De tragische waarheid over het persoonlijke leven van 'Matrix 4'-regisseur Lana Wachowski

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over het persoonlijke leven van 'Matrix 4'-regisseur Lana Wachowski
De tragische waarheid over het persoonlijke leven van 'Matrix 4'-regisseur Lana Wachowski
Anonim

Voor een van de meest geprezen filmmakers van haar generatie houdt Lana Wachowski haar privéleven zeker buiten het publieke oog. Natuurlijk weten diehard fans van The Matrix-films dat Lana (evenals haar zus Lilly) later in haar carrière een overgang heeft doorgemaakt, maar verder is er weinig bekend. Ze is doelbewust buiten de schijnwerpers gebleven, niet vanwege haar genderidentiteit, maar omdat ze wil dat mensen buiten haar privézaken blijven, inclusief haar relatie met haar vrouw Karin. De diepgaande dingen die we over Lana hebben geleerd, zijn voornamelijk via haar kunst te zien, zoals de ware betekenis van de eerste Matrix-film.

Lana is veel opener geworden over haar privéleven ter voorbereiding op de release van haar volgende Matrix-film. Maar wat Lana heeft gezegd is diep triest en tegelijkertijd inspirerend. De waarheid is dat ze gemotiveerd is om te werken en het publieke oog te omarmen vanwege een aantal vreselijke persoonlijke tragedies.

Uit de kast komen voor haar familie en ze dan verliezen

Volgens verschillende interviews kwam een van de meest uitdagende beslissingen in Lana's leven, evenals dat van haar zus Lilly en vele andere leden van de LGBTQA+-gemeenschap, uit de kast voor haar familie. Lana wist altijd dat ze niet helemaal was wie de wereld wilde dat ze was. Dus het was overweldigend om dit met haar ouders te delen. Wat als ook zij haar niet accepteerden.

Lana had al veel negatieve reacties ervaren op wie ze echt van binnen voelde. Volgens The Hollywood Reporter kreeg ze zelfs een verschrikkelijk pak slaag door toedoen van een katholieke schoolnon omdat ze zich niet in de rij jongens had gevoegd. De pijn van het feit dat ze zich niet helemaal lekker in haar vel voelde, bracht haar er ook toe om als jongvolwassene zelfmoord te overwegen op een metroplatform. Gelukkig ontmoette ze een man op het perron die niet ophield met haar aan te staren. Daarom besloot ze er niet mee door te gaan.

De angst om uit de kast te komen bij haar ouders was groot. Maar uiteindelijk verzamelde ze de moed om hen haar waarheid te vertellen. In tegenstelling tot haar vrees, zorgde deze onthulling ervoor dat haar relatie met haar ouders nog sterker werd, wat het nog moeilijker maakte toen ze allebei vreselijk ziek werden.

"Mijn vader werd eerst ziek en mijn vrouw en ik gingen naar huis om voor [mijn vader en moeder] te zorgen en we waren heel close met hen", zei Lana op het International Literature Festival Berlin.

Maar Lana kon niets doen om het onvermijdelijke te stoppen. Haar beide ouders bezweken in korte tijd aan hun ziekte.

Hoe het de Matrix-opstanding inspireerde

Er is veel discussie geweest over waarom Lana en Warner Brothers tot nu hebben gewacht om het langverwachte vierde deel van The Matrix-franchise uit te brengen. Terwijl de derde film, The Matrix Revolutions, in wezen alle losse eindjes van het verhaal verbond, liet het ook ruimte voor meer. In feite had het eigenlijk een cliffhanger. Toch besloten de co-regisseurs van de trilogie Lana en Lilly om door te gaan met andere projecten. Maar meer dan twintig jaar na de release van de eerste film besloot Lana terug te keren naar de franchise. De reden waarom is een verschrikkelijke reeks tragedies die haar en haar zus overkwamen.

"Mijn vader stierf, toen stierf deze vriend, toen stierf mijn moeder", zei Lana op The International Literature Festival Berlin als reactie op waarom ze besloot terug te keren naar The Matrix-franchise. "Ik wist niet echt hoe ik dat soort verdriet moest verwerken. Ik had het niet zo dichtbij meegemaakt…"

"Je weet dat hun leven zal eindigen en toch was het nog steeds erg moeilijk," ging Lana verder. "Mijn brein reikte altijd tot mijn verbeelding en op een nacht huilde ik gewoon en kon ik niet slapen, en plotseling explodeerden mijn hersenen dit hele verhaal. En ik kon mijn vader en moeder niet hebben, en ik kon niet met mijn moeder praten en toch had ik plotseling Neo en Trinity, misschien wel de twee belangrijkste personages in mijn leven. Het was meteen geruststellend om deze twee personages weer in leven te hebben, en het is supereenvoudig. Je kunt ernaar kijken en zeggen: 'OK, deze twee mensen gaan dood en oké, breng deze twee mensen weer tot leven en oh, voelt dat niet goed.' Ja, dat deed het! En het is eenvoudig, en dit is wat kunst doet en dat is wat verhalen doen: ze troosten ons."

In hetzelfde interview legde Lana uit dat haar zus niet verder wilde met het verhaal omdat ze haar verdriet anders verwerkte. In een interview met Entertainment Weekly zei Lilly dit:

"Ik wilde niet door mijn overgang zijn gegaan en deze enorme omwenteling in mijn leven, het gevoel van verlies van mijn moeder en vader, terug willen naar iets dat ik eerder had gedaan, en een soort [loop] over oude paden die ik had bewandeld, voelde me emotioneel onbevredigend, en eigenlijk het tegenovergestelde - alsof ik terug zou gaan en in zekere zin in deze oude schoenen zou gaan leven. En dat wilde ik niet doen."

Gelukkig heeft Lana besloten om haar verdriet te verwerken op een manier die Matrix-fans enorm gelukkig maakt, aangezien ze een nieuw revolutionair verhaal zullen krijgen dat onze opvattingen over realiteit, technologie en zelf zeker zal uitdagen.

Hoewel we nog steeds niet veel weten over Lana's persoonlijke leven, krijgen we er duidelijk een aantal belemmerde, metaforische kijk op door haar werk. De kans is dus groot dat fans de komende Matrix-film zullen ontleden om dit fascinerende artistieke genie echt te begrijpen.

Aanbevolen: