Waar zijn de sterren van 'Bridgerton' begonnen?

Inhoudsopgave:

Waar zijn de sterren van 'Bridgerton' begonnen?
Waar zijn de sterren van 'Bridgerton' begonnen?
Anonim

Bridgerton seizoen twee is net een paar weken geleden uitgekomen en het is nu al een van de meest populaire Netflix originelen op de streamingdienst. Weer terug met nieuwe personages, nieuwe liefdesverhalen en dezelfde geliefde familie, overal kijken kijkers naar dit romantische drama uit het Regency-tijdperk.

Met zo'n meeslepende cast waren fans overal verrast (en dankbaar) dat veel van de sterren voorheen minder bekend waren in de acteerwereld. Hoewel ze hun personages feilloos spelen, begonnen deze Bridgerton-acteurs en actrices met veel nederiger middelen. Hier is de cast begonnen met acteren.

9 Gold Rasheuvel (Koningin Charlotte) werd voor het eerst gegoten in 2000

Golda Rosheuvel werd ingehuurd om de magnifieke en illustere 'Koningin Charlotte' te spelen. Hoewel ze er gedistingeerd uitzag in haar Regency-gewaad, was haar eerste acteerrol in een enkele aflevering van de tv-serie Great Performances in 2000. In de volgende vijf jaar verscheen ze in twee films (Lava en Coma Girl: The State of Grace) als evenals een aflevering van de show The Bill.

8 Adjoa Andoh (Lady Danbury) speelde in de show 'EastEnders'

Adjoa Andoh heeft de langste filmografie van alle Bridgerton-casts. Hoewel haar optreden als "Lady Danbury" werd geprezen, werkt ze al meer dan drie decennia aan die rol. In 1990 boekte Andoh haar eerste optreden in een tv-serie getiteld EastEnder, waarin ze in vier afleveringen verscheen in de loop van een jaar. In de eerste tien jaar van haar carrière boekte ze verschillende tv-rollen en speelde ze zelfs in een film.

7 Luke Newton (Colin) speelde in 'The Cut', een korte tv-serie

Derde geboren "Colin Bridgerton" wordt gespeeld door Luke Newton. Toen hij in deze rol kwam, had Newton slechts acht titels op zijn cv, waarvan twee korte broeken. De eerste televisieserie waarvoor hij werd aangenomen heet The Cut en hij speelde in de show in het jaar 2010. Hij had een paar tv-optredens tot 2016, toen hij twee seizoenen een hoofdrol in The Lodge boekte.

6 Claudia Jessie (Eloise) kreeg haar start via verschillende televisieshows

Claudia Jessie werd ingehuurd om de geliefde zus "Eloise Bridgerton" te spelen. Ze boekte haar eerste rol in 2012 en verscheen in de loop van twee jaar twaalf keer in het tv-programma Doctors. Vanaf dat moment had ze vluchtige rollen in een paar shows tot 2015 toen ze haar pas bereikte en werkte aan de series WPC 56, Jonathan Strange & Mr Norrell en Bull.

5 Luke Thompson (Benedict) begon zijn acteercarrière in 2014

Luke Thompson belichaamde de tweede geborene van de Bridgerton-clan, 'Benedict Bridgerton'. Verrassend genoeg had hij voorafgaand aan deze show slechts elf credits op zijn filmografie, inclusief een korte video. Toen Thompson in 2014 begon, gaf hij de voorkeur aan Shakespeare. Hoewel hij van 2014-2016 acteerde in de serie In the Club, kreeg hij ook zijn start met producties van Shakespeare's Globe: A Midsummer Night's Dream en de tv-film Hamlet een paar jaar later.

4 Nicola Coughlan (Penelope) speelde in de serie 'The Fairytales'

Het enige meisje dat niet uit Engeland kwam, was de actrice die 'Penelope Featherington' speelde, Nicola Coughlan. Deze Ierse ster kreeg haar start in de vroege jaren 2000 toen ze speelde in de tv-serie The Fairytales, een animatieshow waarin ze haar stem leunde. Ze was een favoriet onder animatie, want vijf jaar later boekte ze terugkerende personages in nog twee tv-shows.

3 Phoebe Dynevor (Daphne) was een tv-ster voorafgaand aan 'Bridgerton'

“Daphne Bridgerton” werd gespeeld door de lieftallige Phoebe Dynevor. Het zal sommige kijkers misschien verbazen te weten dat deze geliefde actrice vóór Bridgerton slechts in tien projecten was verschenen. Haar eerste rol was een hoofdrol in de tv-serie Waterloo Road van 2009-2010. Van daaruit speelde ze in vier jaar tijd in de shows Prisoner's Wives en The Village.

2 Jonathan Bailey (Anthony) begon eind jaren 90 te acteren

Jonathan Bailey is nu de liefste van de wereld dankzij zijn vertolking van 'Lord Anthony Bridgerton'. Voor deze rol had hij in verschillende films, televisieshows en korte films gespeeld. Zijn eerste rol was in 1997, toen hij acteerde in de film Bright Hair en een jaar later speelde hij "Lewis" in de productie van Alice Through the Looking Glass uit 1998.

1 Simone Ashley (Kate) boekte vluchtige rollen in televisieshows

Simone Ashley was een nieuw gezicht in het tweede seizoen van Bridgerton en kwam naar de show als 'Kate Sharma'. Ze begon haar acteercarrière in 2016, met veertien titels op haar filmografie voorafgaand aan de serie. Toen ze voor het eerst begon met acteren, had ze tussen 2016-2018 rollen geboekt in zes verschillende tv-shows, telkens als een personage dat een of twee keer verscheen voordat ze werd afgeschreven. Dit gaf haar echter de ervaring die ze nodig had om later een ster te worden.

Aanbevolen: