ABBA en andere bands die jaren later herenigd zijn

Inhoudsopgave:

ABBA en andere bands die jaren later herenigd zijn
ABBA en andere bands die jaren later herenigd zijn
Anonim

In de bijna vier decennia sinds ze voor het laatst een plaat uitbrachten, zijn de voorouders van popmuziek ABBA net zo populair gebleven als in de jaren zeventig. Mede dankzij hun blijvende en perfect pakkende gevoeligheid voor songwriting, en gedeeltelijk dankzij het waanzinnige succes van de Mamma Mia! franchise van hitpodium- en filmmusicals gebaseerd op de muziek van de Zweedse supergroep, is de wereld nooit vergeten ABBA te bedanken voor de muziek. En in 2022 zal een geheel nieuwe generatie de geliefde groep op het podium kunnen ervaren, terwijl ze herenigen en voor het eerst in eenenveertig jaar op tournee gaan.

ABBA's reünie, waarop ook hun eerste studioalbum sinds 1981 wordt uitgebracht, is de laatste in een lange reeks van muzikale groepen uit de jaren 70 die zich hergroeperen en op pad gaan, zoals The Who en Mötley Crüe. Maar de laatste jaren zijn er een aantal modernere bands gehergroepeerd die, net als ABBA, fans verwoestten toen ze uit elkaar gingen. Lees verder om meer te weten te komen over de reünie van ABBA en enkele van onze andere favoriete bands die, in tegenstelling tot Jake Gyllenhaal en Taylor Swift, zeker weer bij elkaar komen.

7 ABBA en hun eeuwige populariteit

Na de release van hun greatest hits-album The Singles: The First Ten Years in 1982, ging ABBA, bestaande uit ex-koppels Björn Ulvaeus en Agnetha Fältskog, en Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad, informeel uit elkaar en werden slechts twee keer samen in het openbaar gezien in de komende twee decennia. De band bleef immer populair, met hun muziek prominent in de soundtracks van vele films, waaronder The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert en Muriel's Wedding. Van hun verzamelalbum ABBA Gold: Greatest Hits, uitgebracht in 1992, werden meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht en werd daarmee een van de best verkochte albums aller tijden. In 1999 werd Mamma Mia! de musical, een van de langstlopende musicals aller tijden.

6 ABBA en hun ABBAtars

Ondanks de voortdurende nadruk dat ze nooit van plan waren om zich te herenigen, maakten alle vier de leden van ABBA in 2018 gezamenlijk bekend dat ze twee nieuwe nummers hadden opgenomen om later dat jaar in een tribute-show te spelen. Terwijl de show werd geschrapt, kondigde ABBA in september 2021 aan dat de reünie zou doorgaan in de vorm van een heel album met nieuwe muziek en een digitaal concert van ABBA-avatars, dat lijkt op hun optredens in 1970. De digitale tour vindt plaats in de ABBA Arena, een speciaal gebouwde arena in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen, en loopt van mei 2022 tot december 2022. Voyage, het nieuwe album, werd uitgebracht in november 2021 en debuteerde bovenaan de hitlijsten in 20 landen, en op nummer twee in de VS, het best scorende album van hun carrière. Ze ontvingen hun allereerste Grammy-nominatie voor Record of the Year voor de eerste single "I Still Have Faith In You".

5 De Jonas Bros herenigd na zes jaar

De Jonas Brothers maakten fans in 2013 van streek toen de band na acht jaar, vijf albums en meerdere tv- en filmoptredens uit elkaar ging. De band ging naar verluidt uit elkaar nadat Nick Jonas erop wees dat de creatieve verschillen die de broers ervoeren, resulteerden in muziek waar de fans niet zo veel contact mee hadden, daarbij verwijzend naar lage album- en kaartverkoop. De zesjarige pauze van de band voordat ze in 2019 herenigd werden, heeft zeker bijgedragen aan het creëren van vraag naar de broers en hun muziek. Ze keerden terug naar enorm succes. Happiness Begins debuteerde op nummer één en verkocht in de eerste week 414.000 exemplaren, terwijl hun Happiness Begins-tour meer dan een miljoen tickets verkocht en meer dan $ 100 miljoen opbracht. In 2021 begonnen ze aan de Remember This Tour.

4 De geplande reünie van My Chemical Romance werd verstoord door COVID-19

My Chemical Romance-zanger Gerard Way vertelde The Guardian in 2019 dat hun splitsing in 2013 tot stand kwam omdat "het niet leuk meer was om dingen te maken. Als dingen beginnen te slagen en echt goed gaan, dan beginnen veel mensen een mening te hebben en dan kom je in de problemen." De band ging in 2013 zonder pardon uit elkaar, drie jaar na hun meest recente album. liet alle leden toe om solo-projecten na te streven, met Way co-creëren van stripseries, veranderd in Netflix live-actieprogramma The Umbrella Academy. "Ik denk dat het opbreken van de band ons uit die machine heeft gebroken", vertelde hij aan The Guardian. In oktober 2019 heeft de band kondigde een merchandise-lijn en eenmalig concert aan in Californië op 20 december. Ondanks de hoge ticketprijzen was de show in vier minuten uitverkocht, waardoor bijna $ 1,5 miljoen werd verdiend van iets meer dan 5000 tickets. Een geplande tour van 2020 werd uitgesteld tot 2022 vanwege aan de aanhoudende wereldwijde pandemie van het coronavirus.

3 Ongetwijfeld twee keer uit elkaar gegaan

2013 was zeker een slecht jaar voor bands, aangezien de reünie van No Doubt in 2012 resulteerde in een nieuwe scheiding voor de eens zo langlopende band. No Doubt vestigde zich voor het eerst als ska-band No Doubt in de late jaren tachtig en vond groot succes met het met diamanten gecertificeerde album Tragic Kingdom uit 1995. De groep ging voor het eerst op pauze na de release van het greatest hits-album, The Singles 1992 - 2003 in 2003, en Stefani bracht haar eerste solo-album uit, het drievoudig platina Love, Angel, Music, Baby, met groot succes in 2004. volgde dit op met 2006's The Sweet Escape. De band kwam in 2012 weer bij elkaar en bracht Push and Shove uit, maar nam uiteindelijk een tweede pauze in 2013. In 2016, terwijl ze haar derde solo-uitje, This Is What The Truth Feels Like, promootte, vertelde Stefani aan Rolling Stone dat ze niet "weet wat er aan de hand is". gebeuren zonder twijfel."

2 The Spice Girls gaan door als kwartet

The Spice Girls gingen in 2000 voor onbepaalde tijd op pauze na hun derde studioalbum Forever, opgenomen nadat Geri Halliwell de groep al had verlaten. Het kwintet kwam in 2007 weer bij elkaar voor een beperkte tour en een greatest hits-album, maar had vijf jaar vrij voordat ze optraden tijdens de slotceremonie van de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen. In 2019 kwamen de oorspronkelijke vier leden, met uitzondering van Victoria Beckham, weer samen voor Spice World, een 13-daagse tournee door het VK en Ierland. De band vierde de 25e verjaardag van hun eerste studioalbum Spice in 2021, met hints dat er een nieuwe wereldtournee in de maak is.

1 TLC gepland om met pensioen te gaan na de dood van een groepslid

TLC was oorspronkelijk van plan met pensioen te gaan nadat bandlid Lisa "Left Eye" Lopes op tragische wijze stierf in 2002, maar besloot als duo door te gaan en haar niet te vervangen, en later dat jaar hun vierde studioalbum 3D uit te brengen. Het duo bracht vervolgens als groep geen muziek meer uit tot 2017, toen TLC, hun vijfde en laatste album, met hulp van fans via een Kickstarter-campagne werd uitgebracht. De campagne werd het snelste, meest gefinancierde popproject in de geschiedenis van Kickstarter, en beroemdheden als Katy Perry droegen bij aan het fonds. Als reactie zeiden de twee overgebleven leden van TLC dat ze nooit uit elkaar zouden gaan en zouden blijven optreden. Ze gaan in 2022 op 18-stedentournee om de 25ste verjaardag van hun album CrazySexyCool te herdenken.

Aanbevolen: