Acteurs die de meeste accenten op film hebben nagebootst

Inhoudsopgave:

Acteurs die de meeste accenten op film hebben nagebootst
Acteurs die de meeste accenten op film hebben nagebootst
Anonim

De beste acteurs zijn degenen die zichzelf kunnen verliezen in een personage en ze volledig geloofwaardig kunnen laten lijken, zelfs als het personage een andere nationaliteit zou hebben dan de acteur. Veel acteurs moeten accenten vervalsen om hun personages op de juiste manier te portretteren en de accenten kunnen zo ongelooflijk nauwkeurig zijn dat het moeilijk te geloven is dat ze niet echt zijn. Als je de acteur nog nooit buiten het scherm hebt horen praten, zou je niet weten dat ze in het echte leven anders klinken dan in de films.

Sommige acteurs kunnen meerdere accenten leggen, dus het verwart fans altijd met hoe hun echte stemmen klinken. Van Leonardo DiCaprio en Idris Elba tot Meryl Streep en Margot Robbie, hier zijn 10 acteurs die de meeste accenten op film hebben nagebootst.

10 Meryl Streep

Meryl Streep staat bekend als de "beste actrice van haar generatie" en heeft bijna honderd acteerrollen gehad sinds ze in de jaren 80 begon. Veel van de rollen die ze speelde, vereisten een accent en ze heeft ze allemaal perfect kunnen uitvoeren. In een interview met Entertainment Tonight zei ze: "Ik dacht dat als ik Pools zou leren spreken, ik de tweeklanken en de klanken van die taal in mijn mond zou krijgen." Ze kan Poolse, Duitse en Australische accenten. We weten allemaal dat ze een Amerikaanse is, maar als je haar accenten hoort, verlies je jezelf in de personages die ze speelt.

9 Leonardo DiCaprio

Sinds zijn Titanic-dagen heeft Leonardo DiCaprio in verschillende hitfilms gespeeld, waaronder films waarin hij een accent moest faken. Hij heeft ze echter allemaal geloofwaardig kunnen maken. Volgens de New York Film Academy: Niet iemand die verlegen is om accenten in films te gebruiken, heeft de inwoner van Los Angeles in verschillende tijdperken accenten uit de hele Verenigde Staten overgenomen voor zijn films, van een inwoner van Brooklyn in The Wolf of Wall Street of een Iers-katholiek uit het midden van de 19e eeuw in Gangs of New York. Wat echter echt indruk maakte op een overgrote meerderheid van het publiek, was DiCaprio's onberispelijke accent in Blood Diamond, waar hij een man uit Rhodesië of het hedendaagse Zimbabwe portretteerde.

8 Margot Robbie

Samen met haar tegenspeler, Leonardo DiCaprio, deed Margot Robbie ook alsof een accent in The Wolf of Wall Street en Once Upon a Time in Hollywood. “Margot Robbie is geboren in Dalby, Queensland, Australië en heeft hierbij een duidelijk Australisch accent. In The Wolf of Wall Street waar ze de beeldschone Naomi speelt, wat haar doorbraakrol was, gebruikte ze niet alleen een indrukwekkend Amerikaans accent, maar ook dat van een oppervlakkige Brooklyn-vrouw uit Bay Ridge”, aldus Taste of Cinema. In bijna elke film waarin ze heeft gespeeld, heeft ze het publiek kunnen laten geloven dat ze Amerikaans is.

7 Idris Elba

Idris Elba heeft veel mensen voor de gek kunnen houden door te denken dat hij Amerikaan is. In de meeste van zijn films heeft hij een Amerikaans accent en als je zijn echte stem nog nooit hebt gehoord, zou je nooit hebben geweten dat hij Brits is. Volgens de New York Film Academy: De in Londen geboren acteur, die in het echte leven een onderscheidend Hackney-accent heeft, heeft critici en publiek versteld doen staan met twee specifieke accenten die het vermelden waard zijn; ten eerste, toen hij drugsbaas Stringer Bell uit B altimore speelde in The Wire, en ten tweede, als Nelson Mandela in Mandela: Long Walk to Freedom.”

6 Cate Blanchett

Cate Blanchett komt uit Australië, maar ze heeft het talent om personages van over de hele wereld te spelen. Haar Australische accent verdwijnt volledig als ze voor de camera staat. “De vele gedenkwaardige karakteraccenten van Blanchett variëren van 16e-eeuws Brits tot Brooklyn-Amerikaans, Zuid-Amerikaans, Iers, Frans, Duits, Oekraïens en zelfs Elfen- maar van haar lange lijst van indrukwekkende vocale prestaties, haar opmerkelijke imitatie van Katherine Hepburn in The Aviator verdient een eervolle vermelding”, aldus de New York Film Academy. Ze won zelfs een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor The Aviator vanwege haar ongelooflijke stemtalenten.

5 Hugh Laurie

Fans kennen Hugh Laurie als de Amerikaanse dokter in het tv-programma House, maar zijn stem is totaal anders dan die in de show. "Als je geschokt was dat Hugh Laurie eigenlijk een in Oxford geboren Engelsman is, kun je je aansluiten bij de naar schatting 81 miljoen kijkers van House die hem acht seizoenen lang een begaafde, vuilbekkende Amerikaanse arts hebben zien spelen en niets wijzer waren", aldus de New Yorkse Filmacademie. Hugh's Amerikaanse accent is zo geloofwaardig dat een van de uitvoerende producenten van House aanvankelijk niet eens wist dat hij Brits was.

4 Isla Fisher

Isla Fisher is niet Amerikaans zoals haar personage in haar beroemdste film, Confessions of a Shopaholic. Hoewel haar stem klinkt alsof ze Amerikaans is voor de camera, komt ze eigenlijk uit Australië. "Isla, die met haar gezin in LA woont, werd geboren in het Midden-Oosten en verhuisde naar Australië toen ze zes jaar oud was", aldus Yahoo. Haar Australische accent is nu een beetje warrig geworden, maar je kunt het nog steeds horen wanneer ze praat tijdens een interview.

3 Tom Holland

Tom Holland is de afgelopen jaren een enorme ster geworden en speelde in populaire films zoals Spider-Man: Far From Home, Onward en Spies in Disguise. Hij vervalst een Amerikaans accent in elke film waarin hij speelt, dus de meeste mensen weten niet eens dat hij Brits is. Volgens Looper: “Zijn ultra-overtuigende Amerikaanse accent is niet echt, en het natuurlijke dialect van Nederland is eigenlijk Brits. Het is waar: Holland heeft onthuld dat hij tijdens vele ontmoetingen met fans met een totale schok is ontvangen door het geluid van zijn oorspronkelijke accent. Wat voor fans misschien nog verrassender is, is dat Nederland in de loop der jaren gestaag een solide uitspraakportfolio heeft ontwikkeld en al verschillende dialecten op het scherm onder de knie heeft.

2 Chiwetel Ejiofor

Chiwetel Ejiofor is een andere acteur die altijd een Amerikaans accent op het scherm heeft. Vrijwel elk personage dat hij heeft gespeeld, is Amerikaans, maar hij komt oorspronkelijk uit Londen, dus hij moet het elke keer dat hij in een film speelt, faken. Tijdens een interview met Esquire zei Chiwetel dat het aannemen van een Amerikaans accent zoiets is als "jammen - na een tijdje vind je je weg er doorheen." Zijn Amerikaanse accent in 12 Years a Slave was zo indrukwekkend dat het hem nominaties opleverde voor een Golden Globe en een Oscar.

1 Daniel Kaluuya

Toen Daniel Kaluuya zijn baanbrekende rol speelde in Get Out, dachten fans echt dat hij Amerikaan was en hadden ze geen idee dat hij eigenlijk Brits was. Zijn Amerikaanse accent klinkt zo natuurlijk dat mensen altijd denken dat hij Amerikaans is als ze met hem praten. Hij vertelde W Magazine, "Ja, mensen zijn raar. Ze zeggen: 'Oh, je bent Brits, man?' En ik heb zoiets van 'Ja dat ben ik, maat. Het is moeilijk omdat ik gewoon in het accent blijf. Als ik geen familie in de buurt heb of mijn meisje om me heen, blijf ik gewoon in het Amerikaanse accent."

Aanbevolen: