Neil Young klaagt Joe Rogan aan vanwege verkeerde informatie over vaccins, om zijn muziek van Spotify te verwijderen

Inhoudsopgave:

Neil Young klaagt Joe Rogan aan vanwege verkeerde informatie over vaccins, om zijn muziek van Spotify te verwijderen
Neil Young klaagt Joe Rogan aan vanwege verkeerde informatie over vaccins, om zijn muziek van Spotify te verwijderen
Anonim

Iconische muzikant Neil Young heeft geëist dat zijn nummers van Spotify worden verwijderd vanwege verkeerde informatie over vaccins die door podcaster Joe Rogan op de streamingdienst is verspreid en verklaart: "Ze kunnen Rogan of Young hebben. Niet allebei." In een open brief gericht aan zowel zijn manager als platenlabel, die later van zijn website werd gehaald, schreef Young: "Ik doe dit omdat Spotify nepinformatie verspreidt over vaccins - mogelijk dodelijk voor degenen die geloven de desinformatie die door hen wordt verspreid. Reageer hier alstublieft vandaag nog op en houd mij op de hoogte van het tijdschema.”

Neil Young schrijft later open en vraagt om muziek te verwijderen

Afbeelding
Afbeelding

De 76-jarige Canadese songwriter gaf aan dat zijn beslissing was ingegeven door Spotify dat The Joe Rogan Experience, de populairste podcast op het streamingplatform, blijft ondersteunen. Rogan tekende een deal van 100 miljoen dollar die Spotify de exclusieve rechten op de show in 2020 geeft.

"Spotify heeft de verantwoordelijkheid om de verspreiding van verkeerde informatie op zijn platform te beperken, hoewel het bedrijf momenteel geen beleid voor verkeerde informatie heeft", schreef hij en voegde eraan toe: "Ik wil dat je Spotify VANDAAG onmiddellijk laat weten dat ik al mijn muziek van hun platform … Ze kunnen Rogan of Young hebben. Niet beide." Tijdens de wereldwijde pandemie heeft Rogan verkeerde informatie verspreid, waaronder het gebruik van paardenmedicijnen om COVID-19-symptomen te genezen.

Vorige maand schreven 270 artsen, gezondheidsexperts en wetenschappers een open brief aan Spotify, waarin ze hen vroegen Rogan niet langer toe te staan verkeerde informatie over zijn show te verspreiden, omdat dit luisteraars kan ontmoedigen zich te laten vaccineren en de volksgezondheidsmaatregelen te volgen.

Neil Young en Eric Clapton Sit en verschillende meningen

Eric Clapton speelt gitaar op het podium
Eric Clapton speelt gitaar op het podium

Gitarist en zanger Eric Clapton gaf een heel andere mening tijdens een interview dat vorige week werd geüpload naar een anti-vaccinatie en classic rock-gericht YouTube-kanaal. De Cream-gitarist, die eerder vorig jaar in een brief wat hij beschreef als pro-vaccin "propaganda" aan de kaak stelde, beweerde dat "massahypnose" mensen dwong zich te vaccineren tegen COVID-19.

Clapton legde uit dat hij niet begreep waarom zijn familie en vrienden "bang" waren voor zijn mening voordat hij een "memo" ontving waarin hij hem vertelde dat anderen waren gehypnotiseerd om de wetenschappers te geloven.

"Toen herinnerde ik me dat ik kleine dingen op YouTube had gezien, die op subliminale reclame leken", legde hij uit. "Het is al een hele tijd aan de gang… beetje bij beetje heb ik een ruw soort legpuzzel in elkaar gezet. En dat maakte me nog vastberadener." Deze theorie is afgekeurd door wetenschappers en onderzoekers, Clapton kreeg in 2020 reactie voor het uitbrengen van het anti-lockdownnummer "Stand and Deliver" naast Van Morrison in 2020, waarin het volgen van volksgezondheidsmaatregelen werd vergeleken met "een slaaf" zijn.

Aanbevolen: