Thandiwe Newton onder vuur voor "cringeworthy" verontschuldiging aan actrices met een donkere huidskleur

Inhoudsopgave:

Thandiwe Newton onder vuur voor "cringeworthy" verontschuldiging aan actrices met een donkere huidskleur
Thandiwe Newton onder vuur voor "cringeworthy" verontschuldiging aan actrices met een donkere huidskleur
Anonim

Thandiwe Newton werd kribbig en neerbuigend genoemd nadat ze in tranen uitbarstte toen ze vertelde over het gebrek aan rollen in Hollywood voor actrices met een donkere huidskleur.

Tijdens het promoten van haar nieuwe film, God's Country op Sky News, barstte ze in tranen uit. Ze verontschuldigde zich vervolgens tegenover zwarte actrices dat 'ik de uitverkorene ben', wat ertoe heeft geleid dat ze werd beschuldigd van 'toondoofheid en 'colorisme'.

Newton verontschuldigt zich tegenover actrices met een donkere huidskleur

Tijdens het promoten van God's Country, dat het verhaal vertelt van een rouwende zwarte professor die twee blanke jagers op haar terrein confronteert, begon ze te huilen. De film is gebaseerd op het korte verhaal Winter Light van auteur James Lee Burke, maar is opnieuw verfilmd met een zwarte vrouwelijke hoofdrol in plaats van een oudere blanke man.

Tijdens de chat gaf ze toe dat ze overwoog om de rol niet op zich te nemen omdat ze niet geloofde dat ze 'donkere huid' genoeg was, voordat ze zich verontschuldigde voor het nemen van rollen van actrices met een donkere huid.

Thandiwe - die een gemengd ras is met Engelse en Zimbabwaanse afkomst - zei: 'Mijn geïnternaliseerde vooroordelen weerhielden me ervan om deze rol te spelen, terwijl het precies dat vooroordeel is dat ik heb gekregen.

'Maakt niet uit dat het meer van Afro-Amerikaanse vrouwen is dan van wie dan ook, maakt niet uit. Ik kreeg vooroordelen. Iedereen die onderdrukking en vooroordelen heeft gekregen, voelt dit karakter.' Newton veranderde haar artiestennaam weer in Thandiwe, nadat ze in 1991 per ongeluk verkeerd werd genoemd in haar eerste filmrol.

'Om te zeggen: "Het spijt me dat ik de uitverkorene ben. Mijn moeder lijkt op jou. Mijn moeder lijkt op jou", zegt ze terwijl ze begint te huilen.

'Het is erg pijnlijk om vrouwen eruit te laten zien zoals mijn moeder het gevoel heeft dat ik ze niet vertegenwoordig. die ik van ze overneem. Ze nemen hun mannen, nemen hun werk, nemen hun waarheid. Het was niet mijn bedoeling,' voegde ze eraan toe.

Newton's opmerkingen bekritiseerd op sociale media

Na het Sky-interview gingen verwarde kijkers naar Twitter om zich af te vragen waarom Thandie de behoefte voelde om zich te verontschuldigen, en noemden het 'onhandig' en 'ineenkrimpen'.

Het feit dat ze zichzelf 'de uitverkorene' noemde, naast tranen, maakte veel mensen van streek die het gevoel hadden dat ze het slachtoffer speelde. Andere mensen waarom ze, na bijna 30 jaar in de industrie, besloot zich zorgen te maken over racisme in Hollywood.

Fans waren ook verward over Thandiwe's verontschuldiging voor het 'nemen' van zwarte mannen, aangezien ze al 26 jaar getrouwd is met de blanke regisseur Ol Parker.

Aanbevolen: