Waarom werd Stephen Colbert afgewezen voor een rol van een week bij vrienden?

Inhoudsopgave:

Waarom werd Stephen Colbert afgewezen voor een rol van een week bij vrienden?
Waarom werd Stephen Colbert afgewezen voor een rol van een week bij vrienden?
Anonim

Stephen Colbert is een van de toonaangevende presentatoren van late night-shows die momenteel actief zijn. Zijn jaarlijkse salaris van $ 16 miljoen als presentator van CBS' The Late Show met Stephen Colbert maakt hem de koning van de late night salarissen.

Sinds 2015 zit hij in de hoofdstoel van de hooggewaardeerde talkshow, en heeft hij de legendarische David Letterman vervangen in het slot. Daarvoor had Colbert gewerkt als presentator van The Colbert Report en als correspondent op The Daily Show, voornamelijk tijdens de ambtstermijn van Jon Stewart.

Toevoegend aan zijn ervaring als schrijver op Saturday Night Live en The Dana Carvey Show, heeft de 58-jarige zich op het gebied van sketchcomedy en late- nachtelijke talkshows voor meer dan twee decennia.

Colbert is niettemin een veelzijdige artiest, en hij heeft in de loop der jaren ook zijn kwaliteiten als acteur bewezen. Hij verscheen in tientallen films en tv-shows, maar tegelijkertijd miste hij een aantal rollen.

Een van de grootste producties waarvoor Colbert werd afgewezen, was de NBC-sitcom Friends, na een mislukte auditie.

Wat gebeurde er tijdens de auditie van Stephen Colbert voor 'Friends'?

Stephen Colbert sprak over zijn mislukte auditie voor Friends in mei 2021, toen hij Lisa Kudrow verwelkomde in zijn show. De actrice is natuurlijk beroemd omdat ze Phoebe Buffay speelde in de beroemde sitcom.

In het gesprek maakte hij aan Kudrow bekend dat hij had geprobeerd een bijrol in hun show te krijgen. "Weet je, ik heb ooit auditie gedaan om een verhaal van een week op Friends te doen", zei hij. "Ik was in LA, jonge acteur. Ik werd binnengeroepen, deed auditie op de set en zo."

"Kortom, als ik het had, zouden ze me in een kamer hebben geduwd en zou ik met jullie zijn gaan werken", vervolgde hij, voordat hij eraan toevoegde dat hij op dat moment een gebrek aan kansen ervoer.

"Ik heb het niet begrepen", zei Colbert. "Ik weet zeker dat je je herinnerde dat je met een Stephen Colbert werkte. En, jongen, had ik op dat moment een optreden nodig!" Kudrow was het daarmee eens en zei dat ze hem zeker zou hebben herinnerd als ze hadden samengewerkt.

Friends was tien jaar lang te zien op NBC vanaf september 1994, en de laatste aflevering werd uitgezonden in mei 2004.

Waarom is Stephen Colbert gezakt voor zijn 'Friends'-auditie?

Stephen Colbert begon begin jaren '90 voor de televisie te werken. Zijn eerste stabiele optreden kwam echter pas in 1997, toen hij zich bij Craig Kilborn voegde op The Daily Show, ongeveer twee jaar voordat de gastheer werd vervangen door Jon Stewart.

Als je bedenkt hoe nijpend Colbert zijn situatie beschreef toen hij auditie deed voor Friends, zou het logisch zijn om te veronderstellen dat dit waarschijnlijk in het begin van de jaren '90 zou zijn geweest, voordat hij reguliere banen begon te krijgen.

In zijn chat met Lisa Kudrow is hij nooit ingegaan op de specifieke details van feedback die hij mogelijk heeft ontvangen na de auditie, maar het feit dat hij heel weinig tot geen ervaring als acteur had, zou waarschijnlijk hebben gespeeld een rol in zijn falen om de rol veilig te stellen.

Colbert vertelde Kudrow ook hoe hij als jonge kunstenaar, wanneer hij geen werk had, het gevoel zou hebben dat hij nooit meer een kans zou vinden om te werken.

Kudrow ondersteunde dit perspectief, zij het op basis van omgekeerde omstandigheden. "Toen ik in Friends zat," zei ze, "dacht ik 'ik zal altijd aan het werk zijn. Er is geen einde in zicht voor deze show!'"

In de acteercarrière van Stephen Colbert

Hoewel Stephen Colbert zeer waarschijnlijk herinnerd zal worden voor zijn werk als presentator van een late night show, heeft hij nog steeds een behoorlijk benijdenswaardig cv als acteur. In 1993 speelde hij zijn allereerste scriptrol, in een aflevering van de ABC-misdaaddramaserie, Missing Persons.

Tussen 1995 en 1996 maakte hij zijn uitstapje naar sketchcomedy, terwijl hij verschillende personages portretteerde in Comedy Central's Exit 57 en The Dana Carvey Show, ook op ABC. Het jaar daarop begon hij zijn periode bij The Daily Show, waar hij als correspondent of schrijver zou optreden in in totaal 1.316 afleveringen.

Door de jaren heen heeft Colbert ook verschillende rollen gespeeld in films zoals Bewitched, Strangers with Candy en Monsters vs. Aliens, evenals tv-shows zoals Curb Your Enthusiasm en The Mindy Project.

Friends was niet de eerste sitcom waarin Colbert faalde bij een auditie, want hij werd ook een keer afgewezen voor de rol van Screech in Sam Bobrick's Saved by the Bell.

Aanbevolen: