10 nummers die Taylor Swift heeft geschreven over haar vriend Joe Alwyn

Inhoudsopgave:

10 nummers die Taylor Swift heeft geschreven over haar vriend Joe Alwyn
10 nummers die Taylor Swift heeft geschreven over haar vriend Joe Alwyn
Anonim

Taylor Swift heeft sinds 2016 een relatie met acteur Joe Alwyn. Alwyn is vooral bekend om zijn bijrollen in verschillende beschouwde films, zoals The Favourite, Boy Erased en Harriet. Zijn meest recente film, The Last Letter from Your Lover, debuteerde deze zomer op Netflix. Hij is onlangs ook een songwriter geworden, nadat hij met Taylor Swift heeft gewerkt aan haar albums folklore en altijd meer.

Sinds hij begon te daten met Taylor Swift, is Joe Alwyn het onderwerp geweest van veel populaire liedjes. Dit is geen verrassing, aangezien Taylor Swift een lange geschiedenis heeft in het schrijven van liedjes over haar vriendjes!

Hoewel Swift zelden bevestigt over wie haar liedjes gaan, speculeren fans dat ze liedjes heeft geschreven over veel van haar beroemde ex-vriendjes, waaronder John Mayer, Jake Gyllenhaal, Harry Styles en Calvin Harris. Hoewel Swift ooit de reputatie had liedjes over haar ex-vriendjes te schrijven, is er niemand waar ze meer liedjes over heeft geschreven dan haar huidige schoonheid. Hier zijn tien nummers die Taylor Swift heeft geschreven over Joe Alwyn.

Bijgewerkt op 17 december 2021, door Michael Chaar: Taylor Swift is romantisch gelinkt aan een aantal bekende celebs, waaronder Jake Gyllenhaal, Harry Styles, Joe Jonas, en Tom Hiddleston, om er maar een paar te noemen. In 2016 vond Swift echter liefde op het Met Gala toen ze Joe Alwyn ontmoette. Het duo begon hun relatie kort daarna en is sindsdien samen. Aangezien veel van Taylor's liedjes over haar exen zijn geschreven, is het geen verrassing dat ze inspiratie heeft gekregen van haar romance met Joe. De zangeres heeft een handvol deuntjes over Joe Alwyn geschreven, waaronder 'Ready For It', 'Lover', 'London Boy' en 'Cornelia Street'.

10 "…Klaar voor?"

"…Klaar voor het?" was de tweede single van de reputatie van het zesde studioalbum van Taylor Swift, en het is het eerste nummer van haar dat duidelijk over Joe Alwyn gaat. Veel fans gingen ervan uit dat reputatie een boze en wraakzuchtige plaat zou worden - sterk gericht op haar reputatie in de media en haar verschillende vetes met beroemdheden - maar het was eigenlijk veel meer gericht op Alwyn. Een paar nummers op het album gaan over haar zogenaamde "reputatie" - zoals de titel doet vermoeden - maar de overgrote meerderheid van de nummers zijn liefdesliedjes, zoals "…Ready For It?"

9 "Prachtig"

“Gorgeous” kwam uit kort na “…Ready For It?”, en het gaat ook duidelijk over Joe Alwyn. Taylor beschrijft zijn "oceaanblauwe ogen" en zijn accent ("Ik werd dronken en maakte de spot met de manier waarop je praat"), en ze maakt duidelijk dat het lied autobiografisch is met verwijzingen naar haar katten en haar vroegere relaties met Calvin Harris en Tom Hiddleston (“Ik heb een vriendje, hij is ouder dan wij”).

8 "Einde spel"

Op dit nummer van reputatie werkte Taylor Swift samen met Ed Sheehan en Future, en alle drie de artiesten schreven verzen over de liefdes in hun leven. In Taylor's vers beschrijft ze het lichaam van Joe Alwyn als "goud" (een kleur die ze vaak associeert met Alwyn in haar muziek) en ze verwijst ook naar haar "rode lippen", een terugkerend motief dat ze gebruikt om zichzelf te beschrijven.

7 "Lover"

Terwijl reputatie vooral over Joe Alwyn ging, ging Swifts volgende album Lover helemaal over hem. Hij is tenslotte de titulaire "minnaar". "Lover" opent met de tekst: "We kunnen de kerstverlichting tot januari laten branden".

Dit grijpt terug naar het laatste nummer over reputatie, "New Year's Day", dat draait om het opruimen van de decoraties na een oudejaarsfeest. In "New Year's Day" smeekt Swift Alwyn om "de laatste pagina van hun relatie niet te lezen", en haar lied "Lover" is duidelijk het volgende hoofdstuk.

6 "Papieren Ringen"

“Paper Rings” is duidelijk een van de meest autobiografische nummers op Lover. Swift zingt over het verhaal van haar relatie met Alwyn, van het allereerste begin tot op de dag van vandaag. Een bijzonder gedenkwaardige regel is: "In de winter, in het ijskoude buitenzwembad, toen jij er als eerste in sprong, ging ik ook naar binnen." Het is zowel een metafoor voor hun relatie als een verwijzing naar een waargebeurd verhaal. Een andere opmerkelijke songtekst is wanneer Swift het heeft over "de muur van je broer schilderen". Veel Taylor Swift-fans zouden je snel vertellen dat ze behoorlijk goede vrienden is geworden met Joe's kleine broertje Patrick.

5 "London Boy"

Joe Alwyn is natuurlijk de titulaire "London Boy" waar Swift over zingt in dit nummer. Sommige mensen zullen het echter een beetje vreemd vinden dat ze naar Alwyn verwijst als haar "London Boy", omdat haar vorige vriend, Tom Hiddleston, ook uit Londen komt.

4 "Cornelia Street"

Terwijl 'London Boy' draait om Swift en Alwyn die samen tijd doorbrengen in zijn geboorteplaats, speelt dit nummer over hun relatie zich af in de Verenigde Staten. Taylor Swift woonde in Cornelia Street in New York City toen ze voor het eerst met Alwyn ging daten, en in dit nummer zingt ze over hoe moeilijk het zou zijn om ooit nog door Cornelia Street te lopen als ze uit elkaar zouden gaan.

3 "Onzichtbare string"

"invisible strong" is het elfde nummer op Taylor Swift's achtste studioalbum folklore. folklore bevat veel minder autobiografische nummers dan alle eerdere albums van Swift, maar er zijn nog steeds een paar nummers die over haar relatie met Alwyn lijken te gaan, en "Invisible String" is er een van.

Swift maakt heel duidelijk dat het lied over haar en Alwyn's relatie gaat wanneer ze de regel "Bad was the blood of the song in the cab, On your first trip to LA" zingt, verwijzend naar het feit dat Joe Alwyn luisterde naar haar lied "Bad Blood" voordat hij haar zelfs maar ontmoette.

2 "Vrede"

In een interview met Paul McCartney voor Rolling Stone zei Swift dat het nummer 'peace' een van de meer autobiografische nummers op het album was. In het refrein zingt ze “you got a friend in me”, wat teruggrijpt op een eerder nummer dat ze over Alwyn schreef, genaamd “It’s Nice to Have a Friend”. Ze verwijst ook opnieuw naar haar vriendschap met zijn kleine broertje Patrick, terwijl ze "I see your brother as my brother" zingt.

1 "Goudkoorts"

Net als bij haar achtste studioalbum folklore, gaan maar heel weinig nummers op Taylor Swifts negende studioalbum ooit meer over haar eigen leven. Het derde nummer op evermore, getiteld "Gold Rush", gaat echter zeker over Joe Alwyn. Swift gebruikt vaak de kleur goud om naar Joe te verwijzen, en ze zingt ook vaak over hoe Alwyns knappe uiterlijk haar nerveus maakt dat te veel andere meisjes hem willen. In dit nummer gebruikt ze de uitdrukking 'goudkoorts' om haar angst te beschrijven dat 'iedereen je wil', waarbij het woord 'jij' natuurlijk naar Joe verwijst.

Aanbevolen: