Welke acteurs verdienden het meeste geld aan een enkele Star Wars-film?

Inhoudsopgave:

Welke acteurs verdienden het meeste geld aan een enkele Star Wars-film?
Welke acteurs verdienden het meeste geld aan een enkele Star Wars-film?
Anonim

De sciencefictionwereld veranderde voorgoed in 1977 toen Lucas Films Star Wars: A New Hope uitbracht, de eerste van vele Star Wars-films die de populaire cultuur permanent zouden doordringen. Sindsdien is de franchise verder uitgebreid. Er waren de prequel-films met opkomende Hollywood-sterren zoals Ewan McGregor en Natalie Portman en de recente vervolgtrilogie met Adam Driver en Oscar Isaac.

Disney kocht de Star Wars-franchise in 2012, waardoor de mogelijkheid ontstond voor tv-shows en meer toekomstige films. Samen met George Lucas produceerden ze twee spin-offfilms, Star Wars: Rogue One en Solo, die de oorsprongsverhalen van geliefde personages vertelden. De lancering van Disney + viel samen met de release van een geheel nieuw type Star Wars-show, The Mandalorian, een verhaal met een baby Yoda, een van de meest opvallende personages uit de franchise. In de zomer van 2022 ging Disney in première met zijn show Obi-Wan Kenobi, waarin Ewan McGregor en Hayden Christensen worden herenigd en hun rollen opnieuw worden gespeeld na het einde van de prequel-films. Dankzij de winsten van Star Wars konden acteurs enorme salarissen ontvangen voor hun rollen. Wie heeft het meeste verdiend aan één show of Star Wars-film?

8 Alec Guinness, een nieuwe hoop

Alec Guinness speelde slechts een ondergeschikte rol als Obi-Wan Kenobi in de originele Star Wars-trilogie, maar hij verdiende maar liefst $ 3,3 miljoen met de eerste film in 1977. Daarentegen verdiende de jonge nieuwkomer, Harrison Ford, een gerapporteerde $ 10.000 voor Een Nieuwe Hoop. Naar verluidt was Guinness niet enthousiast over het project, dus onderhandelde zijn advocaat over een uiterst lucratief contract om hem in de film te krijgen.

7 Harrison Ford, A Force Awakens

Harrison Ford was een relatieve nieuwkomer in films toen hij zich aanmeldde voor de eerste Star Wars-films. Sindsdien is hij echter een Hollywood-legende geworden en speelt hij iconische personages zoals Indiana Jones. Voor Star Wars: A Force Awakens betaalde Disney Ford het meeste van alle acteurs in de film, vermoedelijk tussen de $ 10 en $ 20 miljoen. Ford was niet enthousiast over het project en zijn karakter werd daardoor gedood.

6 Mark Hamill, A Force Awakens

Mark Hamill kreeg misschien niet hetzelfde grote fortuin als Harrison Ford in de eerste Star Wars-vervolgfilm, maar hij verdiende een indrukwekkend salaris aangezien hij nauwelijks in de film acteerde. Disney betaalde Hamill tussen de $ 1 en $ 3 miljoen om Luke Skywalker te spelen. Hij verscheen in een scène aan het einde van de film, een intrigerende cliffhanger die hem klaarstoomde voor een belangrijkere rol in de volgende film.

5 Ewan McGregor, Return Of The Sith

Tegen de tijd dat Ewan McGregor zijn rol als Obi-Wan Kenobi in Return of the Sith hernam, was hij een van de meest gewilde acteurs in Hollywood geworden, met de hoofdrol in bekroonde films zoals Moulin Rouge en Grote vis. Hij werd fors betaald voor zijn rol in de laatste prequelfilm, dankzij zijn succes, ongeveer $ 7 miljoen.

4 Felicity Jones, Rogue One

Toen Felicity Jones zich aanmeldde voor de Star Wars-spin-off, Rogue One: A Star Wars Story, was ze al een gevestigde actrice en speelde ze in films als The Theory Of Everything en The Amazing Spider-Man 2 Disney stemde ermee in haar $ 1 miljoen te betalen voor de hoofdrol van Jyn. Daarentegen kreeg Daisy Ridley slechts ongeveer $ 100.000 betaald voor het spelen van Rey in Star Wars: The Force Awakens.

3 Hayden Christensen, Obi-Wan Kenobi

Star Wars-fans waren ongelooflijk enthousiast over de terugkeer van Hayden Christensen naar de franchise. De ster heeft niet veel gedaan sinds de prequel-films, maar hij is terug voor de Obi-Wan Kenobi-serie. Hij heeft een nettowaarde van $ 12 miljoen, waarvan we kunnen aannemen dat een groot deel afkomstig is uit Star Wars. Het is niet bekend hoeveel Christensen betaald kreeg voor de nieuwe serie, maar waarschijnlijk veel, gezien de pers en hype rond zijn terugkeer naar het scherm.

2 Adam Driver, A Force Awakens

Adam Driver was de best betaalde onder de nieuwe generatie castleden in de Star Wars-vervolgfilms. Hij was al een gevestigde acteur vóór de films, met in de hoofdrol Girls. Aan de andere kant waren Daisy Ridley en John Boyega nieuwkomers op het grote scherm. Chauffeur verdient een solide gemiddeld tot hoog salaris van zes cijfers voor A Force Awakens, die de gecompliceerde schurk speelt.

1 Pedro Pascal, The Mandalorian

Disney's The Mandalorian stuwde de populariteit van Star Wars naar een nieuw tijdperk: tv-shows. Pedro Pascal, die de hoofdpersoon speelt in de spin-off-serie, is de best betaalde acteur in The Mandalorian. Het is niet bekend hoeveel hij per aflevering betaald krijgt, maar hij krijgt een opslag voor het derde seizoen terwijl zijn bekendheid blijft stijgen.

Aanbevolen: