Harry Styles zegt dat de druk om zijn seksualiteit te labelen 'verouderd' is

Inhoudsopgave:

Harry Styles zegt dat de druk om zijn seksualiteit te labelen 'verouderd' is
Harry Styles zegt dat de druk om zijn seksualiteit te labelen 'verouderd' is
Anonim

Terwijl Harry Styles' derde album als soloartiest dichter bij de release komt, zijn fans en media teruggevallen in hun vertrouwde patronen van speculeren over zijn persoonlijke leven. Vooral Harry's seksualiteit en identiteit lijken constant ter discussie te staan, aangezien hij ervoor kiest zichzelf niet op een bepaalde manier te classificeren.

Gedurende zijn hele carrière heeft Harry Styles veel druk gevoeld om een label op zijn seksualiteit te plakken. Sinds zijn dagen in de boyband One Direction, waar Harry in 2010 als deelnemer aan The X Factor UK in werd geplaatst, hebben journalisten en fans in zijn privéleven gepeild met vragen over zijn identiteit en seksuele voorkeuren.

De in Cheshire geboren ster, die onlangs een paar levenslessen heeft geleerd van country-legende Shania Twain, heeft uitgelegd dat hij niet de behoefte voelt om zichzelf te labelen of zichzelf in een hokje te plaatsen, ook al is de wereld dat wel. wanhopig op zoek naar hem.

Hoe Harry Styles zich onder druk voelde gezet om zichzelf een etiket op te plakken

In een interview in 2022 met Better Homes and Gardens, voorafgaand aan de mei-uitgave van Harry's derde soloalbum Harry's House, opende de Engelse ster zijn worsteling met de controle rond zijn seksualiteit, en hoe hij het bizar vond en verouderd” dat mensen verwachtten dat hij zichzelf een etiket opplakte.

“Ik ben er heel open over geweest met mijn vrienden, maar dat is mijn persoonlijke ervaring; het is van mij,' zei hij. 'Het hele punt waar we naartoe zouden moeten gaan, namelijk iedereen accepteren en opener zijn, is dat het er niet toe doet, en het gaat erom dat we niet alles hoeven te labelen, niet hoeven te verduidelijken wat vakjes die u controleert."

Terwijl de meeste beroemdheden het doelwit worden van nauwkeurig onderzoek in hun persoonlijke leven, is Harry het grootste deel van zijn carrière met name opgejaagd met betrekking tot dit onderwerp. De diepe interesse in zijn persoonlijke leven en seksualiteit komt voort uit verschillende factoren.

Een van de redenen waarom er extra druk op Harry lijkt te komen om zichzelf te labelen, is omdat One Direction ooit de grootste jongensband ter wereld was en een groot deel van de roddelcultuur.

Alle vijf leden ondervonden intense inbreuken op hun privacy, en zelfs meer dan vijf jaar nadat de groep hun hiaat aankondigde, zijn fans nog steeds geobsedeerd door hen op soms hysterische niveaus.

De andere reden waarom Harry onder constante druk staat om zichzelf te labelen, is dat hij de neiging heeft zich te kleden, te spreken en te handelen op manieren die het idee van traditionele mannelijkheid uitdagen. Dit heeft ertoe geleid dat fans en journalisten allerlei aannames hebben gedaan over zijn identiteit en seksualiteit.

Waarom Harry Styles zich 'beschaamd' voelde over zijn privéleven

In zijn interview met Better Homes and Gardens onthulde Harry ook dat hij, als een van de grootste beroemdheden ter wereld, zich eerder schaamde voor zijn privé-leven en de behoefte voelde om te doen alsof zijn seksuele leven niet' bestaat niet.

Lange tijd voelde het alsof het enige dat van mij was mijn seksleven was. Ik schaamde me er zo voor, schaamde me voor het idee dat mensen zelfs maar wisten dat ik seks had, laat staan met wie '

"In die tijd waren er nog steeds de kus-en-vertellen-dingen. Het was stressvol om uit te zoeken wie ik kon vertrouwen", deelde hij en voegde eraan toe, "maar ik denk dat ik op een plek kwam waar ik dacht, waarom schaam ik me? Ik ben een 26-jarige man die vrijgezel is; het is alsof, ja, ik heb seks."

Waarom Harry zijn kledingkeuzes niet zal beperken tot specifieke geslachten

Tijdens zijn jaren in de schijnwerpers werd Harry gebombardeerd met vragen over zijn seksualiteit en hoe zijn modekeuzes dat zouden kunnen weerspiegelen. In plaats van te bezwijken onder druk en zichzelf een etiket op te plakken, heeft hij uitgelegd dat hij zich niet op een bepaalde manier kleedt om een punt te bewijzen.

Integendeel, hij heeft gewoon niet het gevoel dat er een duidelijke grens is tussen mannelijke en vrouwelijke mode.

"Wat is vrouwelijk en wat is mannelijk, wat mannen dragen en wat vrouwen dragen - het is alsof er geen lijnen meer zijn ", onthulde Harry in een interview in 2019 (via Insider).

In een ander interview dat Harry in hetzelfde jaar gaf, ook geciteerd door Insider, legde hij uit dat de grenzen die bestonden tussen mannelijke en vrouwelijke energie in de kunst begonnen te "vallen":

"Veel grenzen vallen weg - in de mode, maar ook in muziek, films en kunst. Ik denk niet dat mensen nog steeds op zoek zijn naar deze genderdifferentiatie. Zelfs als het mannelijke en vrouwelijke bestaan, zijn hun grenzen de onderwerp van een spel. We hoeven niet langer dit of dat te zijn."

Soms is Harry beschuldigd van queerbaiting, waarbij een ster de esthetiek van de queercultuur gebruikt om steun te krijgen van queerfans zonder zich daadwerkelijk te identificeren als onderdeel van de LGBTQIA+-gemeenschap. Hij heeft deze kritiek aangepakt en uitgelegd dat hij zijn modekeuzes niet maakt om iemand aan te spreken.

"Ben ik nuggets van seksuele dubbelzinnigheid aan het strooien om te proberen interessanter te zijn? Nee, " vertelde hij The Guardian, en legde uit dat zijn artistieke beslissingen voortkomen uit de wens om er "cool" uit te zien in plaats van broodkruimels te strooien.

… in termen van hoe ik me wil kleden en wat de hoes van het album zal zijn, heb ik de neiging om beslissingen te nemen in termen van medewerkers waarmee ik wil werken. Ik wil dat dingen er op een bepaalde manier uitzien. Niet omdat ik er homo uitzie, of ik er hetero uitzie, of ik er biseksueel uitzie, maar omdat ik vind dat het er cool uitziet.”

Aanbevolen: