De hilarische reden waarom Michael J. Fox zijn echte naam heeft verborgen

Inhoudsopgave:

De hilarische reden waarom Michael J. Fox zijn echte naam heeft verborgen
De hilarische reden waarom Michael J. Fox zijn echte naam heeft verborgen
Anonim

In 1982 werd Michael J. Fox een tv-ster dankzij de geliefde sitcom Family Ties die in 1989 plotseling werd geannuleerd. Toen Fox nog in Family Ties speelde, was er zo veel vraag naar hem dat hij om tot diep in de nacht door te werken omdat de producers van Back to the Future dolgraag hem in de film wilden hebben.

Naast het feit dat hij een ster werd dankzij familiebanden en Back to the Future, heeft Michael J. Fox veel belangrijkere dingen bereikt in het leven.

Het belangrijkste wat hij heeft gedaan, behalve dat hij een liefhebbende echtgenoot en vader is, is misschien wel het feit dat Fox heeft geholpen bij het financieren van onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Als gevolg hiervan lijkt het heel duidelijk dat de naam Michael J. Fox de geschiedenis in zal gaan. Met dat in gedachten is het verbazingwekkend om te horen dat Fox niet is geboren met de naam die fans hem nu kennen.

Waarom Michael J. Fox zijn naam veranderde

Zodra een acteur een grote ster wordt, wordt het feit dat de massa hun naam herkent ongelooflijk waardevol. Wanneer acteurs als Tom Hanks, Julia Roberts en Denzel Washington hebben bewezen dat ze zwaargewichten zijn, maakt hun naam op een poster het veel waarschijnlijker dat een film zal slagen.

Gezien hoe belangrijk het is wanneer een acteur een begrip wordt, zou het een probleem kunnen zijn als iemand anders daarvan zou profiteren. Als een willekeurige acteur zijn films promoot onder de naam Chris Evans, kunnen fans van de Captain America-acteur betalen om hun films te zien en zich opgelicht voelen.

Om ervoor te zorgen dat dergelijke verwarring niet plaatsvindt, hebben acteursvakbonden zoals SAG-AFTRA en de British Actor's Equity Association een specifieke regel. Zodra iemand lid wordt van een dergelijke vakbond, mogen ze niet onder dezelfde naam worden gecrediteerd als iemand anders die deel uitmaakt van de vakbond. Om die reden zijn veel acteurs gedwongen om artiestennamen aan te nemen.

Toen Michael J. Fox in 1961 werd geboren, noemden zijn ouders hem Michael Andrew Fox. Als gevolg hiervan, toen de geliefde acteur op school zat, heette hij Michael Fox. Toen de toekomstige ster echter besloot acteur te worden, ontdekte hij dat er een probleem was omdat er een andere acteur was die werd gecrediteerd onder de naam Michael Fox.

Als twee acteurs dezelfde naam hebben, is het gebruikelijk dat de tweede artiest gewoon hun middelste initiaal in hun naam opneemt. Daarom zijn er onder andere sterren als Samuel L. Jackson, Taraji P. Henson en Vivica A. Fox die een middelste initiaal gebruiken.

Toen Michael J. Fox zich in dezelfde situatie bevond, besloot hij een middelste initiaal te gebruiken die niets te maken had met zijn eigenlijke middelste naam, Andrew.

In de jaren sinds Michael J. Fox een superster werd, onthulde de geliefde acteur dat hij de eerste J had geadopteerd als eerbetoon aan Bonnie en Clyde-acteur Michael J. Pollard.

Hoewel het interessant is om de oorsprong van de initiaal J te leren kennen, is het hilarische deel van de oorsprong van de artiestennaam van Michael J. Fox de reden waarom hij zijn echte middelste initiaal niet gebruikte. Zoals de acteur heeft onthuld, hield hij niet van het idee om door Michael A. Fox te gaan om voor de hand liggende en hilarische redenen.

Andere sterren die hun naam hebben veranderd

In de afgelopen jaren zijn er veel muzikanten en Hollywood-sterren die hun naam hebben veranderd. In veel gevallen zijn de redenen voor de naamsverandering en de oorsprong van de artiestennamen van de artiesten behoorlijk alledaags. Maar net als Michael J. Fox hebben sommige andere sterren om verbazingwekkende redenen nieuwe namen aangenomen.

Een voorbeeld van een ster met een grappig verhaal achter hun artiestennaam is Michael Keaton. Eigenlijk vanaf zijn geboorte Michael Douglas genoemd, veranderde Keaton zijn naam vanwege de beroemde acteur van Ant-Man, Wall Street en Fatal Attraction.

Uiteindelijk koos Keaton zijn beroemde achternaam in een opwelling nadat hij sterk had overwogen om de achternaam Jackson professioneel aan te nemen op basis van een familiebijnaam.

Tijdens een optreden in The Late Show met Stephen Colbert, onthulde Jamie Foxx dat zijn mannelijke leeftijdsgenoten jaloers op hem waren toen hij jong was. Als gevolg hiervan, toen Foxx zich aanmeldde voor een open mic-avond onder zijn echte naam, Eric Bishop, zou hij geen podiumtijd krijgen. Dat inspireerde de komiek om zich in te schrijven onder verschillende geadopteerde namen, waarvan hij er veel koos zodat zijn leeftijdsgenoten zouden denken dat hij een vrouw is, waaronder Jamie Foxx.

Als het gaat om Whoopi Goldberg, die werd geboren als Caryn Johnson, nam ze haar beroemde voornaam als grap aan omdat ze de reputatie kreeg gasachtig te zijn tijdens haar dagen als komiek. In tegenstelling tot acteurs die ervoor zorgen dat ze niet dezelfde naam hebben als iemand anders, ontleende muzikant Engelbert Humperdinck zijn naam aan een Duitse componist uit het verleden die met die naam werd geboren.

Aanbevolen: