Hoe de mantel en pyjama van Hugh Hefner zijn uniform werden

Inhoudsopgave:

Hoe de mantel en pyjama van Hugh Hefner zijn uniform werden
Hoe de mantel en pyjama van Hugh Hefner zijn uniform werden
Anonim

Hugh Hefner, de man achter het lucratieve Playboy-imperium, leefde een zeer unieke levensstijl. Hij staat bekend om het uitgaan met veel vrouwen - soms ook met meerdere tegelijk - en het leven in het nu vervallen Playboy-herenhuis. Terwijl zijn landhuis uit elkaar viel, leeft zijn geest voort. Hij laat vier kinderen na, zijn derde vrouw, Crystal Harris, en last but not least, zijn beroemde uniformen.

In de wereld van Hugh Hefner zijn uniformen pyjama's en knusse gewaden. Hij begon ze al vroeg in zijn Playboy-carrière te dragen en realiseerde zich al snel dat ze een krachtig onderdeel van zijn wereldberoemde persoonlijke merk konden worden. De creatie van het uniform was niet bepaald opzettelijk. Hef omarmde gewoon wat er in zijn leven kwam. Hij was tenslotte echt een levensgenieter in hart en nieren.

8 Het begon allemaal in de vroege dagen van Playboy

Hoe kwam het dat Hugh Hefner een badjas en een pyjama droeg als legitiem uniform? Het begon allemaal in de vroege Playboy-dagen. Hij startte het bedrijf in 1951 en verwierf twee jaar later het eerste herenhuis.

Hefner verhuisde het huis in de hoop zijn werklast te verlichten, maar in plaats daarvan merkte hij dat hij de hele tijd aan het werk was. Hij begon ook 's nachts te werken, en het was het meest logisch om in zijn pyjama en een badjas te werken.

7 Hefner droeg een pyjama omdat ze comfortabel waren

Aangezien de hele wereld recentelijk meer heeft geleerd over hoe het is om op afstand te werken en de hele tijd thuis te blijven, kunnen de meesten zich waarschijnlijk voorstellen hoe Hefner uiteindelijk in zijn pyjama aan het werk was. Ze zijn comfortabel! "Zijde tegen de huid is erg sensueel. Je hebt geen idee hoe comfortabel het is om in een pyjama te liggen", legde hij in 2007 uit aan Daily Mail.

Ten tweede wist Hefner dat hij weg kon komen met het dragen van een pyjama als uniform, dus hield hij zich eraan. Het bleek een geweldige carrièrestap en een belangrijk onderdeel van zijn persoonlijke merk. Hij verhief pyjama's van saaie nachtkleding tot luxe items.

6 Plotseling werden ze een uniform

Omdat een uniform iets is dat mensen vaak naar hun werk dragen, werd Hefners pyjama al snel beschouwd als zijn officiële uniform. Hij droeg nog steeds pakken, maar naarmate de tijd vorderde, ging hij zelfs naar openbare uitjes in zijn geliefde gewaden en nachtkleding.

Naast zijn uniform droeg hij ook modemerken, zoals Armani.

5 Voordat Hefner stierf, bezat hij 200 zijden pyjama's

Hefner, een rijke man, bezat veel pyjama's en gewaden. Veel interviewers vroegen hem hoeveel pyjama's er in zijn kledingkast zaten. Zijn antwoorden waren uiteenlopend, maar in een van zijn laatste interviews zei hij dat hij ongeveer 200 zijden pyjama's bezat.

4 Zwart uniform bedoelde zaken

Niet alle pyjama's en badjassen zijn gelijk gemaakt. Hugh Hefner droeg verschillende soorten pyjama's voor verschillende soorten gelegenheden. Het meest opv alt is zijn zwarte zijden pyjama. Hij zei dat de zwarte kleding zaken betekende. "Ik draag overdag altijd zwart - zwart is een serieuze zaak, want ik doe zaken", zei hij in een interview in 2007.

3 Later voegde hij een zeemanshoed toe

De matrozenhoed werd uiteindelijk net zo goed een onderdeel van zijn uniform als zijn instappers, zijden pyjama's en gewaden. "Ik bracht meer tijd buiten door, hier, en toen het haar weerbarstiger begon te worden en er minder van werd, was het gewoon makkelijker om de muts op te zetten dan om me zorgen te maken over het haar", zei Hef over zijn merkwaardige modekeuze.

2 Hij bracht sowieso het grootste deel van zijn vrije tijd in bed door

Er hing een gevoel van mysterie rond Hefs leven, maar nadat een van Hefners vriendinnen, Izabella St. James, een onthullend boek publiceerde over het interieur van het Playboy-herenhuis, kwam de wereld meer te weten over de staat van de iconische villa. "Het tapijt in de gang boven was ook niet veranderd in wie weet hoe lang. Alles was gewoon oud en muf. Archie de huishond deed regelmatig zijn behoefte aan de gordijnen van de gang, en voegde de geur van urine toe aan de algemene geur van verval, " schreef ze.

Het bleek dat Hefner het grootste deel van zijn tijd in bed doorbracht, tijd doorbracht met zijn vriendinnen, tv keek en videogames met hen speelde. Hij gaf er niet echt om om voor zijn enorme huis te zorgen. Hij had zelfs een keer toegegeven dat hij ongeveer 12 uur per dag in bed doorbrengt.

1 Hefners uniformen werden op een veiling verkocht

Hugh Hefner stierf in 2017. Hij ligt begraven naast Marilyn Monroe, iets dat hij begin jaren negentig had geregeld. Een jaar na zijn dood werden zijn pyjama's en gewaden geveild. Volgens People werd zijn beroemdste gewaad verkocht voor $ 5.000 en zijn pyjama voor $ 1.000 tot $ 2.000 per stuk.

Alle procedures gingen naar The Hugh M. Hefner Foundation, die hij in 1964 oprichtte. De voorzitter van de stichting is zijn dochter Christie. "We zijn erg trots om aan te kondigen dat 100 procent van de veilingopbrengst ten goede zal komen aan de Stichting die werkt aan het bevorderen van zijn levensverbintenis aan individuele rechten in een vrije samenleving", zei ze.

Aanbevolen: