Alles over de nieuwe Harry Styles College-cursus

Inhoudsopgave:

Alles over de nieuwe Harry Styles College-cursus
Alles over de nieuwe Harry Styles College-cursus
Anonim

Texas State University heeft een nieuwe geschiedeniscursus aangekondigd die zich richt op Harry Styles en de cultuur van beroemdheden. Vanaf volgend voorjaar zullen ongeveer 20 gelukkige niet-gegradueerde studenten leren over One Direction, Harry Styles en hoe de cultuur van beroemdheden "niet hetzelfde is als het was". De cursusprofessor, Dr. Louie Dean Valencia, is al heel lang een Styles-fan en kondigde afgelopen weekend op Twitter aan dat het Honours College van de universiteit zijn cursus "Harry Styles and the Cult of Celebrity: Identity, the Internet and European Pop Culture, " voor het voorjaar van 2023.

Binnen een paar uur ontplofte de tweet die de cursus aankondigde. Valencia uitte zijn schok en dankbaarheid in een latere tweet waarin stond: "Als er niets anders is, betekent het feit dat deze cursus zoveel wereldwijde aandacht heeft gekregen misschien dat ik iets weet over hoe de cultuur van beroemdheden werkt, ik wil dat studenten niet alleen leren over hedendaagse geschiedenis, maar harde vaardigheden die ze kunnen gebruiken! Zoals het beheren van een sociale-mediacampagne!"

8 Wie geeft de cursus?

Dr. Louie Dean Valencia is een professor digitale geschiedenis aan de Texas State University met een doctoraat in de geschiedenis van het fascisme. Zijn werk richt zich vooral op tegenculturen, met name fascistische en antifascistische jeugdculturen in het Europa van de 20e eeuw. Hij moest zijn meest recente onderzoek naar een vergelijkende geschiedenis van hiv/aids in Europese steden stopzetten toen de pandemie van het coronavirus toesloeg.

Vanwege de pandemie startte hij tijdens zijn gesloten zomer van 2020 twee nieuwe projecten: de elektrische gitaar leren kennen en een boek schrijven over hoe de wereld het afgelopen decennium is veranderd door de lens van Harry Styles. Twee jaar later heeft hij meetbare vooruitgang geboekt.

7 Hoe doet hij onderzoek naar Harry Styles?

Valencia is al heel lang fan van One Direction. Het grootste deel van zijn onderzoek wordt gedaan door het observeren van de Harry Style social media kanalen, het luisteren naar zijn muziek van de 1D dagen tot nu, en het bijwonen van concerten. Valencia bevestigde dat hij het boek afsluit met een hoofdstuk waarin de scènes en ervaringen van verschillende Styles-concerten worden vergeleken, omgevingen waarvan elke Styles-fan weet dat het echte gebeurtenissen zijn van muziek, liefde, acceptatie, mode en puur plezier.

6 Harry Styles diende als soundtrack voor zijn leven

Valencia werkte aan zijn Ph. D. van 2010 tot 2016, de exacte jaren dat One Direction actief was (om nog maar te zwijgen van een wereldwijde sensatie). Als historicus van het fascisme die vaak met donker materiaal werkt, zegt Valencia dat hij de opbeurende muziek en de feelgood-omgeving van de band tijdens de concerten waardeerde. Valencia nam vervolgens in 2017 een eenjarige aanstelling als docent aan Harvard - precies toen de solocarrière van Styles op gang kwam. Hij voelde een connectie met Styles, groeide en begon tegelijkertijd aan een nieuwe reis, zegt hij "terwijl ik mijn eigen benen kreeg, zag hoe hij zich ontwikkelde als kunstenaar, als een persoon die serieus genomen wil worden, misschien, in een wereld die niet altijd het gevoel heeft dat het je welkom heet … Ik denk dat toen hij als soloartiest vertrok, het op veel manieren bijzonder met me resoneerde."

5 Wat inspireerde hem?

Zijn eigen liefde voor de muziek van Styles (duh), en de rol die het speelt in zijn eigen persoonlijke en professionele leven. Hij werd geïnspireerd door hoe liefdevol Harry Styles mensen bij elkaar bracht. Hij begon les te geven aan de Texas State University tijdens Pandemic, strikt via Zoom en later in een masker op sociale afstand. Hij vond het moeilijk om contact te maken met de studenten, maar begon uiteindelijk te praten over zijn liefde voor Harry Styles, en het hielp de muur af te breken en stelde hem in staat contact te maken met studenten.

4 Wat leert de cursus?

De modetrends en hoe mensen vriendelijk te behandelen? Harry-fans weten dat waarschijnlijk allemaal al.

Nou, het is echt een geschiedeniscursus. Het zal zich richten op "Stijlen en populaire Europese cultuur om de culturele en politieke ontwikkeling van de moderne beroemdheid beter te begrijpen, waarbij een scala aan onderwerpen wordt behandeld, waaronder gender en seksualiteit, internetcultuur, media, klasse en consumentisme." De cursus zal grotendeels chronologisch verlopen, het zal de solo-albums van One Direction en Styles in volgorde onderzoeken en studenten zullen praten over zaken als hoe Brexit de tours en producten van Styles heeft beïnvloed, evenals sociale kwesties waarover Styles heeft gesproken, waaronder de Black Lives Matter beweging en wapenbeheersing.

Valencia zegt dat hij zich zeker zal houden aan de feiten en alleen zal kijken naar dingen die Styles openbaar heeft gemaakt. Dat zijn onder meer zijn muziek, films, interviews en de muzikale en literaire invloeden die hij in het verleden heeft besproken. Valencia is super enthousiast om de klas les te geven, vervolgt hij: "Ik denk dat een klas als deze het voordeel heeft om echt te onderzoeken welke veranderingen er de afgelopen 12 jaar zijn gebeurd, en helpt dat in context te plaatsen voor studenten op een manier die een aanvulling vormt op andere klassen in de geschiedenisafdelingen."

3 Is dit ooit eerder gedaan?

Nou, niet over Harry of One Direction, maar het is niet ongebruikelijk dat hogescholen cursussen aanbieden over moderne muziekiconen: verschillende hebben lessen gecreëerd rond Beyoncé, een professor aan de Universiteit van South Carolina gaf een sociologieles over Lady Gaga en New York University introduceerde onlangs een college over Taylor Swift (die eerder dit voorjaar een eredoctoraat in de beeldende kunst van de universiteit ontving).

2 Wie kan de les volgen?

Helaas slechts 20 gelukkige erestudenten aan de Texas State University. Valencia heeft in de media-reactie die hij al heeft gekregen, verklaard dat hij verwacht dat de universiteit een loterijsysteem moet gebruiken om 20 studenten uit duizenden te kiezen.

1 Zal Harry verschijnen?

Harry Styles omringd door vrouwen uit de videoclip Watermelon Sugar High
Harry Styles omringd door vrouwen uit de videoclip Watermelon Sugar High

Aangezien de cursus pas in het voorjaar van 2023 plaatsvindt, is er niets bevestigd. Maar de professor probeert het en zegt dat hij het geweldig zou vinden als Harry zelfs via Zoom zou kunnen verschijnen.

…En daarmee is de wachtlijst voor de klas verdubbeld.

Aanbevolen: