12 Acteurs die hun accenten niet helemaal konden pakken voor een rol

Inhoudsopgave:

12 Acteurs die hun accenten niet helemaal konden pakken voor een rol
12 Acteurs die hun accenten niet helemaal konden pakken voor een rol
Anonim

Acteurs moeten de hele tijd moeilijke beslissingen nemen met hun personages. Een ding dat ze moeten beslissen, is hoe hun personage letterlijk zal klinken. Als ze een accent moeten kiezen voor hun karakter en hoe dat accent gespeeld moet worden, gaat dat niet altijd volgens plan.

Films in de geschiedenis van de showbusiness zitten vol met slecht uitgevoerde accenten, en soms verpest het een verder goede film. Soms is het publiek meer vergevingsgezind voor een slecht accent als de algehele film nog steeds leuk is, maar niet altijd. Soms, wanneer een Britse acteur een Amerikaan moet spelen, of vice versa, kan dit tot zeer ineenkrimpende momenten leiden. Hoewel het moet worden opgemerkt dat er genoeg acteurs zijn die accenten beheersen. Toch is er ook de tijd dat QuentinTarantino een Australiër speelde, de tijd dat Leonardo DiCaprio een Zuid-Afrikaan speelde en de tijd dat Johnny Depp een Indiaan speelde.

12 Quentin Tarantino In Django Unchained

Tarantino schrijft vaak een rol voor zichzelf in zijn films, en voor Django Unchained speelde hij een Australiër en een werknemer van The LeQuint Dickey Mining Co, een wreed mijnbouwbedrijf dat Django kocht. We zien hoe Tarantino's personage zijn gekochte slaven beschimpt met dynamiet, voordat hij wordt opgeblazen in een rechtvaardig moment van instant karma. Maar hij beschimpte ook het publiek met zijn vreselijke Aussie-accent. Collider vermeldde het zelfs in hun top tien van 'Slechtste accenten in de film'.

11 Keanu Reeves In Dracula

Reeves staat bekend om zijn monotone levering, en het is bijna lachwekkend om te denken dat hij een Brits accent probeert. Maar dat is precies wat er gebeurde toen hij Jonathan Harker speelde in Dracula uit 1992. Hij klinkt als een Californische surfer die de spot drijft met Britse mensen, niet de verzekeringsexpert die ten prooi v alt aan 's werelds beroemdste vampier.

10 Winona Ryder In Dracula

Keanu Reeves was niet de enige als het erom ging flauw te vallen vanwege zijn accent. Veel critici waren minder dan onder de indruk van Ryders vlakke weergave van een Engels accent, hoewel het iets geloofwaardiger is dan Reeves. Ryder klonk tenminste niet alsof ze op het punt stond om elke andere regel zoals Reeves "Dude" te zeggen.

9 Kate Winslet In Titanic

Hoewel het een van de meest succesvolle films ooit is, waren sommigen in het publiek niet onder de indruk van het Amerikaanse accent van Kate Winslet. Zelfs Winslet heeft gezegd dat ze er niet tegen kan: "Zelfs mijn Amerikaanse accent, ik kan er niet naar luisteren. Het is verschrikkelijk. Hopelijk is het nu zoveel beter."

8 Leonardo DiCaprio In Blood Diamond

DiCaprio heeft veel training gehad om zijn Afrikanna-accent (Wit Zuid-Afrikaans) in Blood Diamond vast te leggen, maar het publiek was minder dan geïnteresseerd. Zijn pogingen om accuraat te zijn zijn prijzenswaardig, maar zijn accent was overal en het past gewoon niet goed bij het publiek omdat de levering zo ongemakkelijk en zo uitdagend is om te begrijpen.

7 Gerard Butler In P. S. Ik hou van jou

Butler veracht wat hij deed in deze film. Hij betreurt niet alleen de manier waarop hij Ierse mensen liet klinken, maar ook hoe hij ze portretteerde. Butler schaamde zich zo dat hij zich verontschuldigde voor de film. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan de Ierse natie voor het volledig misbruiken van je accent," Ik realiseer me dat het een veel mooiere taal en accent is dan wat ik gaf. Maar ik heb mijn best gedaan. Ik liet je eruit zien als grappige mensen."

6 Dick Van Dyke In Mary Poppins

Hoewel het een kinderklassieker is en een van Disney's meest iconische films, is er een deel van de film dat de kijkers nooit goed heeft bevallen, het beruchte vreselijke Britse accent van Dick Van Dyke. Het accent van Dick Van Dyke is zo slecht dat het algemeen wordt beschouwd als een van de ergste nep-Britse accenten in de filmgeschiedenis.

5 Melissa McCarthy In The Heat

Blijkbaar zou McCarthy's personage een Boston-accent hebben, maar de acteur koos ervoor en bleef in plaats daarvan bij haar normale spreekstem. Het werkte ten goede, en een grap over Boston-accenten werd verwerkt in de politiekomedie in de "Are you a Narc?" scène met Sandra Bullock.

4 Sean Connery op jacht naar rode oktober

Connery werd gecast als Marko Aleksandrovich Ramius, de bedrieglijke Sovjet-onderzeeërkapitein. Maar ondanks dat hij een Russisch personage speelt, doet Connery geen moeite om zijn dikke Schotse accent te verbergen. Het was waarschijnlijk een wederzijdse beslissing tussen Connery en de regisseur, hoewel het een beetje vreemd is wanneer de bemanning van de onderzeeër het Sovjet-volkslied in het Russisch zingt terwijl hij meedoet met zijn Schotse tonen.

3 Kevin Costner In Robin Hood

Costner wilde naar verluidt Robin Hood spelen met een Brits accent. Maar het was zo erg dat de regisseur hem liet stoppen en hij Costner gewoon zijn normale stem liet doen. De stem van Costner in Robin Hood zou een clou worden in Mel Brooks parodie op de film, Robin Hood: Men In Tights. Wanneer Robin Hood van Cary Elwes de prins en de sheriff confronteert, vraagt de prins: "Waarom zou iemand je volgen?" Waarop Robin Hood antwoordt: "Omdat, in tegenstelling tot andere Robin Hoods… ik met een Engels accent kan spreken."

2 Kevin Spacey In House Of Cards

Voordat hij van de show werd gedwongen te midden van controverses en beschuldigingen van seksueel wangedrag, was Spacey enorm populair in zijn Netflix-show. Spacey speelde Frank Underwood met een zuidelijk accent. Het enige probleem was dat zijn accent volledig verzonnen is. Dialectexperts kunnen niet plaatsen uit welk deel van het zuiden Frank eigenlijk komt, aangezien hij soms stukjes Creools, Tennessee en Georgia accenten gebruikt, tot grote frustratie van veel zuiderlingen.

1 Johnny Depp In The Lone Ranger

Het casten van een blanke acteur in een Indiaanse rol is al dubieus, ook al beweert Depp een of andere inheemse afkomst te hebben. Hoe dan ook, het maakt weinig uit als het gaat om zijn accent tijdens het spelen van Squanto, de Native American sidekick van de Lone Ranger. Inheemse Amerikaanse activisten hebben erop gewezen hoe onrealistisch het accent van Depp was in de miljoenenflop.

Aanbevolen: