Hoe waren Miranda Cosgrove en Jennette McCurdy betrokken bij het Dan Schneider-schandaal?

Inhoudsopgave:

Hoe waren Miranda Cosgrove en Jennette McCurdy betrokken bij het Dan Schneider-schandaal?
Hoe waren Miranda Cosgrove en Jennette McCurdy betrokken bij het Dan Schneider-schandaal?
Anonim

Nickelodeon is de thuisbasis van enkele van de meest succesvolle kinder- en tienershows tot nu toe! Na zijn debuut in 1977 heeft het netwerk enkele van de meest iconische series uitgezonden van iCarly, Zoey 101, All That en Sam & Cat, om er maar een paar te noemen.

Ondanks zijn reputatie als kristalhelder, ging het mis met het netwerk toen voormalig producer en maker van tv-shows, Dan Schneider, werd beschuldigd van het vertonen van minder dan geweldig gedrag achter de schermen.

Dan Schneider werd later in 2018 voorgoed uit het netwerk verwijderd, ondanks dat er nog steeds geen officiële verklaring is over zijn acties. Nu de reboot van iCarly aan de gang is, zijn fans benieuwd hoe de showleiders, Miranda Cosgrove en Jennette McCurdy, betrokken waren bij het schandaal.

Bijgewerkt op 11 juli 2021, door Michael Chaar: Nickelodeon heeft talloze shows uitgezonden, van animatie, komedie tot educatieve series, maar als het gaat om het produceren van drama, lijkt alsof de maker van de show, Dan Schneider dat een beetje te ver ging. De voormalige Nickelodeon-producent werd in 2018 uit het netwerk ontslagen wegens twijfelachtig gedrag achter de schermen. Hoewel niemand zich openlijk heeft uitgesproken over Schneider's schandaal, merkten fans op dat Miranda Cosgrove en Jennette McCurdy zich afmeldden voor de Teen Choice Awards 2014, wat werd gezien als een boycot. Hoewel Miranda is teruggekeerd naar Nick om te verschijnen op de iCarly-reboot, heeft Jennette besloten te stoppen met acteren, na haar "helse" ervaring met het televisienetwerk.

Nickelodeon's grootste schandaal

Nickelodeon's reputatie als een van de meest vertrouwde dynamo's in de geschiedenis is zelden op de proef gesteld, met weinig negativiteit die de publieke aandacht trekt. Een van de meest opvallende uitzonderingen betreft een van de belangrijkste spelers van het netwerk; Dan Schneider die verantwoordelijk was voor het maken van enkele van Nickelodeon's meest bekende series.

Schneiders shows zijn verantwoordelijk voor de lancering van talloze carrières voor veel jonge acteurs en actrices, waaronder Amanda Bynes, Josh Peck, Jamie Lynn Spears, Miranda Cosgrove, Jennette McCurdy en zelfs Ariana Grande, om er maar een paar te noemen.

De uitgebreide lijst van acteurs en actrices die in de loop der jaren bij Schneiders projecten betrokken waren, kan ook worden geïnterpreteerd als een lijst met namen die bekend zijn met zijn persoonlijkheid en die begrijpen wie hij is als persoon.

Dan Schneider bleef jarenlang een onderdeel van Nickelodeon's cultuur achter de schermen, maar halverwege de jaren 2010 begon Schneider's naam in de publieke belangstelling te verschijnen nadat er discussies over zijn gedrag ontstonden.

Verhalen over Schneider's bizarre gedrag en persoonlijke aandachtsgebieden kwamen op het internet naar boven, met veel individuele situaties waarbij specifieke actrices betrokken waren, wat leidde tot een van de grootste schandalen die het netwerk tot nu toe heeft gezien.

Het inzicht in iCarly

Meerdere namen van Nickelodeon-sterren die nauw met Dan Schneider hebben samengewerkt, zijn genoemd in verband met de verschillende verhalen over het gedrag van Schnieder, waaronder Miranda Cosgrove en Jennette McCurdy, die op iCarly verscheen.

Ondanks de beschuldigingen is er geen officiële bevestiging van zijn gedrag of officiële verklaringen die zijn afgelegd door Schnieder, of namens hem. Het dichtst bij een officieel woord van bevestiging kwam van Nickelodeon toen het netwerk en Schneider uit elkaar gingen in 2018!

De context van Nickelodeon's officiële verklaring was, niet verrassend, allemaal zakelijk. Het belichtte de prestaties van Schneider terwijl het detailleerde: "Aangezien verschillende Schneider's Bakery-projecten worden afgerond, waren beide partijen het erover eens dat dit een natuurlijke tijd is voor Nickelodeon en Schneider's Bakery om andere kansen en projecten na te streven."

Ondanks dat er geen bevestigend bewijs is voor een verband tussen de twee factoren, hebben de bovengenoemde internetdiscussies over zijn gedrag achter de schermen vele jaren geduurd en kunnen ze worden geïnterpreteerd als inzicht in de aard van de omgeving binnen de atmosfeer van Schneider.

Tussen Jennette McCurdy en haar iCarly-collega Miranda Cosgrove heeft McCurdy het meeste inzicht gegeven in de situatie met Schneider, evenals in haar relatie met de maker van de serie.

Een van McCurdy's video's terug op Vine richtte zich rechtstreeks tot Schneider zonder extra context te bieden.

Volgens Medium, "interpreteerden sommige kijkers [de video] als een schreeuw om hulp, terwijl sommigen geloven dat ze Amanda Bynes bespotte …" aangezien Bynes een behoorlijk neerwaartse spiraal had na haar tijd op Nickelodeon.

Miranda Cosgrove's stille maar krachtige verklaring

Miranda Cosgrove is volledig stil gebleven rond het gesprek over haar voormalige baas. In plaats van zich in het openbaar uit te spreken of te besluiten om op subtiele wijze deel te nemen aan het gesprek via sociale media, ondernam Cosgrove actie op een kleine maar veelzeggende manier.

Beide hoofdactrices van iCarly verschenen niet op de Teen Choice Awards in 2014, waar hun baas de Lifetime Achievement Award van de ceremonie in ontvangst mocht nemen. The Outline beschrijft de afwezigheid van Cosgrove en McCurdy als een 'boycot'.

Cosgrove heeft niet meer met Dan Schneider gewerkt en was ook niet in andere projecten met Nickelodeon te zien sinds iCarly de productie in 2012 afrondde.

Schneider is grotendeels uit het publieke oog verdwenen sinds het afscheid van Nickelodeon, en zowel Miranda Cosgrove als Jennette McCurdy zijn elk hun eigen weg gegaan om hun respectievelijke projecten te schitteren en te creëren, maar er is een iCarly-terugkeer gebeurd, de zaken zien er echter heel anders uit!

De terugkeer van iCarly

Vorig jaar onthulde Nickelodeon dat ze iCarly terug zouden brengen! Hoewel de show een enorme hit was tijdens de oorspronkelijke uitzending, kwam de serie terug met een paar veranderingen.

Terwijl Miranda Cosgrove, Nathan Kress en Jerry Trainor allemaal zijn teruggekeerd, wilde Jennette McCurdy geen deel uitmaken van de reboot! Na de uitzending van afgelopen juni heeft de show wonderen gedaan, maar veel fans vroegen zich af waarom Jennette voor de tweede keer wegbleef van de Nickelodeon-show.

Dan, die geen deel meer uitmaakt van de Nick-familie, heeft helemaal geen hand in de serie, maar dit was niet de beslissende factor voor Jennette. De ster heeft duidelijk gemaakt dat haar tijd bij het netwerk "hels" was en haar vermogen belemmerde om te vinden wie ze werkelijk is, vandaar haar reden om te stoppen met acteren!

Aanbevolen: