgens gerechtelijke documenten werd de beroemde acteur beledigd.

Nadat Vince Vaughn woorden had gewisseld met een man uit Wilmington, stapten ze naar buiten en werden gevolgd door barbezoekers die hun ruzie hoorden. Gezien het feit dat Vaughn in de minderheid was door de lokale bevolking, gingen Steve Buscemi en Scott Rosenberg naar buiten om Vince terug te krijgen. Aan de positieve kant, Vaughn en de man met wie hij ruzie had, losten de zaken snel op. Helaas, toen alles leek te kalmeren, zou een willekeurige beschermheer Steve Buscemi hebben aangevallen.

Ernstige gevolgen

In de hele geschiedenis van Hollywood zijn er veel meldingen geweest van acteursvetes die maar al te reëel werden. Als gevolg hiervan leek het er van buitenaf altijd op dat de meeste vriendschappen tussen beroemde acteurs transactief waren. Als het echter om Steve Buscemi gaat, moesten al zijn vrienden weten dat hij een echte vriend is nadat hij een back-up had gemaakt van Vince Vaughn tijdens het eerder genoemde bargevecht in 2001. Per slot van rekening kwam Buscemi, hoewel Vaughn zonder het gevechtsincident wegliep, opmerkelijk dicht bij het verlies van zijn leven.

Na het eerder genoemde incident in 2001 werd een man genaamd Timothy William Fogerty beschuldigd van mishandeling met een dodelijk wapen met de intentie om te doden. De reden voor de ernstige beschuldigingen is dat Fogerty een van de barbezoekers was die een ruzie verwent na de verbale woordenwisseling van Vince Vaughn met een lokale man volgens gerechtelijke documenten. Toen koelere hoofden de overhand hadden, zou een niet-uitgelokte Fogerty uit de menigte zijn gestapt om Steve Buscemi aan te vallen terwijl hij erbij stond om Vaughn te steunen. Fogerty stak vervolgens Buscemi boven zijn oog en in zijn kaak, keel en arm neer als de beschuldigingen tegen hem juist waren. Steve was natuurlijk in staat om te herstellen, maar gelijktijdige rapporten zeiden dat de verwondingen van Buscemi "levensbedreigend hadden kunnen zijn".

Na naar verluidt Steve Buscemi met een wapen te hebben aangevallen, belandde Timothy William Fogerty, die toen 21 was, voor de rechtbank. Hoewel de bedoeling om een deel van zijn aanklachten te doden was ingetrokken, werd Fogerty nog steeds beschuldigd van enkele zeer ernstige misdaden. Nadat Fogerty schuldig had gepleit, werd hij veroordeeld tot 25 maanden achter de tralies. Echter, alle behalve 180 dagen van Fogerty's straf werden opgeschort. Naast Fogerty's gevangenisstraf, werd hij veroordeeld tot drie jaar onder toezicht staande proeftijd.

Aanbevolen: