DaBaby gesleept voor het verwijderen van zijn verontschuldiging aan de LGBT-gemeenschap op Instagram

DaBaby gesleept voor het verwijderen van zijn verontschuldiging aan de LGBT-gemeenschap op Instagram
DaBaby gesleept voor het verwijderen van zijn verontschuldiging aan de LGBT-gemeenschap op Instagram
Anonim

DaBaby is getrolld na het verwijderen van een verontschuldigende verklaring voor homofobe opmerkingen die hij vorige maand maakte tijdens Rolling Loud Miami.

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan de LGBTQ+-gemeenschap voor de kwetsende en triggerende opmerkingen die ik heb gemaakt”, schreef DaBaby in de post.

Maar fans met arendsogen merkten al snel dat de verklaring van zijn account is verwijderd.

DaBaby heeft op 2 augustus excuses aangeboden na zijn verwijdering van een aantal festivals. Lollapalooza kondigde aan dat DaBaby niet langer op het festival zou optreden en dat zijn hoofdact zou worden gevuld door Young Thug.

Governors Ball volgde kort daarna en verwijderde DaBaby uit de line-up. Hij werd ook teruggetrokken van November's Day N Vegas, Austin City Limits Music Festival, Music Midtown en het iHeartRadio Music Festival in september.

Sociale commentatoren waren niet verrast dat DaBaby zijn verontschuldiging verwijderde van zijn Instagram-pagina met 19,3 volgers.

"Lol, dat komt omdat de verontschuldiging van DaManager kwam, niet van DaBaby", schreef een fan online.

"Ach ja! Hij meende het toch nooit echt. Hij zei wat hij zei, hij zou erachter moeten staan", voegde een tweede eraan toe.

"Het is cool. We wisten hoe dan ook dat het performatief was lol, dit is slechts een bevestiging," viel een derde in.

Maar sommige fans kwamen hem te hulp.

DaBaby bord met hulpmiddelen om vast te houden
DaBaby bord met hulpmiddelen om vast te houden

"Hij verloor nog steeds goedkeuringen na zooo dat het geen reden is om zich te verontschuldigen bijp ! Het is wat het is," een commentaar gelezen.

Tijdens zijn set in Rolling Loud op 23 juli maakte de "ROCKSTAR"-hitmaker feitelijk onjuiste opmerkingen over seksueel overdraagbare aandoeningen.

Hij vertelde het publiek: "Als je vandaag niet bent komen opdagen met hiv, aids of een van die dodelijke seksueel overdraagbare aandoeningen, zul je binnen twee tot drie weken sterven, zet dan je mobiele telefoon op aansteken…"

"Jongens, als je niet aan het zuigen bent op de parkeerplaats, doe dan je mobiele telefoon aan."

Muziekicoon Elton John, 74, was een van de vele beroemdheden die terugkwamen op de 29-jarige vanwege zijn 'hiv-desinformatie en homofobie'.

Vijfvoudig Grammy-winnaar Elton John deelde een citaat op zijn Instagram met de tekst: "HIV-misinformatie en homofobie hebben geen plaats in de muziekindustrie."

"We moeten het stigma rond hiv doorbreken en niet verspreiden. Als muzikanten is het onze taak om mensen bij elkaar te brengen."

Het onderwerp ligt Elton nauw aan het hart toen hij in 1992 de Elton John AIDS Foundation oprichtte om innovatieve hiv-preventie te ondersteunen.

John werd geïnspireerd om de organisatie te starten nadat hij in slechts één jaar twee vrienden verloor aan aids. Een daarvan was Ryan White, een jonge man die door een bloedtransfusie met hiv was besmet en in 1990 stierf.

Onder de post schreef Elton: "We zijn geschokt toen we lazen over de verkeerde informatie over hiv en homofobe uitspraken tijdens een recente DaBaby-show. Dit voedt stigma en discriminatie en is het tegenovergestelde van wat onze wereld nodig heeft om de AIDS-epidemie.⁣"

Hij ging verder met het delen van verschillende feiten over hiv, waaronder hoe je 'een lang en gezond leven kunt leiden met hiv'.

Aanbevolen: