8 Feiten over het leven en de carrière van Tatiana Maslany

Inhoudsopgave:

8 Feiten over het leven en de carrière van Tatiana Maslany
8 Feiten over het leven en de carrière van Tatiana Maslany
Anonim

Tatiana Maslany heeft zeker naam gemaakt als actrice in Hollywood. De Canadese geboren ster speelde in Orphan Black, die veel lovende kritieken kreeg, evenals lof van fans van de show die Emmy-stemmers smeekten om haar te erkennen voor haar uitzonderlijke vertolking van meerdere personages in de serie.

Maslany schittert nu in de Disney+-serie, She-Hulk: Attorney At Law, waarin ze een normaal mens speelt, Jennifer W alters genaamd, die in een Hulk kan veranderen. Gezien het ongelooflijke bereik van de actrice, van het drama op Orphan Black tot de komedie op She-Hulk: Attorney At Law, vragen fans zich misschien af over het leven en de carrière van Maslany. Laten we een diepe duik nemen in haar leven en carrière.

8 Tatiana Maslany is Canadees

Wat veel fans misschien niet weten, is dat Maslany Canadees is. Ze werd geboren in Regina, Saskatchewan in 1985. Volgens Anthem Magazine is Maslany een mix van Oostenrijkse, Duitse, Poolse, Roemeense en Oekraïense afkomst. De hoofdrol in Orphan Black was geweldig voor haar, aangezien de show werd gefilmd in Toronto, Canada, dus mocht ze in haar thuisland blijven en werken.

7 Tatiana Maslany's familie

Maslany's vader heet Dan en is houtbewerker, terwijl haar moeder, Renate, vertaler is. Dankzij haar moeder spreekt Maslany meerdere talen. Maslany heeft twee jongere broers genaamd Daniel en Michael. Ze lijkt een nogal privé persoonlijk leven te hebben, aangezien haar geverifieerde Instagram-account is ingesteld op privé.

6 Tatiana Maslany is getrouwd

Maslany trouwde in 2022 met collega-acteur Brendan Hines. Ze onthulde dat ze getrouwd was tijdens een optreden in The Late Show met Stephen Colbert, en grapte dat het een geheim was en dat niemand er echt vanaf wist. Het gerucht ging dat ze sinds 2020 met Hines aan het daten was en vertelde Colbert dat hij een geweldige kerel was. Ze voegde eraan toe dat ze besloten om hun bruiloft klein en privé te houden, en merkte op dat er sommige dingen in het leven zijn waarvan je niet wilt dat de wereld het weet, en dat het "een erg relaxte dag" was.

5 Tatiana Maslany ontving een Emmy Award

Eindelijk, in 2016, kreeg Maslany een Emmy Award voor haar optreden op Orphan Black, waarvoor ze veel bijval kreeg van zowel fans als critici. Ze acteerde al een aantal seizoenen in de serie voordat ze uiteindelijk de prijs won. Maslany portretteerde meer dan tien verschillende personages in de serie, elk ongelooflijk anders dan de volgende, wat absoluut een uitdagende prestatie was.

4 Tatiana Maslany's broers werken in entertainment

Maslany heeft twee jongere broers. Een van haar broers is een collega-acteur wiens naam Daniel Maslany is. Daniel is sinds 2017 getrouwd met actrice en schrijfster Lucy Hill en speelde in projecten als Murdoch Mysteries, Lie Exposed, Impulse, Designated Survivor en Goliath. Haar andere broer heet Michael Maslany, die ook acteerwerk heeft gedaan, maar slechts vier credits op IMDb heeft staan. Hij is verschenen in Corner Gas: The Movie, Wolfcop, Chained en een korte film genaamd Juice Pigs. Hij werkt momenteel als animator en heeft verschillende projecten geanimeerd, waaronder Snoopy Presents: Lucy's School, Rick and Morty, Solar Opposites en Baroness Von Sketch Show.

3 Tatiana Maslany kent meerdere talen

Maslany schreef zich in voor Franse onderdompeling op de basisschool, terwijl haar moeder haar Duits leerde voordat ze Engels leerde. Ze spreekt ook een beetje Spaans. Haar grootouders spraken ook Duits om haar heen terwijl ze opgroeide. Terwijl ze optrad in The Late Show met Stephen Colbert, onthulde Maslany dat ze graag verschillende accenten doet, omdat ze die moest doen op Orphan Black, en dat ze 'opgroeide met veel talen in huis'. Ze zei dat haar moeder vloeiend Duits, Frans en Spaans spreekt.

2 Tatiana Maslany begon in gemeenschapstheater

Volgens een interview met BBC America begon Maslany op vierjarige leeftijd te dansen en op haar negende te acteren in musicals en gemeenschapstheater. Ze nam deel aan middelbare schoolproducties en improvisatie op de Dr. Martin LeBoldus High School, waar ze in 2003 afstudeerde. Maslany was ook in staat om betaald acteerwerk te vinden terwijl ze op de middelbare school zat, wat best cool is. Op de middelbare school verscheen Maslany in twee afleveringen van de serie Incredible Story Studio, zeven afleveringen van de serie 2030 CE, en speelde hij in een korte film genaamd The Recital.

1 Tatiana Maslany is op Broadway geweest

Maslany trad in 2018 toe tot Bryan Cranston op Broadway in Network. Het was een transfer van het Londense National Theatre waar Cranston de rol had vertolkt en er een Olivier Award voor won. Maslany speelde de rol van Diana Christensen. Het stuk nam zijn intrek in het Belasco Theater met Tony Goldwyn ook in de hoofdrol. Het stuk was gebaseerd op de gelijknamige film uit 1976 en ging over een nieuwspresentator gespeeld door Cranston die geen kijkers krijgt. Hij belandt uiteindelijk op het scherm in wat zijn laatste uitzending zou moeten zijn, waardoor zijn kijkcijfers enorm stijgen.

Aanbevolen: