Hier is hoe Amanda Gorman, inauguratiedichter, haar $ 2 miljoen nettowaarde verdiende

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Amanda Gorman, inauguratiedichter, haar $ 2 miljoen nettowaarde verdiende
Hier is hoe Amanda Gorman, inauguratiedichter, haar $ 2 miljoen nettowaarde verdiende
Anonim

De inauguratie van president Biden was om een aantal redenen historisch, maar dichter Amanda Gorman was er een van. Haar adembenemende poëzie bracht mensen samen, inspireerde hen en toonde een uitzonderlijk talent.

Hoewel haar bekendheid en bekendheid omhoogschoten na de inauguratie, was Gorman al succesvol voordat ze op het podium stapte. Maar wat is het vermogen van Amanda Gorman en hoe heeft de inauguratie van haar gedicht 'The Hill We Climb' daar invloed op gehad?

Wat is het vermogen van Amanda Gorman?

Het is om een paar redenen moeilijk om een specifiek cijfer vast te stellen voor het vermogen van Amanda Gorman.

Ten eerste, hoewel maar weinig mensen op het nationale toneel wisten wie ze was voor de inauguratie, was ze al ver in een carrière als dichter en activist. Haar eerste dichtbundel, getiteld 'Degene voor wie eten niet genoeg is', werd in 2015 gepubliceerd.

Gorman richtte vervolgens in 2016 een non-profitorganisatie op, tekende een deal om kinderboeken te schrijven, schreef wat content voor Nike en voerde haar werk uit bij de Library of Congress. Toen werd Amanda de National Youth Poet Laureate, won wat beursgeld voor de universiteit en nog een ton meer.

Zelfs voordat ze in 2021 het podium betrad, was Amanda Gorman een kracht om rekening mee te houden, zowel wat betreft haar carrièrepad als haar kunst. Hoewel niemand precies weet hoeveel ze tot nu toe heeft verdiend, lopen de schattingen uiteen van $ 1 miljoen tot ongeveer $ 8 miljoen.

Tegelijkertijd gaf Amanda toe dat ze talloze kansen heeft voorbij laten gaan die haar niet 'aanspraken'. De som van die gemiste kansen? Ongeveer $ 17 miljoen, volgens Gorman. Enkele van de kansen die ze heeft aangenomen, zijn echter poseren voor Vogue, waar ze de allereerste dichter was die de omslag van het tijdschrift sierde.

Wat doet Amanda Gorman voor de kost?

Haar mic-drop-moment bij de inauguratie zorgde ervoor dat iedereen, van voormalig president Obama tot Sarah Michelle Gellar, enthousiast was over Amanda. Maar wie was zij voordat de schijnwerpers op haar poëzie wezen, en wat doet ze nu?

Kortom, Amanda is een professionele schrijver, hoewel haar favoriete plek activisme-gecentreerde poëzie is. Nadat ze haar gedicht voor de inauguratie van Biden had voorgelezen, kreeg Gorman de aandacht van een professioneel managementbureau, volgens haar Wikipedia-bio, wat betekent dat ze nu optredens boekt bij verschillende instellingen en bedrijven.

Een van die optredens was als spreker bij Super Bowl LV; Gorman merkte op dat de "prestatie" van het hebben van poëzie tijdens de Super Bowl duidelijk een teken is van veranderende tijden. Amanda's cv bevat ook veel meer, hoewel ze niet ja zegt tegen elk optreden dat op haar pad komt.

Waar wordt Amanda Gorman voor betaald?

Amanda zegt ja tegen een aantal spraakmakende optredens. Zoals The Guardian bevestigde met Amanda, tekende ze een paar dagen na het voorlezen van haar nu beroemde gedicht aan het land bij IMG Models. Tegelijkertijd wil ze niet alleen als fotomodel worden gezien, zegt de dichter.

In het bijzonder legde Gorman haar beroep uit: "Als ik deel uitmaak van een campagne, is de entiteit niet mijn lichaam. Het is mijn stem." De mensen die haar inauguratielook hebben gekocht, zijn het daar misschien niet mee eens, aangezien Amanda nu ook 'fashion influencer' op haar cv lijkt te hebben staan.

Is Amanda Gorman afgestudeerd aan Harvard?

Amanda Gorman's website (en haar sociale media) verklaart trots dat de professionele dichter Harvard heeft gevolgd (en cum laude afstudeerde) met een graad in sociologie. De site wijst op haar lidmaatschap van verschillende jeugd- en andere schrijfcollectieven, plus organisaties voor sociale rechtvaardigheid.

Hoewel ze misschien niet zo snel beroemd is geworden zonder de inauguratie, is het duidelijk dat Amanda Gorman al lang daarvoor naar plaatsen ging. Sterker nog, lang voor de uitvoering van het gedicht had ze de wens uitgesproken om ooit president te willen worden.

De 23-jarige is natuurlijk nog niet oud genoeg, maar haar campagne zal in 2036 van start gaan als de vele verwijzingen naar dat verlangen er niet duidelijk genoeg op hebben gehint.

In de tussentijd is Gorman echter volop bezig met modellenwerk en andere zakelijke optredens, het schrijven van poëzie en het werken met jongeren over de hele wereld aan allerlei soorten activismeprojecten.

Wat doet Amanda Gorman nu?

Zoals ze in meerdere interviews heeft uitgelegd (en samengevat op sociale media), is Amanda Gorman nog lang niet klaar met activist zijn. Ze is ook niet gestopt met het schrijven van poëzie.

Hoewel 'The Hills We Climb' een van haar bestverkochte boeken werd, stopt Gorman niet graag waar ze nu is.

Naast haar dromen om ooit president te worden, heeft Amanda uitgelegd dat ze niet stilletjes naar de achtergrond zal verdwijnen.

Als een wereldwijd erkende dichter en activist raciaal kan worden geprofileerd bij de ingang van haar eigen appartementencomplex, zoals Amanda haar was overkomen, dan is er nog veel meer werk te doen.

Wat Amanda daarna ook doet, ze zal duidelijk haar eigen weg gaan verdienen en opkomen voor waar ze in gelooft terwijl haar carrière (en vermogen) blijft groeien.

Aanbevolen: