Hoe dichtbij zijn Quentin Tarantino en Christopher Nolan?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij zijn Quentin Tarantino en Christopher Nolan?
Hoe dichtbij zijn Quentin Tarantino en Christopher Nolan?
Anonim

Christopher Nolan en Quentin Tarantino zijn twee van Hollywoods beste filmmakers en scenarioschrijvers. Sinds hij in 2000 een internationale ster werd, heeft Nolan, die nu vooral bekend staat om zijn films met metafysische thema's, verschillende prijzen gewonnen, waaronder 11 Oscars. Hij is ook voor veel meer genomineerd. Daarnaast heeft Nolan ook een aantal opmerkelijke prestaties behaald. In 2016 werd hij benoemd tot Honorary Fellow van de UCL en in 2015 noemde Times hem een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. In 2019 werd Nolan benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Dit alles en nog veel meer maken van Nolan een kracht om rekening mee te houden in de branche.

Net als Nolan heeft Tarantino het ook ongelooflijk goed gedaan voor zichzelf als filmmaker. In de loop van zijn carrière heeft hij meerdere prijzen gewonnen, waaronder twee Oscars, twee BAFTA's en vier Golden Globes. Aangezien deze twee enigszins rivalen zijn in de branche, vragen fans zich vaak af of ze vrienden zijn buiten het werk. Niet precies! Maar Tarantino en Nolan zijn ook zeker geen vijanden. Hier is alles wat we weten over de relatie van de superster-regisseurs.

7 Ze hebben vergelijkbare overtuigingen

Tarantino's films staan vooral bekend om hun donkere humor en hun niet-lineaire verhaallijnen. Maar vaker wel dan niet, zul je Nolans films zien die het concept van menselijke moraliteit en de constructie van tijd onderzoeken door middel van zijn films. Maar ondanks hun verschillende regiestijlen hebben Nolan en Tarantino één ding gemeen.

De ervaren filmmakers keuren online streaming af en zijn zeer verenigd in hun streven om films in bioscopen te blijven vertonen. In 2018 haalde Nolan de krantenkoppen nadat hij zijn mening had gedeeld op het populaire streamingplatform Netflix. Naar verwachting v alt dit bij sommige partijen niet in goede aarde. De directeur stuurde later een schriftelijke brief naar Netflix's Chief Content Officer, Ted Sarandos, waarin hij zich verontschuldigde voor de mogelijke gevolgen van zijn uitspraken voor het bedrijf. Tarantino is ook behoorlijk vocaal geweest in het delen van zijn gedachten over online streamingdiensten. De regisseur onthulde ooit dat hij geen Netflix-account had, wat zijn trouw aan de oude gebruiken nog meer bewijst. In wezen geloven zowel Nolan als Tarantino dat theater nog steeds relevant is bij het maken van films.

6 Nolan's films verwarren Tarantino soms

Nolan en Tarantino zijn misschien elkaars grootste critici, dus het is niet ongewoon dat de twee mannen over elkaars werken praten. Terwijl hij sprak over Nolan's 2020-thriller Tenet, gaf Tarantino toe dat hij een beetje in de war was door de film, maar voegde eraan toe dat een tweede keer kijken hem context zou kunnen geven voor de artistieke boodschap.

5 Maar Tarantino toont hoe dan ook steun

Tijdens het verschijnen op de Rewatchable-podcast prees Tarantino Nolan voor zijn indrukwekkende werk aan de actiefilm Dunkirk. Hij beschreef de film als een klassieker en voegde eraan toe dat deze tot zijn topfavorieten behoort. Hoewel aanvankelijk nummer zeven op zijn lijst van topfilms van de jaren 2010 stond, opende een derde herbekijk Tarantino's ogen om te zien hoe goed de film is. "Pas voor de derde keer kon ik voorbij het spektakel kijken en in de mensen waar het verhaal over gaat. Ik kon eindelijk een beetje door de bomen kijken," zei hij.

4 Nolan waardeert het ambacht van Tarantino

Na de release van Tarantino's The Hateful Eight in 2015 ontmoette hij Nolan voor de Director's Guild of America Q&A. Daar beschreef Nolan de film als "een geweldige film", terwijl hij Tarantino prees voor het terugbrengen van de schoonheid van het zien van een film in het theater. Nolan vertelde verder dat hij "een verhoogd niveau van formalisme" waarnam, eraan toevoegend dat er een rustige gedachte was over de cameraposities in de film. Tarantino beschreef Duinkerken ook ooit als een "symfonie" waar alles werkt. Met de film gelooft Tarantino dat Nolan zichzelf in de sfeer van de grootste filmmakers aller tijden plaatst. Hij voegde eraan toe dat Dunkirk voor hem de beste film van Nolan tot nu toe was.

3 Ze leren van elkaar

Tarantino en Nolan houden niet alleen van elkaars werk en prijzen elkaar, maar de twee regisseurs dragen ook bij aan elkaars projecten wanneer dat nodig is. Nolan vertelde ooit dat ze als regisseurs van elkaar leren. Hij herinnerde zich ook ooit dat hij contact had gehad met Tarantino en Paul Anderson over de effecten van elektronische bedrijven en studio's. Nolan voegde eraan toe dat hij en de twee directeuren lang hebben gepraat over wat er gedaan zou kunnen worden. Dus als zijn woorden iets zijn om op af te gaan, kunnen Nolan en Tarantino zich voeden met elkaars kennis.

2 Originaliteit is belangrijk voor beiden

Tarantino en Nolan hebben geen probleem om ideeën met elkaar te delen, maar iets wat deze twee regisseurs nooit in gevaar brengen, is originaliteit en kwaliteit. In de loop der jaren hebben de productieve regisseurs constant geweldige projecten gemaakt die trouw zijn aan hun stijl, en elke keer is het niets minder dan magie.

1 Fans houden van ze

In een industrie vol waanzinnig getalenteerde filmmakers en regisseurs, hebben Nolan en Tarantino heel hard gewerkt om een naam voor zichzelf te creëren. En ze hebben een liefdevolle en loyale fanbase om ervoor te laten zien. Waar je ook gaat, de fans van Nolan en Tarantino zijn er. En hoewel gesprekken vaak geneigd zijn ze tegen elkaar uit te spelen, hebben deze twee regisseurs ons bewezen dat twee legendes echt naast elkaar kunnen bestaan.

Aanbevolen: