Waar is de cast van True Blood nu?

Inhoudsopgave:

Waar is de cast van True Blood nu?
Waar is de cast van True Blood nu?
Anonim

Als het gaat om duistere fantasie en mystieke shows, zal de gekke verhaallijn van mens-vampier misschien nooit zijn gang gaan. Net als de zeer succesvolle film Twilight en CW's Vampire Diaries, volgt True Blood het verhaal van een naïeve serveerster in een klein stadje die verliefd wordt op een oude vampier Bill Compton (Stephen Moyer) met sterke menselijke moordbeheersing en de hulp van synthetisch bloedproduct "Tru Bloed." Deze keer heeft het mensenmeisje Sookie Stackhouse (Anna Paquin) haar eigen bovennatuurlijke telepathische krachten en een liefdesvierkant.

Met andere vampier-/weerwolvenshows uit die tijd wist de HBO-serie van 2008 nog zeven seizoenen lang de harten en schermen van toegewijde kijkers te veroveren met zijn bovennatuurlijke weergave van vampiers, weerwolven, vormveranderaars en magie. Een reboot is onderweg en wordt al uitgewerkt. Dit laat fans zich afvragen waar de originele cast nu is en wat ze hebben gedaan sinds de show eindigde in 2014.

10 Anna Paquin

Afbeelding
Afbeelding

Met veel verrassende feiten over de show, is het ook verrassend dat we niet veel meer over Anna Panquin te horen krijgen. Ze speelde in een aantal blockbuster-films zoals Scream 4 en de X-Men-franchise. Ze was pas 11 toen ze de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol won in The Piano uit 1993. True Blood blijft echter nog steeds haar meest populaire werk tot nu toe. De show was zo populair dat Anna er in 2009 een Golden Globe Award voor won. Haar andere acteercredits zijn onder meer The Irishman, The Romantics, Flack en de aankomende Peacock-miniserie A Friend of the Family. Ze is sinds 2010 getrouwd met de geliefde Stephen Moyer op het scherm en ze delen twee kinderen samen.

9 Stephen Moyer

Net als zijn vrouw begon Stephen Moyer met acteren in de jaren '90, met in de hoofdrol in 1993's Conjugal Rites en 1997's Prince Valiant. Zijn meest prominente rol is ongetwijfeld de vampier Bill Compton in de HBO-serie. Sinds zijn vampiertijd en zijn huwelijk met Anna speelde hij in de Fox-series The Gifted, Detour, Safe House, After We Fell, en maakte hij zelfs zijn regiedebuut in The Parting Glass, een film uit 2018 waarin zijn vrouw speelde. heeft sinds True Blood geen gedenkwaardige rollen meer gehad, maar hij heeft het druk gehad.

8 Sam Trammell

Sam Trammell speelt de rol van bareigenaar en vormveranderaar Sam Merlotte, die een tijdje naar Sookie smachtte, en kort iets had met haar beste vriendin Tara. De acteur is verder gegaan met het spelen van een gedaanteverwisselaar en speelde in films als White Rabbit, The Fault in Our Stars, naast Shailene Woodley en The Tiger Rising uit 2022. Hij heeft ook tv-credits zoals Homeland, This Is Us en horror-dramaseries The Order.

7 Ryan Kwanten

Ryan Kwaten
Ryan Kwaten

De Australische stud speelde de rol van Jason Stackhouse in de HBO-serie, de oudere broer van Sookie die zich vaak in verkeerde kringen bevindt, en precaire situaties in het kleine stadje Bon Temps, voordat hij uiteindelijk politieagent werd. Ryan kreeg tv-/filmrollen voor en na True Blood, met in de hoofdrollen Law & Order, Red Hill, Knights of Badassdom naast Peter Dinklage van Game of Thrones en Netflix-misdaaddramaserie The Oath. Zijn meest recente werken zijn Glorious and Them.

6 Rutina Wesley

Ze speelde het personage van Tara Thornton, beste vriendin en vertrouwelinge van Sookie, met een aanmatigende alcoholische moeder. Ze ging door de reeks heen door veel uitdagingen en zocht liefde en validatie. Ze werd in seizoen vijf in een vampier veranderd. Naast de HBO-serie is ze ook bekend van haar hoofdrol als Nova Bordelon in Queen Sugar van OWN, en verscheen ze in Arrow en The Walking Dead. Haar aankomende post-apocalyptische dramaserie The Last of Us wordt in 2023 uitgezonden op HBO.

5 Kristin Bauer Van Straten

De actrice staat bekend om haar felle rol als loyale en egoïstische vampier Pamela Swynford De Beaufort, die alleen voor zichzelf en haar maker Eric zorgt. Ze zijn mede-eigenaar van de heetste vampierbar "Fangtasia". Ze verandert ook Tara in een vampier op verzoek van Sookie en Lafayette. Haar andere acteercredits omvatten Seinfeld, ABC's Once Upon a Time, Sacred Lies en Paradise Cove. Ze fungeert als co-host voor HBO Max's True Blood rewatch podcast "Truest Blood" met voormalig co-ster Deborah Ann Woll.

4 Nelsan Ellis

Nelsan Ellis
Nelsan Ellis

Nelsan kreeg veel lof voor zijn vertolking van Lafayette Reynolds in de HBO-serie, een loyaal, bruisend en fantastisch personage die chef-kok was bij Merlotte's Bar & Grill, neef van Tara Thornton (Rutina Wesley) en dealer van vampier bloed aan de zijkant. Deze fan-favoriet won in 2008 de Satellite Award voor beste mannelijke bijrol in een televisieserie voor zijn rol en de NAACP-beeldprijs in 2011. Buiten de serie heeft hij onder meer geacteerd met Lee Daniels' The Butler, Elementary en True to the Game, wat zijn laatste acteerrol was. Helaas stierf hij in 2017 aan hartfalen.

3 Deborah Ann Woll

Deborah is de tijd dat ze net een vampier is geworden en Bill's nageslacht die moet navigeren om vampier te worden, en alle vaardigheden die daarbij horen, al lang voorbij. Sinds ze Jessica Hamby speelde in de HBO-serie, een rol die haar een nominatie opleverde bij de Screen Actors Guild Awards, speelde ze in Marvel's Daredevil, The Defenders, Meet Me in Montenegro, Escape Room en het vervolg in 2021 Escape Room: Tournament of Champions.

2 Joe Maganiello

Sofia Vergara en Joe Manganiello
Sofia Vergara en Joe Manganiello

Hoewel Joe Maganiello pas in seizoen 3 in het landschap van de hele hoektanden opdook, was zijn rol als weerwolf Alcide Herveaux een show-stealer. Hij was aanvankelijk Sookie's lijfwacht voordat hij haar liefdesbelang werd en stierf uiteindelijk door toedoen van menselijke burgerwachten terwijl hij haar beschermde. Hoewel dit de doorbraakrol van de hunk was, heeft hij het goed gedaan in Hollywood en verscheen hij in Magic Mike en zijn franchise, evenals in Rampage, Sabotage en What to Expect When You're Expecting. Hij is getrouwd met actrice Sofia Vergara.

1 Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgrd Première
Alexander Skarsgrd Première

Alexander is misschien wel de meest populaire ster van het True Blood-ensemble. Hij speelde de duizend jaar oude sexy vampier Eric Northman, met iets voor Sookie, maar komt in de serie niet tot uiting in tegenstelling tot het boek. Sinds True Blood speelde de acteur in The Legend of Tarzan, naast Margot Robbie, Long Shot, Godzilla vs. Kong, Passing en recentelijk The Northman, waarvan wordt aangenomen dat het een verlengstuk is van zijn rol als Eric. Zijn tv-rol als gewelddadige echtgenoot in Big Little Lies leverde hem een Primetime Emmy Award, een Golden Globe Awards, een Critics' Choice Television Award en een Screen Actors Guild Award op.

Aanbevolen: