10 grootste bands die zich op kwaad bloed hebben gesplitst

Inhoudsopgave:

10 grootste bands die zich op kwaad bloed hebben gesplitst
10 grootste bands die zich op kwaad bloed hebben gesplitst
Anonim

In een band zitten kan veel van dezelfde dynamiek hebben als een toegewijde relatie. Als mensen samenkomen, ontstaat er een goede chemie, en als alles goed gaat, kan er iets ongelooflijks gebeuren. Sommige van deze partnerschappen gaan tientallen jaren door, terwijl andere verwateren te midden van juridische gevechten, fysieke onenigheden en misplaatste pogingen om alleen te gaan. Ontbinding is een veelvoorkomend verschijnsel in de muziekindustrie, vooral onder bands. Argumenten, meningsverschillen en conflicten zijn alledaags, maar sommige mensen gaan tot het uiterste door hun vetes met de pers te delen of hun toevlucht te nemen tot fysiek geweld. Dit is de top 10 van grootste bands die uit elkaar gaan vanwege slecht bloed:

10 Guns N' Roses

Chaos zal onvermijdelijk ontstaan wanneer een groep verslaafden en narcisten samen spelen. Wat betreft Guns N' Roses, hun tijd kwam snel. Appetite for Destruction bracht de band groot succes in 1987, maar slechts drie jaar later werd de originele drummer Steven Adler ontslagen vanwege zijn extreme drugsverslaving. Desondanks ging de band door, hoewel Axl Rose routinematig uren na de show arriveerde. Slash en Duff McKagan beweren dat hij op een avond weigerde op te treden totdat ze de rechten op de naam van de band hadden opgegeven.

Hoe dan ook, de leden van de groep gingen hun eigen weg toen de Use Your Illusion-tour eind 1993 eindigde. Helaas zijn de spanningen tussen de originele band sindsdien alleen maar toegenomen. Omdat Axl's voormalige bandleden aanwezig zouden zijn voor de inductie van de Rock and Roll Hall of Fame, beschouwde hij Slash als kanker en boog hij zich terug.

9 Oase

In het begin vochten de broers Gallagher als katten en honden, maar in 2009 leek het erop dat ze een succesvol ritme hadden gevonden in Oasis. Toen Noel en Liam Gallagher in 1995 voor het eerst naar voren kwamen als rocksterren, werden ze geprezen als de volgende John Lennon en Paul McCartney. Op een festival in Parijs in augustus 2009 explodeerde echter twintig jaar opgekropte woede achter de schermen. Volgens wisselende berichten kregen de broers ruzie en moesten ze de voorstelling annuleren. Het duurde niet lang voordat Oasis klaar was. Kort na het uitgestelde optreden kondigde Noel Gallagher aan dat hij de band zou verlaten, omdat hij er niet tegen kon om nog een dag op kantoor met Liam door te brengen. Getuigen zeggen dat tijdens een verhitte discussie tussen de broers backstage, Liam een van Noels gitaren verbrijzelde. Op dat moment begonnen ze een wrede uitwisseling van slagen. Daarna hebben ze alle communicatie verbroken.

8 ABBA

In 1979, toen het huwelijk van Björn Ulvaeus met Agnetha Fältskog eindigde, begonnen de spanningen te stijgen, en ze werden alleen maar erger toen ook het huwelijk van Benny Anderson met Anni-Frid Lyngstad eindigde. Echtscheiding had de laatste druppel moeten zijn die de rug van de groep brak, maar in plaats daarvan wakkerde het de creativiteit aan die resulteerde in hun beste nummers zoals The Winner Takes It All voordat ze eindelijk hun eigen weg gingen. Ondanks hun breuk bleef de muziek van ABBA populair vanwege de musical Mamma Mia! en de gelijknamige verfilming.

7 The Beatles

Het uiteenvallen van The Beatles is waarschijnlijk het meest gepubliceerde uiteenvallen in de geschiedenis. The Beatles, de populairste groep in de geschiedenis, creëerden een wereldwijde sensatie ondanks het uitbrengen van enkele controversiële nummers. Na tien jaar samen te zijn geweest, is het veilig om te beweren dat de Beatles verantwoordelijk waren voor een ommekeer in de populaire muziek. The Beatles waren in 1966 gestopt met touren, en hun nieuwe identiteit hielp hen een aantal van hun beste werk te creëren, maar droeg ook bij aan burn-out, drugsgebruik en bandruzie. Ze gingen zelfs zo ver dat ze liedjes schreven over hun gevechten in de band.

6 Pink Floyd

Pink Floyd, een legendarische Britse progressieve rockband, is verschillende keren uit elkaar gegaan. Ondanks dat Richard Wright en Nick Mason vooral immuun waren voor de gevolgen van het constante gekibbel tussen de belangrijkste songwriters Roger Waters en David Gilmour, waren ze toch aangeslagen. Halverwege de jaren tachtig besloot Waters de band te verlaten, wat een periode inluidde die werd gekenmerkt door dubbelhartigheid in plaats van diplomatie en een rechtszaak over de naam van de band. Hoewel Gilmour zei dat het vertrek van Waters de ondergang van de band bespoedigde, wierp Waters tegen dat hij werd gedwongen door de andere drie leden, die dreigden met juridische stappen als hij niet zou vertrekken.

5 Aerosmith

Te midden van de jaren '70 had Aerosmith praktisch een onbetwistbare status bereikt. Ze werden aanvankelijk afgedaan als een rip-off van de Britse invasie, maar albums als Rocks en Get Your Wings brachten de rockmuziek volledig naar zijn bluesy begin, geleid door de frontman van de band, Steven Tyler. Helaas, hoewel het succes van de band de verwachtingen overtrof, liep het snel uit de hand. Toen de band meer geld begon te verdienen met tours, verspilden ze het allemaal aan drugs, wat uiteindelijk leidde tot de ineenstorting die is gedocumenteerd in Draw the Line.

Hoewel de nummers misschien goed waren, mislukte de samenwerking tussen Tyler en gitarist Joe Perry. Tyler vond dat de band niet genoeg tijd samen doorbracht om chemie te ontwikkelen, aangezien Perry zoveel tijd buiten de groep doorbracht met zijn vriendin. Het kwam allemaal tot een hoogtepunt in Cleveland toen Perry's vrouw Elyssa melk naar de vrouw van bassist Tom Hamilton gooide, wat backstage een incident veroorzaakte. Na meer dan een paar beledigingen uitgewisseld te hebben, pakte Perry zijn instrument in en ging de zaal uit om een solocarrière na te streven.

4 The Eagles

Toen gitarist Don Felder erop stond zang bij te dragen aan de plaat van Hotel California, volgde al snel onenigheid. De band liet Felder aanvankelijk Victim of Love uitvoeren, maar nadat hij de studio verliet, namen ze het opnieuw op met Don Henley. Toen, tijdens de tour van de band, vond er een trieste wending plaats toen bassist Randy Meisner eruit werd gegooid vanwege zijn angst.

Felder en Glenn Frey beledigden elkaar tussen de nummers door tijdens de voorlaatste stop van de tour, een benefietevenement in Long Beach, terwijl de band probeerde hun momentum vast te houden door cocaïne te gebruiken als brandstof voor hun laatste plaat, The Long Run. Zodra de band het podium verliet, rende Felder weg in zijn auto en liet de rest van de bandleden achter.

3 Sex Pistols

Manager Malcolm McLaren koos ervoor om de band kennis te laten maken met de Verenigde Staten door ze op een tour door het zuiden te sturen. Toen leadzanger John Lydon erachter kwam dat de band van plan was naar Rio te reizen om met Great Train Robber Ronnie Biggs op te nemen, werd hij nog bozer over McLaren en de beslissing om de band daarheen te brengen. Door zijn vertrek uit de band kon hij het meer avant-garde Public Image Ltd oprichten. Het tijdperk van de punk is voorbij. Er was geen reünie van de overgebleven bandleden tot 1996, toen Lydon eindelijk opdook.

2 Black Sabbath

Black Sabbath was een van de eerste metalbands, hoewel hun succes met nummers als Paranoid en War Pigs uiteindelijk vervaagde. Ozzy Osbourne, die gezondheidsproblemen kreeg, heeft The Guardian verteld dat de bandleden in 1979 zelden met elkaar spraken en dat hun optredens steeds slechter werden vanwege het zware drugs- en alcoholgebruik van de band.

1 Creedence Clearwater Revival

Toen John Fogerty zijn creatieve visie begon op te leggen aan Creedence Clearwater Revival, hadden de bandleden een hekel aan zijn autoriteit en begonnen ze uit elkaar te gaan in de vroege jaren zeventig. De groep ging uit elkaar vanwege interne onenigheid en een rampzalig platencontract. Fogerty's acht onbetaalde albums op de deal zorgden ervoor dat hij niet vrij kwam van zijn boeien. Toen Geffen 12 jaar later zijn contract afkocht, besloot hij zich terug te trekken uit de muziekindustrie. Als Creedence Clearwater Revisited treden Stu Cook en Doug Clifford sinds 1995 live op. Fogerty spande aanvankelijk een rechtszaak aan om het gebruik van de naam te voorkomen, maar verloor.

Aanbevolen: