De echte reden waarom Lady Gaga ooit failliet ging

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Lady Gaga ooit failliet ging
De echte reden waarom Lady Gaga ooit failliet ging
Anonim

Op het toneel verschenen in 2008, Lady Gaga imponeerde fans met haar opvallende outfits en haar aanstekelijke popmuziek, met grote hits zoals Poker Face en Bad Romance bovenaan de hitlijsten. Al snel maakte Gaga haar sporen in de muziekindustrie en al snel werd ze een onstuitbare kracht die door velen werd bewonderd.

Sommige van deze bewonderaars zijn onder meer haar toegewijde fanbase van Little Monsters, die niet verlegen zijn om hun liefde en bewondering voor de Poker Face-zangeres te tonen. Dit toegewijde leger heeft haar de kans gegeven om over de hele wereld te touren en op talloze locaties op te treden terwijl fans haar bizarre maar spectaculaire optredens opluisteren.

Sinds haar spectaculaire opkomst naar roem, is Gaga begonnen aan verschillende wereldtournees en verdiende ze miljoenen aan inkomsten. Elke show verandert voortdurend, met een grote verscheidenheid aan prachtige outfits en artistieke details. Het is veilig om te zeggen dat Gaga zeker weet hoe ze een show moet neerzetten. Maar hoe is de ster, ondanks het feit dat hij zoveel geld binnenhaalde, failliet gegaan?

Wat is Lady Gaga's netto waarde?

Volgens Celebrity Net Worth heeft Lady Gaga een nettowaarde van $ 320 miljoen.

Een groot deel van haar vermogen is vergaard uit haar enorm succesvolle carrière als zangeres en artiest, met een brutowinst van in totaal $ 692, 385, 412 dollar via al haar tours samen, evenals het behalen van indrukwekkende platenverkopen.

Haar eerste studioalbum The Fame, gecombineerd met haar EP The Fame Monster, werden wereldwijd ongeveer 15.000, 000 exemplaren verkocht.

Ze heeft ook verschillende andere inkomstenstromen, waaronder merkdeals, een Netflix-deal, YouTube en streaming-inkomsten, en heeft in het verleden parfums uitgebracht.

Gaga is er echter ook in geslaagd om naast haar muziek een behoorlijk succesvolle acteercarrière op te bouwen. In 2015 verscheen ze in American Horror Story, waar ze haar eerste grote fulltime acteerrol belandde.

Sinds haar eerste rol speelde ze in A Star Is Born en House Of Gucci. Ze speelde ook eerder in Machete Kills in 2013.

Voor haar hogere profielrollen in House Of Gucci en A Star Is Born kreeg ze waarschijnlijk aanzienlijk hogere bedragen dan in haar eerdere rollen.

Ondanks het feit dat ze miljoenen dollars verdiende, slaagde de ster er toch in om zichzelf in modderig water te belanden door in 2010 failliet te gaan. Hoe was het mogelijk?

De echte reden waarom Lady Gaga ooit failliet ging

Dus, waarom ging Gaga precies failliet? Hoewel het als beroemdheid misschien een bijzonder moeilijke taak lijkt, heeft Gaga het mogelijk gemaakt, om redenen die op een bepaalde manier nogal bewonderenswaardig zijn.

In een interview met de Financial Times onthulde Gaga hoe haar Monsterball Tour, die de periode van 2009-2011 overspande, haar failliet deed gaan.

Het blijkt dat Gaga haar fans zo'n goede show wilde geven, dat ze uiteindelijk veel te veel geld investeerde in de tour en de spectaculaire outfits, waar ze bijna £ 2 miljoen aan uitgaf.

Toen ze geld verloor, besefte ze niet eens wat er gebeurde totdat het te laat was.

Al snel realiseerde ze zich dat ze $ 3 miljoen kniediep in de schulden zat, waardoor haar team in een wilde en paniekerige razernij terechtkwam. Niemand had zich tot dat moment gerealiseerd wat er aan de hand was.

In het interview opende ze over de onverwachte wending van de gebeurtenissen: Ik heb alles in de show gestopt en ik ging eigenlijk failliet na de eerste verlenging van The Monster Ball. En het was grappig omdat ik het niet wist! En ik herinner me dat ik iedereen belde en zei: 'Waarom zegt iedereen dat ik geen geld heb? Dit is belachelijk, ik heb vijf No.1 singles'.”

Ondanks het faillissement heeft ze het geld uiteindelijk terugverdiend door wat extra shows toe te voegen.

Het was uiteindelijk echter het feit dat veel van deze extra shows in stadions werden gehouden, waardoor de zangeres meer inkomsten binnenbracht dan wanneer ze in een arena zou optreden.

Gemiddeld bieden stadions meestal plaats aan ongeveer 70.000 tot 80.000 mensen, in vergelijking met een arena met ongeveer 40.000 zitplaatsen.

Gaga nam faillissement in Stride

Faillissement zou de meeste mensen in een wilde razernij brengen, maar het lijkt erop dat Gaga in staat was om het op haar pad te nemen en terug te stuiteren.

Hoewel ze het geld uiteindelijk terug verdiende, heeft ze in latere interviews onthuld dat 'geld verdienen niet haar prioriteit is' en dat ze meer geeft om de ervaring die fans krijgen door naar haar show te komen.

Ze vertelde de Financial Times in hetzelfde interview verder: "Ik ben niet geobsedeerd door materiële dingen en geef niet om het geld en niet om de aandacht van het publiek, maar alleen om de liefde van mijn fans, dus voor mij gaat het erom hoeveel toegewijder, hoeveel beter een artiest ik kan worden".

Hoewel het lijkt alsof Gaga niet om materiële dingen geeft, heeft ze haar familie getrakteerd op een aantal attente geschenken, waaronder een Rolls Royce voor haar vader.

Afgaande op haar reactie in eerdere interviews, lijkt het alsof Gaga positief over haar faillissement kan nadenken en het heeft opgevat als een leercurve voor haar toekomstige financiën. Maar veel fans vinden het heel lief dat de zangeres zoveel geeft om een goede show voor haar fans.

Aanbevolen: