8 Bands die werden beschouwd als de volgende Beatles, maar nooit de schoenen konden vullen

Inhoudsopgave:

8 Bands die werden beschouwd als de volgende Beatles, maar nooit de schoenen konden vullen
8 Bands die werden beschouwd als de volgende Beatles, maar nooit de schoenen konden vullen
Anonim

The Beatles worden beschouwd als de meest invloedrijke muzikanten in de geschiedenis. Ze vormden en veranderden de muziekindustrie zoals iemand zich ooit had kunnen voorstellen. Tegenwoordig zien we hun invloed nog steeds in bijna elk genre. Ondanks de ontbinding in de jaren 70, zijn ze nog steeds een waardevol onderdeel van de populaire cultuur. Tegenwoordig zijn de meeste bandleden soloartiesten die nog steeds hun stempel op de industrie drukken.

Wie zou ooit de erfenis kunnen waarmaken die The Beatles hebben gecreëerd? Vanuit het perspectief van songwriting, muzikaal talent of zelfs pure invloed, zou het voor elke band moeilijk te vergelijken zijn. Het zou een moedige prestatie zijn om te proberen net zo legendarisch te worden als The Beatles. Hier zijn enkele bands die schoten voor een plek tussen deze sterren en het niet helemaal hebben gehaald.

8 Badfinger

Badfinger-ad-love-is-easy-1973-archived-copy
Badfinger-ad-love-is-easy-1973-archived-copy

Deze band is opgericht om direct in de voetsporen van The Beatles te treden met Paul McCartney die hun liedjes schreef. Gezien hun succes met nummers als "Come and Get It", werd van hen verwacht dat ze net zo zouden uitblinken als hun voorgangers. Maar tragedie en pech hielden deze band van succes. Met twee van de dood van de bandleden en een verminderd moreel dat op het podium te zien was, werd het succes van Badfinger afgebroken. Sommigen zeggen dat ze niet in staat waren om hun volledige potentieel te benutten.

7 Blondie

Deze band maakte de weg vrij voor vrouwen in de alternatieve en rockgenres. Ze brachten zelfs een eerbetoon aan The Beatles door middel van een cover van hun nummer "Please, Please Me". Beatles-bandleden herkenden zelfs Blondie's nummer "Heart of Glass" als een klassieker en voorspelden dat ze succesvol zouden zijn. Deze band vertakt zelfs in andere genres. De innovatieve stijl die Blondie had, was zijn tijd echter gewoon vooruit.

6 The Byrds

Deze band wordt beschouwd als de pionier in het combineren van folk en rock tot een nieuw geluid. Ze waren geïnspireerd door The Beatles, maar wilden ook hun eigen unieke impact hebben. Hun naam "The Byrds" werd zelfs geïnspireerd door de succesvolle band in die zin dat het een verkeerd gespelde dierennaam is. Naarmate de tijd verstreek, werd het geluid van The Byrds groovy en psychedelischer, zoals hun nummer "Eight Miles High". Hun evoluerende geluid en de stress van het zijn van rocksterren zorgden voor spanningen tussen de bandleden die ertoe leidden dat bijna elk lid de band verliet. Hoewel hun invloed op muziek niets was om je vinger naar te schudden, hadden ze niet de dynamiek om lang genoeg bij elkaar te blijven om een legendarische impact te maken zoals The Beatles.

5 The Strokes

Hoewel leden van The Strokes niet de grootste fans van The Beatles zijn, wilden ze toch net zo succesvol worden als zij. Deze band heeft veel succes gehad met het produceren van invloedrijke albums met nummers die snel, leuk en punkachtig waren. Wat hun succesvolle streak stopte, was dat ze stopten met het maken van platen die voldeden aan de kwaliteit en eenheid die hun vorige hadden. The Strokes worden vandaag de dag nog steeds in de volksmond gestreamd, net als The Beatles. Ze bereikten echter gewoon niet dezelfde status als The Beatles.

4 Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers Promo Foto
Red Hot Chili Peppers Promo Foto

Het is duidelijk in zoveel nummers van deze band dat The Beatles een enorme invloed op hen hebben gehad. Red Hot Chili Peppers hebben Grammy's gewonnen, miljoenen platen verkocht en worden beschouwd als enkele van de meest veelzijdige muzikanten van hun tijd. Ze hadden pakkende melodieën en interessante teksten die hun publiek boeiden. Ze waren ook geweldige artiesten. Ze bereikten niet dezelfde status als The Beatles, niet omdat ze niet zo goed waren, het was gewoon dat ze niet zo'n groot bereik hadden.

3 Aarde, wind en vuur

Deze band hielp de norm te bepalen voor wat het betekende dat een nummer groovy was. Iedereen kent hun aanstekelijke nummers als "September". Ze worden bewonderd om de orkestratie van hun muziek en om hun invloed in de industrie. Hoe waren The Beatles succesvoller? Simpel gezegd, Earth, Wind en Fire verkochten gewoon niet zoveel platen en hadden niet zoveel 1-hits als The Beatles. Hoewel hun muziek sterke invloeden had van hun voorgangers, waren ze gewoon niet zo populair.

2 XTC

Deze band had alle juiste ingrediënten om zo goed te zijn als The Beatles. Ze hadden de songwriting skills, de muzikaliteit en de pakkende melodieën om echt een impact te hebben op de muziekindustrie. Ze hebben zelfs veranderingen aangebracht en vooruitgang geboekt met elk album dat ze produceerden, net als hun legendarische voorgangers. Wat hen ervan weerhield om een vergelijkbare legendarische status te bereiken, was dat ze niet op één lijn stonden met de media die hen massale populariteit zouden hebben opgeleverd. Ze waren te onvoorspelbaar en niet helemaal "glanzend genoeg". Hun muziek zette aan tot nadenken en was interessant, maar dat was misschien wat hen ervan weerhield om in de voetsporen van The Beatles te treden.

1 Eén richting

one direction verliest kort blauwe geverifieerde controle op twitter
one direction verliest kort blauwe geverifieerde controle op twitter

Deze moderne jongensband vertoont, ondanks de duidelijke verschillen, opvallende overeenkomsten met The Beatles. Ze hadden ook een vergelijkbaar bereik en dezelfde populariteit. Zonder enige herinnering kan iedereen hits als "What Makes You Beautiful" onthouden. One Direction en The Beatles zijn beide gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en maakten muziek die bijna iedereen aansprak. Hoewel One Direction succesvol was, verkochten ze lang niet zoveel platen als hun legendarische voorgangers. Er is echter altijd de vraag of ze, als ze langer samen waren geweest, in de voetsporen van The Beatles zouden zijn getreden?

Aanbevolen: