James Charles wordt nog steeds bespot en een roofdier genoemd na nieuwe video

James Charles wordt nog steeds bespot en een roofdier genoemd na nieuwe video
James Charles wordt nog steeds bespot en een roofdier genoemd na nieuwe video
Anonim

James Charles is een beroemde visagist op YouTube die een aanhang blijft behouden, zelfs nadat hij is beschuldigd van onsmakelijke daden. Zelfs nog, het lijkt erop dat de herinneringen en gerichte opmerkingen niet snel ergens naartoe gaan.

Charles werd in 2016 beroemd op YouTube nadat zijn foto's van het laatste jaarboek viraal gingen vanwege zijn make-upvaardigheden. Het vroege internetsucces van de tiener bracht hem ertoe een CoverGirl-campagne te lanceren, als het eerste mannelijke model van het merk. Het leverde hem ook een verschijning op in The Ellen DeGeneres Show, die hem naar de huizen van Noord-Amerikanen bracht die overdag televisie keken.

De jonge Youtuber bereikte meer dan 25 miljoen abonnees op het populaire videoplatform. Maar zoals tegenwoordig gebruikelijk is bij grote namen, bracht de snelle opkomst tot roem het schandaal dichtbij. Charles heeft veel controverse rond hem gehad.

Het begon schijnbaar in 2017, toen Charles een reeks tweets plaatste over Afrika en het ebolavirus. De tweets zouden luiden: "Ik kan niet geloven dat we vandaag naar Afrika gaan omg wat als we ebola krijgen."

Charles heeft sindsdien de tweets verwijderd en verontschuldigde zich - waarin hij duidelijk Afrika een land noemde in plaats van een continent.

Toen, in 2018, begon Charles een vete (een van de vele die nog gaan komen) met een andere schoonheidsgoeroe, Marlena Stella, nadat ze hoorde dat ze een documentaire maakte over de schoonheidsindustrie met Netflix.

Charles sprak zich tegen haar uit, beweerde dat het zijn idee was, en tweette passief-agressief op Netflix, na het zien van Stella's aankondiging.

Misschien vond de grootste controverse plaats toen Charles in 2019 beschuldigd werd van Youtuber Tati Westbrook. Charles en Westbrook waren eerder hecht geweest, maar hun vriendschap begon uit elkaar te vallen nadat Charles een sponsoring plaatste voor een product dat in directe concurrentie stond met haar merk.

Als vergelding verklaarde ze publiekelijk dat hij seksueel manipulatief was, waarbij ze verklaarde dat hij ongepaste gesprekken had gehad met minderjarige jongens.

Het kwam tot een hoogtepunt in 2021 toen Charles door ten minste twee 16-jarige jongens werd beschuldigd van het uitwisselen van seksuele afbeeldingen en berichten met hen. Charles verontschuldigde zich daar in april 2021 ook voor en verklaarde dat hij "roekeloos was".

YouTube heeft zijn kanaal gedemonetiseerd als reactie.

Nu is Charles echter weer bezig met het maken van video's, en zijn nieuwste video is getiteld "Things I REGRET Buying Since Becoming An Influencer."

De meeste reacties op Twitter lijken te focussen op zijn beschuldigingen en het feit dat hij al schijnbaar "geannuleerd" is. Veel Twitter-gebruikers riepen hem uit voor zijn roofzuchtige gedrag. Anderen bespotten hem en zeiden dat ze hoopten dat jonge kinderen zijn video's niet zouden bekijken.

Charles heeft nog niet gereageerd op de reactie.

Aanbevolen: