De waarheid over het 'tragische' leven van Keanu Reeves

Inhoudsopgave:

De waarheid over het 'tragische' leven van Keanu Reeves
De waarheid over het 'tragische' leven van Keanu Reeves
Anonim

Keanu Reeves lijkt alles te hebben. Hij is nu een van de rijkste acteurs in Hollywood, en hoewel fans in de war zijn over zijn roem, blijft hij gewoon ouder worden als goede wijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat hij ook een van de weinige onproblematische beroemdheden is die er zijn. Er is niets te haten aan deze gezonde acteur, behalve hoe perfect hij misschien is.

Maar het leven van Reeves is niet altijd zo goed geweest als het lijkt. Al op zeer jonge leeftijd moest de John Wick-ster zoveel verlies doorstaan. Je zult waarschijnlijk niet geloven dat hij al die dingen heeft meegemaakt gezien zijn opgewekte karakter. Het laat maar weer zien hoe ongelooflijk deze man is. Reden te meer om van hem te houden, toch?

Hier is het zelden besproken tragische leven van Keanu Reeves.

Op 3-jarige leeftijd zag Keanu Reeves zijn vader vertrekken

De Twitterverse werd wild toen Keanu Reeves zijn moeder, Patricia Taylor, meenam naar de Oscars van 2020 als zijn date. Fans noemden hem een "koning" om dit te doen, wat tegenwoordig een score toevoegt aan zijn "Internet Darling"-reputatie. Maar deze zet was zeker niet alleen een schattig Keanu-ding. Op 3-jarige leeftijd liep de vader van The Matrix-ster het gezin uit. "Het verhaal met mij en mijn vader is behoorlijk zwaar. Het zit vol pijn, ongeluk en shitverlies en al die shit", vertelde Reeves in 2000 aan Rolling Stone. Hij heeft zijn vader al jaren niet meer gesproken.

Taylor heeft het gezin in haar eentje grootgebracht. De Canadese acteur, geboren in Beiroet, Libanon, verhuisde tijdens zijn jeugd veel met zijn gezin. Hij woonde in Hawaii, Australië, New York en Canada. Op 17-jarige leeftijd stopte hij met de middelbare school. Hij worstelde veel met dyslexie, dus het maakte het onderwijs uitdagender voor hem. Natuurlijk was zijn moeder er door alles heen om hem en zijn broers en zussen te ondersteunen.

Op 23-jarige leeftijd verloor Keanu Reeves zijn beste vriend River Phoenix

Voor de bromance van Brad Pitt en Leonardo DiCaprio waren er Keanu Reeves en River Phoenix in de jaren 90, toen ze nog begin twintig waren. De twee leerden elkaar kennen in de film I Love You to Death. Ze werden sindsdien beste vrienden. Toen Reeves het script kreeg voor Gus Van Sant's My Own Private Idaho, wist hij dat Phoenix in de film moest zitten.

In december 1989 overhandigde Reeves het script persoonlijk aan zijn beste vriend om hem te overtuigen om aan boord te gaan. Helaas was dat de laatste film van Phoenix. Het was tijdens de opnames van My Own Private Idaho dat de acteur een drugsverslaving ontwikkelde. In 1993, twee jaar na de release van de film, stierf Phoenix aan een overdosis drugs net buiten Viper Room, de beruchte nachtclub van beroemdheden. Volgens berichten heeft de acteur een gevaarlijke combinatie van cocaïne, heroïne en valium ingenomen. Hij stierf op de jonge leeftijd van 23. Reeves was toen ook 23.

In 2019 zei Reeves dit over Phoenix: "Meeting River was een openbaring. Als mens en kunstenaar. Zijn gulle hart en stralende geest samen met een intelligentie, nieuwsgierigheid, humor en humor geïnspireerd. Hij leek het verdriet en wat er mis was op een wereldse of meer dan wereldse manier vast te houden en wilde het gewoon beter maken, het actief verbeteren. Of het nu in een gesprek was, een lied, de personages die hij speelde, de verhalen die hij vertelde, zijn vriendschap, zijn familie, zijn activisme, zijn liefde. Hij was daar. Hij probeerde. Hij probeerde. Een mooie uitzonderlijke ziel. Licht."

In een tijdsbestek van 2 jaar verloor Keanu Reeves zowel zijn dochter als zijn vriendin

Vijf jaar na de dood van zijn beste vriend, ontmoette Reeves Jennifer Syme. Ze was de assistent van David Lynch. Reeves zei dat ze "op slag verliefd werden". Een jaar later raakte Syme zwanger van hun dochter Ava Archer Symes-Reeves. "Helaas werd ons kind na acht maanden dood geboren. We waren kapot van haar dood en het eindigde uiteindelijk onze relatie", zei de ster van Constantijn. Reeves was op de set van The Matrix toen het gebeurde. Een paar weken later ging het paar uit elkaar. Maar daar eindigde de tragedie niet.

Anderhalf jaar later, in 2001, stierf Syme bij een auto-ongeluk. Ze was op de terugweg naar een feestje bij Marilyn Manson thuis. Een andere feestganger had haar al voor zonsopgang naar huis gereden, maar ze besloot morgenochtend terug te gaan. Uiteindelijk reed ze tegen een rij auto's aan. Ze werd gedeeltelijk uit de auto gezet, wat leidde tot haar onmiddellijke dood. David Lynch droeg zijn film Mulholland Drive uit 2001 op aan Syme.

Keanu Reeves noemt deze bittere ervaringen als hoofdrolspelers in het spelen van de rol van John Wick. "Nou, voor het karakter en in het leven gaat het om de liefde van de persoon om wie je treurt, en elke keer dat je gezelschap kunt houden met dat vuur, is het warm. Daar heb ik absoluut mee te maken, en ik denk niet dat je werkt er ooit doorheen. Verdriet en verlies, dat zijn dingen die nooit weggaan. Ze blijven bij je, "vertelde hij aan The Irish Times.

Aanbevolen: