Heeft Idris Elba zijn eigen dochter echt afgewezen voor een rol in Beast?

Inhoudsopgave:

Heeft Idris Elba zijn eigen dochter echt afgewezen voor een rol in Beast?
Heeft Idris Elba zijn eigen dochter echt afgewezen voor een rol in Beast?
Anonim

In slechts een paar dagen sinds de bioscooprelease ligt Idris Elba's nieuwe film Beast goed op koers voor een succesvolle run aan de kassa. De survival-thrillerfilm werd geproduceerd met een budget van ongeveer $ 36 miljoen en had in de loop van het openingsweekend al bijna $ 22 miljoen aan kaartverkoop opgebracht.

Beast is het nieuwste project op het grote scherm van Elba, wiens filmografie door de jaren heen een aantal legendarische rollen in zowel film als televisie omvat. De Engelse acteur werd begin jaren 2000 internationaal bekend als drugsbaron Stringer Bell in The Wire van HBO.

Hij speelde het personage Heimdall in in totaal zes MCU-films, waaronder een niet-gecrediteerde cameo na de aftiteling in Thor: Love and Thunder. Enkele van Elba's andere meest iconische rollen zijn onder meer in Mandela: Long Walk to Freedom, Beasts of No Nation en DCEU's The Suicide Squad.

Elba werd officieel gecast in Beast in september 2020, terwijl de rest van de hoofdcast in juni 2021 werd aangekondigd.

Vooruitlopend op de wereldwijde première van de film op 19 augustus, onthulde de acteur dat zijn 20-jarige dochter Isan in feite auditie had gedaan voor een rol.

Er was geen chemie tussen Idris en Isan Elba voor Beast

Als onderdeel van zijn promotietour voor Beast, verscheen Idris Elba op 11 augustus in The Breakfast Club met Charlamagne tha God, Angela Yee en DJ Envy. Hier legde hij uit hoe zijn dochter Isan Elba het gemist heeft. op een cruciale rol in de film.

"Interessant genoeg deed mijn dochter auditie voor deze rol," zei hij. "Ze wil actrice worden en heeft auditie gedaan." Uiteindelijk onthulde Elba dat hun chemie gewoon niet goed was voor de film en ze slaagde er niet in de rol te landen.

“Uiteindelijk kwam het neer op scheikunde”, vervolgde hij. "De relatie in de film en de relatie tussen mijn dochter was… de chemie was niet goed voor film, gek genoeg." Elba vertelde de show ook dat Isan, nadat hij de rol niet had gekregen, drie weken lang weigerde met hem te praten.

Gelukkig voor de Prometheus-ster viel de taak om het slechte nieuws aan Isan te vertellen toe aan producer Will Packer, die zich ook bij hem voegde voor het interview op The Breakfast Club. Packer was vol lof over haar talent, maar herhaalde dat ze niet geschikt was voor Beast.

Iyana Halley versloeg Isan Elba in haar droomrol in Beast

Een plotsamenvatting voor Beast beschrijft de film als het verhaal van 'Onlangs weduwe dr. Nate Samuels en zijn twee tienerdochters, [die] reizen naar een Zuid-Afrikaans wildreservaat dat wordt beheerd door Martin Battles, een oude vriend van de familie en natuurbioloog. Wat echter begint als een reis van genezing, verandert al snel in een angstaanjagende strijd om te overleven wanneer een leeuw, een overlevende van bloeddorstige stropers, hen begint te besluipen.’

Idris Elba kopt als Dr. Samuels, waarbij zijn twee dochters worden gespeeld door Iyana Halley en Leah Sava Jeffries. District 9-acteur Sharlto Copley speelt Martin Battles. De personages gespeeld door Halley en Jeffries waren respectievelijk de oudere Meredith Samuels en de jongere Norah Samuels.

Meredith Samuels was de rol waarvoor Isan Elba auditie deed, en verloor uiteindelijk van de veel meer ervaren Halley. Terwijl Isan's acteerportfolio slechts één korte film bevat, heeft Halley aan meerdere films en tv-shows gewerkt.

De 26-jarige was onlangs te zien in This Is Us en Abbott Elementary, terwijl ze ook genoot van cameo's in onder meer Licorice Pizza en All American: Homecoming.

Gaat Isan Elba auditie doen voor andere rollen?

Idris Elba is al bijna 30 jaar een professionele acteur, een carrière die hem heeft geholpen een vermogen van meer dan $ 30 miljoen te vergaren. Zijn dochter Isan is ongeveer even oud als hij was toen hij zijn acteercarrière begon, en ze lijkt vastbesloten in die voetsporen te treden.

Eerder dit jaar speelde Isan een rol in een korte film met de titel Crimson Ties, mede geschreven en geregisseerd door de dochter van Martin Scorsese, Francesca.

De samenvatting van het plot voor de korte film op IMDb luidt: 'Als een 10-jarig meisje gedwongen wordt om het weekend door te brengen met haar oudere zus en haar wilde vrienden, wordt ze aangetrokken door een hanger die verborgen is in het huis, en de nacht neemt een dodelijke wending.'

Will Packer twijfelt er niet aan dat Isan binnenkort een factor zal zijn om rekening mee te houden in de industrie. 'Je zult haar zien. Je gaat haar zeker zien', zei hij in The Breakfast Club. "En vooral als het een rol is waar haar vader niet in zit, [en] ze die krijgt… Wat ze in haar eentje zal doen, denk ik dat dat een nog betere manier voor haar is om in het spel te springen."

Aanbevolen: