10 bands die hun naam hebben gekregen van nummers van andere artiesten

Inhoudsopgave:

10 bands die hun naam hebben gekregen van nummers van andere artiesten
10 bands die hun naam hebben gekregen van nummers van andere artiesten
Anonim

Het moet behoorlijk intimiderend zijn om een nieuw gevormde band te zijn die belast is met de intimiderende taak om een naam voor jezelf te kiezen. Hoewel een slechte bandnaam niet per se een doodvonnis is voor je kans op succes, helpt het ook niet echt. Het is geen verrassing dat veel bands ervoor kozen om zich te laten inspireren door bands die voor hen de weg waren gebaand.

Door songtitels, songteksten en referenties te lenen, eerden veel bands andere groepen door ze geheel of gedeeltelijk voor hun naam te gebruiken. Sommige bands hebben vergelijkbare geluiden als hun naamgenoten, maar sommige klinken helemaal niet hetzelfde - waardoor er grappige combinaties ontstaan wanneer de stijlen van de bands behoorlijk tegenstrijdig zijn. Je komt gegarandeerd iets te weten wat je niet weet - hier zijn 10 bands die hun naam hebben gekregen van nummers van andere artiesten.

10 Seether

Seether liet zich voor hun naam inspireren door een nummer op het album American Thighs van de alternatieve rockband Veruca S alt. Het nummer was de populairste hit van het album. Veruca S alt is op zijn beurt vernoemd naar het verwende rijke meisje in Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl. Betekent dit dat Charlie en de Chocoladefabriek de grootouder van Seether is? Een soort van, op een bepaalde manier!

9 De moordenaars

Je herkent het nummer "Crystal" van New Order misschien niet, maar je herkent vrijwel zeker de afstammeling ervan. In de videoclip werden New Order-bandleden vervangen door een groep aantrekkelijke tieners die een fictieve band vormden genaamd The Killers. Brandon Flowers en zijn band uit Las Vegas besloten dat dit de perfecte naam zou zijn voor hun nieuw opgerichte band, die enorm commercieel succes heeft gehad.

8 Death Cab For Cutie

Death Cab for Cutie heeft lang de reputatie gehad een beetje een trieste zakband te zijn, dus het begint allemaal logisch te worden als je erachter komt dat ze eigenlijk zijn gebouwd op een trieste zakbasis. De beruchte Bonzo Dog Doo-Dah Band, actief in de jaren '60, had een nummer met dezelfde naam dat ze uitvoerden in The Beatles' Magical Mystery Tour. Het lied was bedoeld als een komische versie van de toen populaire tragedieliedjes voor tieners en vertelde het verhaal van een tienermeisje dat werd overreden door een taxi. Jammer!

7 Vogeltje

Ween's nummer "Little Birdy" uit 1992 inspireerde de Australische band Little Birdy om zichzelf die naam te geven toen ze in 2002 in Perth werden opgericht. Frontvrouw Katy Steele leidde de geheel mannelijke band, waaronder haar broer en haar vriend, en ze genoten in de jaren 2000 veel succes in de indie-hitlijsten. Ze gingen uit elkaar in 2010, hoewel alle leden naar verluidt nog steeds aan soloprojecten werken en een carrière in de muziek nastreven.

6 Radiohead

Hoewel we deze twee bands niet per se als gelijkaardig beschouwen, dankt Radiohead zijn naam eigenlijk aan de Talking Heads, die een nummer hadden met de naam "Radio Head" op hun album True Stories uit 1986. Ze waren voorheen bekend als Op een vrijdag na de dag waarop ze repeteerden toen ze samen op de middelbare school kwamen. Radiohead rekent Talking Heads tot hun grootste invloeden, samen met The Smiths en R. E. M.

5 Alles Alles

Om de bandnaamcirkel rond te maken, heeft Everything Everything hun naam ontleend aan een nummer van Radiohead, "Everything In Its Right Place". De tekst "alles, alles wordt keer op keer herhaald, en de Engelse rockband vond dit een goede manier om de band te eren die een van hun grootste invloeden was.

4 Jet

Je kon nergens heen in 2004 zonder het nummer "Are You Gonna Be My Girl?" van de Australische rockgroep Jet te horen. Op de radio, in reclamespots, op de iPod Mini's van al je vrienden - het was overal. De band had zichzelf vernoemd naar het gelijknamige nummer van Paul McCartney and the Wings. De schijnbaar onzinnige teksten van het lied tarten de interpretatie bijna. Paul McCartney schreef het samen met zijn vrouw Linda en heeft uitgelegd dat Jet de naam was van een pony die hij ooit bezat, hoewel hij er ook aan toevoegt dat het lied eigenlijk ging over zijn ervaring met het ontmoeten van Linda's vader.

3 Judas Priest

Heavy metal band Judas Priest heeft Bob Dylan te danken aan hun naam. Zijn lied "The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest" verscheen op zijn album John Wesley Harding uit 1967 voordat Judas Priest het in 1969 in Birmingham, Engeland herdacht met hun bandnaam.

2 Zilverstoel

Als je in de jaren '90 van Australische rockbands hield, dan hield je ook van Silverchair. De leidende band van het genre ontleende zijn naam aan de Nirvana-single "Sliver" uit 1990 en heeft deze opzettelijk verkeerd gespeld. De "stoel" komt van het nummer "Berlin Chair" van rockband You Am I." Het is niet, zoals velen aannemen, een verwijzing naar het C. S. Lewis-boek The Silver Chair.

1 Flume

Bon Iver was een rage in 2007, en zijn debuutstudioalbum For Emma, Forever Ago begon met het nummer 'Flume'. Het nummer inspireerde blijkbaar Harley Streten omdat hij zichzelf naar het nummer noemde en een van de meest inventieve en populaire artiesten in de elektronicascene werd en nog steeds actief is.

Aanbevolen: