Dit is waarom we niets meer over Lorde horen

Inhoudsopgave:

Dit is waarom we niets meer over Lorde horen
Dit is waarom we niets meer over Lorde horen
Anonim

Lorde werd een van de grootste sterren ter wereld dankzij de release van haar debuutalbum Pure Heroine in 2013, dat verschillende succesvolle hits omvatte, waaronder 'Team'. 'Tennisbaan', 'Glory and Gore' en natuurlijk 'Royals'.

Van het laatste nummer werden wereldwijd meer dan 10 miljoen eenheden verkocht, een leuk feit over Lorde dat niet veel mensen weten, waardoor Lore niet alleen een begrip werd, maar ook een van de meest veelbelovende nieuwkomers in de muziekindustrie. Ondanks haar enorme succes leek het alsof haar roem net zo snel kwam als vier jaar later verdween.

Het vervolgproject, Melodrama, had lang niet zoveel impact op de hitlijsten en veel fans vragen zich af of het gebrek aan commercieel succes Lorde's interesse om muziek te blijven uitbrengen had beïnvloed.

Bijgewerkt op 26 mei 2021, door Michael Chaar: Lorde bewees zichzelf een grote kanshebber in de industrie toen haar album, Pure Heroine, miljoenen ging verkopen! Sindsdien heeft de zangeres lang niet zoveel succes gehad als haar eerste keer. Ondanks dat Melodrama fans geruststelde, deed het het niet goed in de hitlijsten. Alsof dat nog niet genoeg was, hielpen haar vele vetes met voormalige vrienden, Selena Gomez en Taylor Swift ook haar carrière niet, net zoals haar afwezigheid op sociale media. Nou, 4 jaar na haar laatste album lijkt het alsof Lorde terug is! De zangeres hintte afgelopen december op nieuwe muziek toen ze onthulde dat zij en producer Jack Antonoff samen in de studio waren. Wat er ook in petto is, fans kunnen niet wachten.

Wat is er met Lorde gebeurd?

Haar laatste album, Melodrama, werd uitgebracht in juni 2017, en hoewel critici hoge verwachtingen hadden, werd het project als geheel niet goed ontvangen.

Samen met de singles 'Green Light', 'Perfect Places' en 'Homemade Dynamite' produceerde het album geen hitsingle en beïnvloedde daardoor de interesse van mensen om de plaat volledig te willen horen.

Zo eindigde Melodrama met de verkoop van 400.000 exemplaren wereldwijd, wat 3 miljoen minder is dan wat ze in september 2013 met Pure Heroine verkocht, wat tot nu toe meer dan 3,4 miljoen verkochte exemplaren heeft opgeleverd.

In september 2017 begon Lorde aan haar Melodrama World Tour, maar slechts enkele maanden na de solo-trektocht besloot ze al haar foto's op Instagram te verwijderen, waardoor velen zich afvroegen of alles in orde was met de tweevoudig bekroonde Grammy-zangeres.

Ze verzekerde fans later dat alles in orde was, eraan toevoegend dat "minder altijd meer" is, en dat een stap terug doen van sociale media simpelweg was omdat ze een eenvoudiger en gemakkelijker openbaar personage wilde zonder de noodzaak om te delen alles met fans online.

Maar haar afwezigheid op alle platforms leek haar imago te schaden, aangezien veel van haar volgers Lorde snel vergaten toen ze mensen bleef plagen met nieuwe muziek.

Sindsdien is ze teruggekomen en heeft ze hier en daar foto's gepost, maar het spreekt voor zich dat Lorde geen interesse lijkt te hebben in het volgen van sociale media en het haar ook niet interesseert om mensen te laten zien wat ze in haar doet dagelijkse leven, en dat moet worden gerespecteerd.

Je moet ook de vete van Lorde met Selena Gomez in 2013 niet vergeten, toen ze haar een slecht rolmodel noemde voor de boodschap die ze tijdens een interview met haar single "Come & Get It" naar fans stuurde.

"Ik ben een feministe en het thema van haar lied is: 'Als je er klaar voor bent, kom het dan van mij halen.' Ik heb er genoeg van dat vrouwen op deze manier worden geportretteerd, "zei Lorde.

Toch bleef Lorde bij haar opmerkingen en stond erop dat ze voor de lange termijn in de muziekbusiness wilde blijven, en dat zou met een soort van integriteit moeten komen zonder zich te hoeven conformeren aan het idee om ongepast te moeten zingen liedjes voor beïnvloedbare jonge meisjes.

Nou, het lijkt erop dat die tijd eerder dan later zou kunnen komen! Afgelopen december plaagde Lorde nieuwe muziek toen ze onthulde dat ze samenwerkte met Jack Antonoff. Het duo zat samen in de studio en vloog heen en weer van Auckland, Nieuw-Zeeland naar Los Angeles.

"We zijn nog steeds aan het werk - Jack en ik hebben vanmorgen meer dan een uur gefacetimed om alles door te nemen", voegde ze eraan toe. "Maar het duurt nog even", zei Lorde.

Dus, hoewel het een hete minuut is geweest sinds we van Lorde hebben gehoord, lijkt het alsof er een comeback in de maak is, en wij, samen met haar miljoenen fans, kunnen zeker niet wachten!

Aanbevolen: