Beroemdheden die hebben gesproken over intimiteitscoördinatoren

Inhoudsopgave:

Beroemdheden die hebben gesproken over intimiteitscoördinatoren
Beroemdheden die hebben gesproken over intimiteitscoördinatoren
Anonim

Intimacy-coördinatoren werken op tv en film om ervoor te zorgen dat de acteurs die betrokken zijn bij het filmen van intieme scènes worden beschermd en zich veilig voelen. Dit wordt gedaan door de scène zorgvuldig te choreograferen en te oefenen voordat de opname wordt gemaakt. Maar in een controversieel interview met The Times zei Game of Thrones Sean Bean dat deze consultants "de spontaniteit bederven".

Intimacy-coördinatoren zijn enorm belangrijk geworden in de metoo-wereld. Het komt nadat talloze actrices en acteurs klaagden dat ze zich gebruikt voelden tijdens dit soort scènes. Beans klachten over de noodzaak om een intimiteitscoördinator te gebruiken, hebben velen in de industrie van streek gemaakt die vinden dat deze adviseurs essentieel zijn voor het maken van films.

Dus wat zei Sean Bean, en wat hebben andere beroemdheden gezegd over het gebruik van intimiteitscoördinatoren?

10 Sean Bean veroorzaakt controverse over intimiteitscoördinatoren

"Iemand die zegt: 'Doe dit, leg je hand daar, terwijl je zijn ding aanraakt…' Ik denk dat de natuurlijke manier waarop geliefden zich gedragen zou worden geruïneerd door iemand die het tot een technische oefening brengt, "De Engelse acteur zei over het werken aan het tv-programma Snowpiercer.

Hij verwees naar een intieme scène in de show met co-ster Lena Hall, die hij beschreef als vrij surrealistisch, dromerig en abstract. En mango-achtig.”

“Ik veronderstel dat het van de actrice afhangt. Deze had een muzikale cabaretachtergrond, dus ze was overal voor in, 'voegde hij eraan toe, tot grote afschuw van de actrice.

9 Rachel Zegler was dankbaar voor intimacy-coördinator tijdens West Side Story

Rachel Zegler van The West Side Story zei over haar scènes met Ansel Elgort: "Intimacy-coördinatoren zorgen voor een veilige omgeving voor acteurs. Ik was enorm dankbaar voor degene die we hadden op [West Side Story]."

“Ze toonden genade aan een nieuwkomer zoals ik + opgeleid mensen om me heen die jarenlange ervaring hebben. Spontaniteit in intieme scènes kan onveilig zijn. Wakker worden.”

8 Emma Thompson vindt intimacy-coördinatoren een fantastische introductie

Emma Thompson verzette zich ook tegen Beans kritiek op intimiteitscoördinatoren en beschreef ze als een "fantastische introductie" waardoor acteurs zich op hun gemak en veilig voelden.

Sprekend op de Fitzy en Wippa-radioshow in Australië, waar ze haar nieuwe film Good Luck To You, Leo Grande promootte, zei ze: Intimacy-coördinatoren zijn de meest fantastische introductie in ons werk. En nee, je kunt het niet zomaar ‘laten stromen’.”

Er is daar een camera en een bemanning - het is niet alleen in een hotelkamer. Je wordt omringd door een stel kerels die dingen dragen. Dus het is geen comfortabele situatie, punt uit, 'voegde ze eraan toe.

7 Amanda Seyfried wenste dat er meer intimiteitscoördinatoren waren toen ze jonger was

Amanda Seyfried wenste dat er intimiteitscoördinatoren op de set waren geweest toen ze jonger was. De Mean Girls-actrice vertelde het tijdschrift Porter dat ze zich opzettelijk ongemakkelijk liet voelen op de sets omdat ze dacht dat dit de enige manier was om haar baan te behouden.

“Als 19, rondlopen zonder mijn ondergoed aan – zoals, hou je me voor de gek? Hoe heb ik dat laten gebeuren?” Seyfried vertelde de publicatie. “Oh, ik weet waarom: ik was 19, en ik wilde niemand van streek maken en ik wilde mijn baan behouden. Daarom.”

De voor een Emmy en Oscar genomineerde actrice "zou dat ze nu zou kunnen verschijnen, in een tijdperk waarin intimiteitscoördinatoren een vereiste zijn op de set en acteurs in een betere positie zijn om hun mening te geven." Hoewel ze als tiener 'vrij ongeschonden' uit het werken in Hollywood kwam, kijkt ze wel met een schok terug op bepaalde incidenten.

6 Rahul Kohli zegt dat intimiteitscoördinatoren beschamend maar noodzakelijk zijn

The Haunting of Bly Manor-acteur Rahul Kohli twitterde zijn eigen ervaringen met behulp van een intimiteitscoördinator.

“Hoewel ze in het begin een beetje gênant zijn, zijn [ze] essentieel om onze veiligheid te beschermen, ons comfortabel te maken en een constructieve dialoog tussen de acteurs en regisseur te openen wanneer scènes om ‘intimiteit’ vragen”, zei hij. “Op 36-jarige leeftijd voel ik me nog steeds ongemakkelijk met mijn lichaam en de sociale angst/ongemakkelijkheid van scènes die naaktheid/vrijen enz. vereisen. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe angstaanjagend het is voor jongere acteurs, en ik ben blij dat we nu een systeem om ze te beschermen.”

5 Regisseur James Gunn is dankbaar voor intimiteitscoördinatoren

Guardians of the Galaxy, James Gunn, die rechtstreeks naar Twitter ging om te reageren op Sean Beans kritiek op intimiteitscoördinatoren, prees hen voor het veranderen van de industrie en het helpen van acteurs om zich vrij te voelen.

"Van alle nieuwere functies in de filmindustrie ben ik de coördinatoren van intimiteit het meest dankbaar. Als ze hun werk goed doen - en al degenen met wie ik heb gewerkt, hebben ze zorg er gewoon voor dat iedereen op dezelfde lijn zit - de regisseur en alle betrokken acteurs", tweette hij woensdag.

"Naar mijn ervaring zorgen ze ervoor dat acteurs zich MEER vrij voelen, niet minder, omdat iedereen zich bewust wordt van wat de grenzen zijn en niet zijn en precies weten waar de filmmaker naar op zoek is. Ze' zijn niet anders dan stuntcoördinatoren."

4 Sydney Sweeney gelooft dat intimiteitscoördinatoren helpen bij het creëren van grenzen

In een interview met Roger Ebert sprak Euphoria-actrice Sydney Sweeney openhartig over de rol van een intimiteitscoördinator op de set.

"De intimiteitscoördinator is er gewoon om die extra persoon te zijn die naar je toe komt voordat je een scène gaat filmen", deelde de 24-jarige ster. Ze legde uit dat ze dienden als een brug tussen de acteur en de regisseur en kunnen helpen om de broodnodige grenzen op de set te stellen.

“Ze zullen je door alles leiden wat er gaat gebeuren en zelfs als je een contract hebt getekend waarin staat: 'Ja, ik ga dit doen of dit laten zien', je kunt nog steeds van gedachten veranderen. Je kunt tegen die persoon zeggen: 'Ik voel me niet op mijn gemak om dat te doen' en zij zullen degenen zijn die dat communiceren, dus je zult je niet zo slecht voelen."

3 Kate Winslet zegt dat coördinatoren scènes minder intimiderend maken

De Oscar-winnende actrice legde vorig jaar in een interview uit dat intimiteitscoördinatoren fungeren als een nuttige brug tussen mannelijke regisseurs en vrouwelijke acteurs tijdens intieme scènes, en hun aanwezigheid op de set maakt het choreograferen van de scènes minder ontmoedigend voor vrouwen.

"Het is best eng en intimiderend om jong te zijn en het ongemakkelijk te vinden om zelfs maar bepaalde woorden te zeggen, of ze nu intiem of seksueel van aard zijn", vertelde ze aan BBC Radio 4.

De 46-jarige legde uit: "Ik denk dat vrouwen in het algemeen, actrices in het algemeen, elkaar nu heel vrijelijk vieren op manieren die heel goed voelen en echt aardend en positief… Dat bestond niet echt net zo veel toen ik jonger was, en dat voelen en horen - dat is een grote verschuiving."

2 Michaela Coel prees haar intimiteitscoördinator tijdens toespraak

Michaela Coel's BAFTA TV Awards-acceptatietoespraak voor hoofdrolspeelster vorig jaar prees het werk van haar I May Destroy You intimacy-coördinator, Ita O'Brien. Deze actie werd alom geprezen in de hele branche.

"Bedankt voor je bestaan in onze branche, voor het veilig maken van de ruimte, voor het creëren van fysieke, emotionele en professionele grenzen zodat we werk kunnen maken over uitbuiting, verlies van respect, over machtsmisbruik zonder te worden uitgebuit of misbruikt in het proces, "zei Coel in haar toespraak.

1 Bridgerton-stijl Phoebe Dynevor voelde zich veilig bij haar coördinator voor intimiteit

Bridgerton-actrice Phoebe Dynevor vertelde in 2021 aan het tijdschrift Grazia dat ze zich "veilig" voelde met een intimiteitscoördinator op de set toen ze een grafische scène filmde voor de Netflix-show.

"Het was zo geweldig, want het voelde veilig en leuk: je choreografeert het als een stunt of een dans", vertelde ze aan het tijdschrift."Het is gek voor mij dat (een intimiteitscoördinator) er in het verleden niet is geweest… ik heb eerder seksscènes gedaan, ik kan niet geloven dat ik dat deed: het was pas vijf of zes jaar geleden, maar het zou niet zo zijn nu toegestaan."

Aanbevolen: