Dit is waarom we niets meer over Julia Stiles horen

Inhoudsopgave:

Dit is waarom we niets meer over Julia Stiles horen
Dit is waarom we niets meer over Julia Stiles horen
Anonim

Als het op mainstream Hollywood aankomt, heeft actrice Julia Stiles sinds het succes in 1999 in de schaduw geleefd van 10 Things I Hate About You.

De rom-com van de middelbare school, die losjes was gebaseerd op The Taming of the Shrew, bracht Stiles, Heath Ledger en zelfs Joseph Gordon-Levitt tot sterrendom. Ledger ging verder met het filmen van Brokeback Mountain en The Dark Knight, zijn laatste film voor zijn vroegtijdig overlijden in 2008. Stiles, aan de andere kant, leek langzaam uit de gratie te raken in Hollywood.

Toen Julie Stiles in 2000 een begrip werd, verwachtten fans dat haar carrière een grote vlucht zou nemen. Ze verscheen in drie projecten in 2000 en nog vier in 2001, waaronder een optreden van Saturday Night Live. Het werk van Stiles kreeg echter nooit zoveel aandacht als dat van Ledger. Heeft Stiles een pauze genomen van grote films, of verloor het reguliere Hollywood gewoon zijn interesse?

Julia Stiles was ooit de 'it'-actrice, maar na een reeks flopfilms en een overstap naar Broadway leek Julia niet meer op te duiken in zoveel reguliere films als ze ooit had deed. Ondanks haar inspanningen om de status in Hollywood terug te krijgen, werd Stiles niet langer begunstigd door regisseurs en nam ze enige tijd vrij van acteren om een gezin te stichten. Nadat ze haar eerste kind, Strummer Cook, had verwelkomd, werd Julia gecast als de hoofdrol in de hitshow Riviera. Het duurde niet lang voordat Julia weer helemaal op de hoogte was en een rol speelde in Jennifer Lopez' Hustlers en The God Committee.

Bijgewerkt op 20 februari 2022: Begin 2022 kondigde Julia Stiles de geboorte aan van haar tweede kind, Arlo. Ze onthulde voor het eerst dat ze een paar maanden eerder zwanger was, toen ze over de rode loper liep bij de première van haar film Humans. Hoewel het veilig is om aan te nemen dat Stiles een tijdje vrij zal nemen van acteren om te herstellen van de bevalling en om tijd door te brengen met haar familie, zal ze niet te lang weg zijn. Zoals ze People vertelde na de geboorte van haar eerste kind: "door mijn aandacht op mijn zoon te richten, ben ik een betere actrice geworden omdat ik niet elke avond thuiskom en bij elke kleine scène blijf stilstaan." Dus hoewel Stiles waarschijnlijk niet snel weer aan het werk zal zijn, kunnen fans er zeker van zijn dat ze niet van plan is haar succesvolle acteercarrière op korte termijn op te geven.

Bijgewerkt op 13 april 2022: Julia Stiles blijft gelukkig getrouwd met haar man Preston Cook, en het gelukkige paar heeft de afgelopen maanden voor hun pasgeboren zoon Arlo gezorgd en hun vierjarige zoontje Strummer. Hoewel Stiles wat vrije tijd heeft genomen om met haar man en kinderen door te brengen, blijft ze regelmatig acteren.

Haar volgende film wordt een vervolg op de populaire horrorfilm Orphan uit 2009, genaamd Orphan: First Kill. Ze speelt momenteel ook in DreamWorks Dragons: The Nine Realms, waar ze het personage Olivia Kullersen vertolkt. Dus hoewel Stiles probeert om wat meer uit de schijnwerpers te blijven, en hoewel er enkele beslissingen zijn die de actrice vroeg in haar carrière betreurt, is het duidelijk dat ze er geen spijt van heeft actrice te zijn geworden.

Wat is er met Julia Stiles gebeurd?

Snel na 10 Things I Hate About You, verscheen Stiles in Down to You naast Freddy Prinze Jr., Save the Last Dance met Sean Patrick Thomas en Kerry Washington, en A Guy Thing met Jason Lee.

Hoewel Save the Last Dance succesvol was aan de kassa, presteerden de andere films van Stiles uit de jaren 2000 niet goed. Down to You werd geslagen voor zijn "flauwe, door-de-nummers plot" en "vreselijke script", aldus Rotten Tomatoes. A Guy Thing bombardeerde aan de kassa en verdiende minder dan het productiebudget.

Stiles had meer succes met de Jason Bourne-films, maar haar rol als Nicky was niet genoeg om haar weer in de Hollywood-schijnwerpers te krijgen. Als gevolg hiervan bleef Stiles vanaf 2003 veel niet-reguliere projecten aannemen.

Wat Julia Stiles nu doet

Na in 2016 nog een laatste keer in Jason Bourne te verschijnen, speelde Stiles de rol van Georgina Clios in Riviera, een Britse tv-serie die in première ging op Sky Atlantic. De show werd zo succesvol dat hij in 2019 in première ging op de Amerikaanse zender Ovation.

Hoewel Riviera niet erg bekend is in de VS, denken veel fans dat de show populair zou worden als deze op meer streamingplatforms beschikbaar zou zijn. Toch werd het door iNews UK uitgeroepen tot een van "de beste tv-dramaseries om naar te kijken in de herfst van 2020" en heeft het zeker een sterke fanbase in het VK.

In 2019 scoorde Stiles ook een rol in Hustlers naast Jennifer Lopez, Constance Wu, Lili Reinhart en Keke Palmer.

Volgens The Hollywood Reporter vroeg Stiles regisseur Lorene Scafaria om in welke hoedanigheid dan ook deel uit te maken van de film. Dit resulteerde in een kans om de journaliste Elizabeth te spelen, iets wat Stiles niet vanzelfsprekend vond.

Julia Stiles begon een gezin in 2017

In september 2017 trouwde Stiles met haar oude verloofde Preston Cook, een cameraman die bekend staat om zijn werk aan Deadpool en War for the Planet of the Apes. Cook en Stiles hebben elkaar naar verluidt ontmoet op de set van Blackway, een thriller uit 2015 met in de hoofdrollen Stiles, Anthony Hopkins, Alexander Ludwig en Ray Liotta.

Stiles beviel vervolgens van haar zoon, Strummer Newcomb, in oktober 2017. Stiles en haar man waren dolblij om hun pasgeboren baby te verwelkomen, en Stiles bedankte het personeel op Mount Sinai (in New York City) op Instagram onder een foto van de hand van haar baby.

Met een nieuw hoofdstuk in haar leven dat net is begonnen, nam Stiles een korte pauze van haar carrière om zich op haar gezin te concentreren. De actrice verscheen in 2017 echter nog steeds in een aantal niet-reguliere projecten, waaronder Trouble, een onafhankelijke dramedy die 30 procent publieksscore kreeg op Rotten Tomatoes, en Riviera.

Julia Stiles' tweede fase

In een interview met The New York Times in 2010 onthulde Stiles dat ze misschien nooit meer een mainstream-actrice zal zijn. Ze was echter opgewonden om te beginnen aan wat ze de 'tweede fase' van haar carrière noemde.

"Ik denk dat het publiek, de producenten en de regisseurs, inclusief het publiek, verliefd worden op acteurs (met name actrices) en dan hun interesse verliezen en doorgaan naar de volgende", legde ze uit in een e-mail. “Er zijn een handvol acteurs die interesse behouden omdat het opwindend is om te zien hoe ze beter worden in wat ze doen. Ik wil een van die acteurs zijn.”

Zal Stiles in staat zijn om de interesse van haar fanbase vast te houden? Hoewel haar aantal volgers op Instagram niet zo groot is in vergelijking met bepaalde andere actrices die in de jaren 90 beroemd werden, zijn de fans van Stiles enorm loyaal.

Terwijl Julia weer in het gareel komt als het gaat om haar acteercarrière, speelde ze in 2021 in The God Committee, waarin ze de rol van Dr. Jordan Taylor speelde.

Vandaag de dag heeft Julia Stiles een nettowaarde van $12 miljoen.

Aanbevolen: