Sterren die hebben gesproken over hun PCOS

Inhoudsopgave:

Sterren die hebben gesproken over hun PCOS
Sterren die hebben gesproken over hun PCOS
Anonim

Polycysteus ovariumsyndroom, ook bekend als PCOS, treft één op de tien vrouwen. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met vruchtbaarheidsproblemen, komt de aandoening eigenlijk voort uit een hormonale onbalans en kan dit leiden tot problemen met gewichtsbalans, haargroei, pijnlijke acne en meer. PCOS is niet iets dat kan worden genezen, maar door middel van gepersonaliseerde programma's kan het worden behandeld met de hulp van medische professionals. Hoewel het bestaan ervan in het verleden vaak als een taboe werd verborgen, zijn talloze beroemdheden begonnen zich open te stellen over hun persoonlijke ervaringen met de aandoening. Deze 8 celebs hebben niet alleen door de jaren heen met PCOS geleefd, maar zijn er ook heel open over geweest.

8 Victoria Beckham worstelde met Harper

Ondanks het feit dat ze vier kinderen heeft, worstelt Victoria Beckham door haar PCOS met vruchtbaarheid. De PCOS van de zangeres heeft verschillende aspecten van haar leven geraakt, waaronder een levenslange strijd tegen acne en gewichtsbeheersing. Het waren echter haar pogingen om zwanger te raken van haar dochter, Harper, die haar echt raakte. De voormalige Spice Girl werd gediagnosticeerd bij een poging om hun vierde kind te verwekken en vond het moeilijk om te gaan met de stortvloed aan vragen van personen die vroegen of ze zwanger was. Hoewel ze destijds zweeg, voelt ze zich meer op haar gemak met open eerlijkheid over haar toestand en zal ze openlijk bespreken hoe ze vruchtbaarheidsbehandelingen onderging om Harper te krijgen.

7 Keke Palmer is open over de aanval

Hoewel velen PCOS als schadelijk voor de vruchtbaarheid beschouwen, begrijpt niet iedereen hoeveel van het lichaam wordt aangetast. Hoewel Keke Palmer niet openlijk over vruchtbaarheidsproblemen heeft gesproken, heeft de actrice zich opengesteld voor de strijd met PCOS-gerelateerde acne, een van de meest voorkomende symptomen van de aandoening. Palmer postte over haar toestand en hoe het haar haar hele leven "van binnenuit heeft aangevallen". Ze bood geen oplossingen, maar liet fans gewoon weten dat degenen die worstelen met de aandoening niet de enige zijn.

6 Lea Michele uitte haar eigen zorgen

Bekend om haar jaren op Glee, is Lea Michele niet altijd open geweest over haar worsteling met PCOS door de jaren heen. In een interview met He alth opende de actrice haar strijd tegen acne en gewichtstoename, beide veelvoorkomende symptomen van PCOS. Michele begreep niet waarom haar pogingen om beide in bedwang te houden misliepen toen haar arts een vlag ophief over haar toestand. Michele is openlijk dankbaar dat haar toestand niet zo ernstig is als sommigen, maar ze zorgt er nog steeds voor dat haar levensstijl gezond blijft om haar symptomen zo goed mogelijk te beheersen.

5 Sasha Pieterse voelt zich gezegend

Onvruchtbaarheidsproblemen plagen vaak mensen met PCOS, waardoor het ongelooflijk moeilijk is om zwanger te worden, laat staan de zwangerschap gedurende de hele negen maanden vol te houden. Nadat haar eerste kind officieel ter wereld kwam, begon Pieterse zich gezegend te voelen dat ze in staat was om haar kind te dragen en te baren. De actrice gaf toe dat ze moeilijkheden verwachtte om zwanger te worden, dus ze beschouwt haar ervaring niet als vanzelfsprekend.

4 Daisy Ridley deed open over haar diagnose

Daisy Ridley is door de jaren heen heel open geweest over haar gezondheidsproblemen. De actrice kreeg op 15-jarige leeftijd de diagnose endometriose en vond dat het ergste. Na 8 jaar pijn, acne en eindeloze pogingen tot medisch ingrijpen, leerde ze eindelijk dat PCOS de oorzaak van haar probleem was. In samenwerking met artsen en dermatologen ontdekte ze een manier die voor haar werkte om haar symptomen te beheersen.

3 Alaia Baldwin worstelde met twee zorgen

Net als Daisy Ridley, lijdt Alaia Baldwin aan zowel PCOS als endometriose, die beide problemen kunnen veroorzaken met vruchtbaarheid, haargroei, insulineresistentie, gewichtstoename, zwelling van het lichaam en meer. Baldwin is vrij open geweest over haar worstelingen en ging zelfs zo ver dat ze rollen en video's op Instagram deelt om de twee aandoeningen en de symptomen die aan elk van hen gerelateerd zijn, echt uit te leggen. Ze is niet alleen echt geworden over de zorgen van het leven met beide aandoeningen, maar ook over waarom haar PCOS vóór de tweede diagnose werd gemaskeerd door endometriose.

2 Jillian Michaels nam een ander pad

In tegenstelling tot sommigen wist Jillian Michaels al op jonge leeftijd van haar diagnose PCOS. Michaels wist al vroeg van haar toestand en begreep dat kinderen op de traditionele manier misschien niet in de kaarten voor haar passen. Ze realiseerde zich dat als het de bedoeling was dat ze kinderen zou krijgen, er misschien een ander pad nodig was. Fast-forward naar 2014 en Michaels heeft twee kinderen: geadopteerd Lukensia en Phoenix, van wie de ex-partner van Michaels het leven schonk.

1 Jaime King had verschrikkelijke tijden

Net als Victoria Beckham had Jaime King tijdens haar leven wat problemen met de conceptie. King's worsteling met PCOS heeft geleid tot talloze miskramen vanaf de leeftijd van 20 toen haar diagnose PCOS en endometriose voor het eerst naar buiten kwam. King is open geweest over de moeilijkheid van het niet voldragen van de zwangerschap, en bespreekt hoe opvallend het kan zijn om te leren dat het vermogen om zich voort te planten niet voor elke vrouw op de kaart staat. Hoewel King erin slaagde een kind te krijgen, hebben haar ervaringen met meerdere verliezen een diepe indruk op haar leven achtergelaten.

Aanbevolen: