10 One Direction-nummers die zijn geschreven door Harry Styles

Inhoudsopgave:

10 One Direction-nummers die zijn geschreven door Harry Styles
10 One Direction-nummers die zijn geschreven door Harry Styles
Anonim

Toen One Direction voor het eerst begon, werden de meeste van hun nummers voor hen geschreven door professionele songwriters. Hun eerste single, " What Makes You Beautiful, " is geschreven door Rami Yacoub, Carl Falk en Savan Kotecha, die allemaal nummers hebben geschreven voor vele andere beroemde muzikanten, zoals Ariana Grande en Demi Lovato. Toen One Direction zich echter eenmaal had gevestigd als een van de meest succesvolle bands ter wereld, begonnen de jongens van de band steeds meer van hun nummers zelf te schrijven of mee te schrijven.

Van de vijf bandleden waren de meest productieve songwriters Liam Payne en Louis Tomlinson, die hebben bijgedragen aan tientallen nummers die de groep uitvoerde. Harry Styles, die de meest succesvolle soloartiest is sinds de band voor onbepaalde tijd ophield, ontving echter ook schrijfcredits voor veel One Direction-nummers. Hier zijn tien van de One Direction-nummers die zijn geschreven of mede geschreven door Harry Styles.

10 “Genomen”

"Taken" is het achtste nummer van One Direction's debuutalbum Up All Night. Het is het eerste nummer dat op het album verschijnt dat een van de One Direction-leden heeft helpen schrijven. Inderdaad, alle vijf de jongens schreven mee aan het nummer, samen met songwriters Toby Gad en Lindy Robbins. Het is een van de drie nummers op het album die alle vijf de jongens hebben helpen schrijven, de andere twee zijn 'Everything About You' en 'Same Mistakes'.

9 "Laatste eerste kus"

”Last First Kiss” is het vijfde nummer van het tweede studioalbum van One Direction, Take Me Home. Net als bij "Taken", werd het mede geschreven door alle vijf leden van One Direction, dit keer samen met Rami Yacoub, Carl Falk, Savan Kotecha, Kristoffer Fogelmark en Albion Nedler. Styles schreef mee aan twee andere nummers voor dit album (“Back For You” en “Summer Love”) en twee andere bonustracks (“Still The One” en “Irresistible”).

8 "Verhaal van mijn leven"

”Story of My Life” is het tweede nummer op het derde studioalbum van One Direction, Midnight Memories. Het werd in oktober 2013 uitgebracht als de tweede single van het album en het is de op één na bestverkochte single van One Direction in de Verenigde Staten geworden (alleen "What Makes You Beautiful" heeft meer exemplaren verkocht). Styles schreef het nummer samen met zijn vier bandleden, evenals Julian Bunetta, Jamie Scott en John Ryan. Het is de eerste One Direction-single die Styles samen schreef.

7 “Iets geweldigs”

"Something Great" is het twaalfde nummer op Midnight Memories. Styles schreef het nummer samen met Gary Lightbody, de zanger van Snow Patrol, en Jacknife Lee, een van de belangrijkste producers van Snow Patrol. "Something Great" is het eerste One Direction-nummer dat Harry Styles schreef zonder een van zijn bandleden of een van de reguliere One Direction-songwriters. Interessant is dat Taylor Swift ook een nummer schreef met Gary Lightbody en Jacknife Lee voor haar 2012-album Red. Misschien introduceerde ze Harry Styles bij Lightbody en Lee terwijl zij en Styles aan het daten waren eind 2021 en begin 2013.

6 "Nachtwijzigingen"

”Night Changes” is het zevende nummer op het vierde studioalbum van One Direction, met de toepasselijke titel Four. Het diende ook als de tweede single van het album. Alle vijf bandleden schreven mee aan het nummer, samen met frequente One Direction-medewerkers Jamie Ryan, Julian Bunetta en John Ryan. "Night Changes" is het meest opmerkelijk omdat het de laatste One Direction-single is met bandlid Zayn Malik.

5 "Waar gaan gebroken harten heen"

“Where Do Broken Hearts Go” is het derde nummer op het album Four. Styles schreef het nummer samen met Julian Bunetta, een frequente medewerker van One Direction; Ruth-Anne Cunningham, die ook de One Direction-hit "No Control" schreef; Teddy Geiger, die vooral bekend is vanwege haar frequente samenwerkingen met Shawn Mendes; en Ali Tamposi, die vooral bekend is van haar samenwerkingen met 5 Seconds of Summer."Where Do Broken Hearts Go" is uniek omdat het een van de weinige One Direction-nummers is die door meer vrouwen dan mannen zijn geschreven.

4 "Fool's Gold"

"Fool's Gold" is het zesde nummer op het album Four. Het werd slechts enkele dagen voor de officiële release van het album uitgebracht als de laatste promotie-single van het album. Styles schreef het nummer samen met al zijn bandleden, evenals frequente medewerker Jamie Scott en gloednieuwe medewerker Maureen McDonald. McDonald en Styles zouden het jaar daarop opnieuw samenwerken aan het One Direction-nummer "Perfect".

3 “Perfect”

“Perfect” is het derde nummer op het vijfde en laatste studioalbum van One Direction, Made in the A. M. Het was ook de tweede single van het album, dat slechts een maand voor het album zelf werd uitgebracht. Harry Styles en Louis Tomlinson schreven het nummer samen, samen met een grote groep medewerkers: Julian Bunetta, John Ryan, Maureen McDonald, Jacob Kasher en Jesse Shatkin. Veel fans hebben gespeculeerd dat "Perfect" Harry's reactie is op het Taylor Swift-nummer "Style", omdat de twee nummers dezelfde akkoordenschema's en veel tekstuele overeenkomsten hebben.

2 "Olivia”

“Olivia” is het negende nummer op Made in the A. M. Harry Styles schreef het nummer samen met Julian Bunetta en John Ryan. Gek genoeg zou Styles vele jaren later uitgaan met een vrouw genaamd Olivia - acteur en regisseur Olivia Wilde, met wie hij in 2020 begon te daten.

1 "A. M."

"A. M." is in wezen het titelnummer van het album, maar het is alleen beschikbaar op de deluxe editie van Made in the A. M. Het is het vierde en laatste bonusnummer op het album, wat betekent dat het aantoonbaar telt als het allerlaatste One Direction-nummer. Het is passend dat het mede is geschreven door alle vier de overgebleven leden van de band, en het is het enige nummer op het album waar alle bandleden samen op schreven. Wayne Hector, John Ryan, Ed Drewett en Julian Bunetta schreven ook mee aan het nummer.

Aanbevolen: