Waarom Serena Williams stopt met tennis

Inhoudsopgave:

Waarom Serena Williams stopt met tennis
Waarom Serena Williams stopt met tennis
Anonim

Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen van onze helden. Vooral degenen die het soort impact hebben gehad dat Serena Williams heeft. Gedurende haar uitgebreide tenniscarrière heeft ze elk stereotype uitgedaagd, elk glazen plafond doorbroken en gevochten voor vrouwen (vooral zwarte vrouwen) om toegang te krijgen tot de kansen die de rest van de wereld krijgt.

Nu, op 41-jarige leeftijd, kondigde ze aan dat ze stopt met tennissen. Ze doet dat zonder spijt, omdat ze een van de beste spelers aller tijden is geworden. Dit is waarom ze weggaat.

Serena Williams wil haar familie uitbreiden

Het is fijn om te weten dat de beslissing van Serena Williams om uit de tenniswereld te stappen een puur persoonlijke beslissing is. Er waren geen verwondingen of tragedies die haar naar vervroegd pensioen dreven. Het was gewoon haar verlangen om zich op andere dingen te concentreren. Nou, die van haar en haar dochter Olympia. Serena vertelde hoe graag haar dochter een grote zus wilde worden, en de tennisser wenste dat Olympia de steun zou ervaren die broers en zussen bieden en die ze gelukkig had. Dus besloot ze afstand te doen van tennis en zich te wijden aan het uitbreiden van haar gezin.

"Ik heb nooit van het woord pensioen gehouden", gaf ze toe. "Het beste woord om te beschrijven wat ik van plan ben, is evolutie. Ik ben hier om je te vertellen dat ik evolueer van tennis naar andere dingen die belangrijk voor me zijn. Een paar jaar geleden begon ik stilletjes aan Serena Ventures, een durfkapitaalbedrijf. Kort daarna begon ik een gezin. Ik wil dat gezin laten groeien." Ze zei ook dat ze wenste dat ze niet tussen de twee hoefde te kiezen, maar dat ze zich nu op haar familie wil concentreren.

Serena heeft enige tijd geleden de keuze gemaakt, maar durfde het niet te zeggen

Zeggen dat dit een grote verandering in Serena's leven is, zou het understatement van het jaar zijn. Haar hele leven zal waarschijnlijk op zijn kop komen te staan, en hoe zeker ze ook is van haar keuze, het zal een pijnlijke en intense overgang zijn. Ze zei dat het lang duurde voordat ze het zelfs maar hardop kon zeggen, maar ze had de beslissing genomen lang voordat ze haar ontroerende Vogue-essay schreef.

"Ik was terughoudend om aan mezelf of iemand anders toe te geven dat ik moet stoppen met tennissen. Alexis, mijn man en ik hebben er nauwelijks over gesproken; het is als een taboe-onderwerp. Ik kan het' Ik heb dit gesprek niet eens met mijn vader en moeder gehad. Het is alsof het niet echt is totdat je het hardop zegt. Het komt naar boven, ik krijg een ongemakkelijke brok in mijn keel en ik begin te huilen. De enige persoon die ik echt heb verloren daar is mijn therapeut!"

Hoe moeilijk dit ook moet zijn, Serena is enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in haar leven. Het beste moet nog komen.

Aanbevolen: