Waar zijn nu de sterren van GLOW?

Inhoudsopgave:

Waar zijn nu de sterren van GLOW?
Waar zijn nu de sterren van GLOW?
Anonim

De voor een Emmy genomineerde Netflix-komedieserie GLOW, die in 2017 in première ging, liet zien dat de prachtige dames van het worstelen zich bezighouden met nep en vermakelijke body-slamming met verzonnen fictieve verhaallijnen die allemaal uitmonden in een gevecht. Deze show nam kijkers mee naar de jaren 80 en werd in 2020 een van de meest verslavende originele series van Netflix.

Door de inclusieve weergave van vrouwelijkheid en sterke thema's als de strijd tegen het patriarchaat, moederschap, seksuele intimidatie en ambitie, schitterde het uit uitvoeringen van Alison Brie die Ruth Wilder speelt, zangeres Kate Nash en Betty Gilpin die de aartsvijand van Ruth speelt, de beste vriend en nieuwe moeder die haar worstelcarrière en moederschap navigeert.

Helaas werd de boeiende show na 3 seizoenen geannuleerd, hoewel deze al voor een vierde seizoen was verlengd vanwege de COVID-19-pandemie, waardoor het een uitdaging was om te filmen. Dit zorgde voor reacties van fans, waarbij cast en crew voortijdig afscheid moesten nemen. Sinds de show zijn de sterren van GLOW prima teruggekomen.

10 GLOW's kijk op empowerment en seksisme

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel komisch, onderzoekt GLOW de empowerment van vrouwen en pleit voor gelijke kansen voor vrouwen bij het nastreven van hun geluk, belichaamd in een professionele worstelpromotie genaamd de Gorgeous Ladies of Wrestling (GLOW).

De show volgt een voormalige actrice die gedwongen wordt haar carrière op te geven voor haar baby en vervolgens kracht vindt in het worstelen, in tegenstelling tot de maatschappelijke normen. Het toont ook echte vrouwelijke vriendschappen en een zusterschap van vrouwen die hebben gestreden tegen seksisme en verschillende vormen van onderdrukking. Het heeft vrouwen als makers en uitvoerende producenten.

9 Hoe GLOW de cast beïnvloedde

De prachtige dames van GLOW hebben ongetwijfeld levensveranderende en verheerlijkende ervaringen gehad met het spelen van hun respectieve personages. Alison Brie sprak met W over hoe GLOW haar een totaal ander persoon maakte, en hoe het spelen van Ruth haar op veel manieren heeft geopend. Helaas was de annulering het grote verdriet van haar carrière.

Sommige van de BIPOC-castleden uitten echter hun bedenkingen in een brief over representatie, raciale stereotypen en hoe ze zich gedurende hun tijd op GLOW machteloos voelden. Nadat ze naar de makers van de show hadden geschreven, zouden er in het vierde seizoen veranderingen worden doorgevoerd om meer inclusiviteit van hun rollen mogelijk te maken, maar helaas is dat nooit gebeurd met de annulering van de show.

8 Alison Brie's carrière blijft schitteren

Alison Brie was in het begin misschien niet geschikt voor haar rol door de producenten van de show, maar na talloze overtuigende audities belichaamde ze het karakter van Ruth "Zoya the Destroya" Wilder een beetje te goed.

Na Mad Men en haar dagen op GLOW speelde ze in Horse Girl, The Rental, Happiest Season naast Kristen Stewart en Spin Me Around, waar ze onlangs met haar echte echtgenoot over de rode loper van de première van haar film liep Dave Franco. Ze zal de hoofdrol spelen in de aankomende film Somebody I Used to Know, geregisseerd door haar man.

7 Betty Gilpin's roem is alleen maar groter geworden

Betty Gilpin - Glow
Betty Gilpin - Glow

Voordat ze de Emmy-genomineerde rol Debbie "Liberty Belle" Eagan speelde in de Netflix-show, speelde Betty in Law & Order en zijn spin-offs, American Gods and Masters of Sex.

Sinds haar in-ring-gimmick als patriottische zuidelijke schoonheid, is Betty verschenen in populaire films Isn't It Romantic, A Dog's Journey, Stuber, Coffee & Kareem en The Tomorrow War with Chris Pratt. Ze zal de aankomende televisieserie Three Women leiden.

6 Sydelle Noel ging naar DC en Marvel Studios

Het spelen van een worstelaar moet iets zijn geweest dat de voormalige atleet gemakkelijk kon doen, en dat deed ze zonder twijfel, de rol van Cherry "Junkchain" Bang spelen.

De actrice verscheen in Marvel's Black Panther als Xoliswa en Avengers: Infinity War. Ze speelde ook een terugkerende rol Samanda Watson in DC's Arrow. Helaas heeft ze sinds GLOW geen doorbraakrollen meer gehad. Tegenwoordig gebruikt ze haar atletisch vermogen en maakt ze reisherinneringen op Instagram.

5 Kate Nash concentreert zich op haar muziek

Voor zijn rol als Engels genie Britannica in de ring, was de Britse zangeres al een begrip en had hij de acteerkwaliteiten getest met films als Greetings from the Buckley, Powder Room en Syrup met Amber Heard in de hoofdrol.

Ze speelde in Horrible Histories: The Movie - Rotten Romans, and Truth Seekers. Ze is ook een activiste, en sommige van haar muziek weerspiegelt dit. Ze bereidt zich momenteel voor op de release van haar vijfde studioalbum.

4 Awesome Kong stopt met professioneel worstelen

Geweldige Kong - Gloed
Geweldige Kong - Gloed

Kia Stevens (onder de ringnaam Awesome Kong) was de enige professionele worstelaar in de cast van de show. Ze domineerde vrijwel de worstelscène en bijna alle worstelpromoties, van Impact Wrestling tot Ring of Honor, en WWE, evenals AEW.

Ze speelde Tamme "The Welfare Queen" Dawson in de show. In augustus 2021 stopte ze na bijna twee decennia met professioneel worstelen en werd ze opgenomen in de Impact Hall of Fame.

3 Gayle Rankin is over haar wolvendagen heen

Gayle Rankin gloeit
Gayle Rankin gloeit

De Schotse actrice maakte deel uit van de vrouwenworstelcirkel en nam de rol aan van Sheila de She-wolf, een asociale worstelaar die zichzelf als een wolf beschouwt. Ze nam een minder dramatische rol op zich toen ze in 2017 verscheen in The Greatest Showman tegenover Hugh Jackman.

Haar acteerprestaties omvatten onder meer een debuutrol in Law & Order: Special Victims Unit, Irreplaceable You en een terugkerende rol als Emily Dodson in Perry Mason van HBO. Haar meest recente project is de horrorfilm Men uit 2022.

2 Marc Maron host een populaire podcast en speelde in een DC-animatiefilm

Marc leidde deze Netflix-serie als een aan drugs en alcohol verslaafde regisseur. Enkele van zijn populaire filmoptredens zijn Joker, Spenser Confidential, Respect, The Bad Guys, DC League of Super-Pets naast Dwayne Johnson.

Naast acteren is hij ook een stand-upcomedian, podcaster met de populaire bekroonde wekelijkse podcast WTF met Marc Maron.

1 Chris Lowell kreeg de hoofdrol in How I Met Your Father

Chris Lowell gloeit
Chris Lowell gloeit

Chris speelt de rol van Sebastian "Bash" Howard, erfgenaam van het zakenimperium Howard Foods, producent van GLOW, en de in-ring commentator en omroeper van de show.

Mochten kijkers zich afvragen waar ze de ster recentelijk hebben gezien, hij verscheen op Netflix's Inventing Anna en speelt momenteel als Jesse in How I Met Your Mother spin-off How I Met Your Father, naast Hilary Duff.

Aanbevolen: