Hier is hoe Ludacris zijn nettowaarde van $ 25 miljoen verdiende

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Ludacris zijn nettowaarde van $ 25 miljoen verdiende
Hier is hoe Ludacris zijn nettowaarde van $ 25 miljoen verdiende
Anonim

Ludacris was, en is nog steeds, een bankabele naam in Hollywood. Een getalenteerde entertainer van zijn soort, Luda, wiens echte naam Christopher Brian Bridges is, werd voor het eerst beroemd door zijn door R&B beïnvloede hiphopalbums. Zijn eerste vijf albums, van Back for the First Time in 2000 tot Release Therapy in 2006, behaalden allemaal platina-certificeringen, wat betekent dat ze elk meer dan een miljoen exemplaren verkochten. Hij heeft wereldwijd minstens 24 miljoen platen verkocht.

Als acteur is Luda vooral bekend door het spelen van Tej Parker in de Fast and Furious-franchise, beginnend bij de eerste film helemaal terug in 2003. Fast-forward naar 2022, La Familia is op weg naar de aankomende twee laatste films in de franchise, die respectievelijk in 2023 en 2024 worden uitgebracht. Dankzij dat heeft Ludacris een geschatte netto waarde van $ 25 miljoen, en dit is hoe hij dat geld heeft verdiend.

8 Ludacris bracht acht succesvolle studioalbums uit

Voordat hij zijn weg naar het grote scherm begaf, stond Ludacris bekend als een rapper. Hij had zelfs een behoorlijk succesvolle carrière, met meer dan 24 miljoen albumverkopen en drie Grammy Awards voor Best Rap/Sung Collaboration, Best Rap Song en Best Rap Album in 2005 en 2007. Hij was de eerste rapper die afkomstig was van de Dirty South om zo'n lucratief succes te behalen, en hij bracht in 2000 zijn debuutalbum Back for the First Time uit. Ludacris hercreëerde de magie tot zijn Grammy-winnende album Release Therapy in 2007. In totaal heeft hij acht studioalbums uitgebracht, met de nieuwste Ludaversal die in 2015 wordt uitgebracht.

7 Wie heeft Ludacris begeleid?

Daarnaast heeft Luda ook geholpen bij het lanceren van de carrières van verschillende succesvolle acts. In het begin van de jaren 2010 was hij een van de eerste speelfilms die de carrière van wonderkind Justin Bieber lanceerde voor het iconische nummer 'Baby." De twee houden jarenlang contact en hij is weer aan het werk met JB voor de remixversie van "Peaches", waarbij hij Usher en Snoop Dogg tagt.

De rapper dient ook als de honcho van zijn eigen label, Disturbing tha Peace. De imprint, die in 1998 werd gelanceerd, begon als een onafhankelijk label dat Dirty South-muzikanten huisvestte, vooral Luda. Enkele van de meest opvallende acts die dit label hun thuis noemen, zijn DJ Infamous, Lil Scrappy, Shawnna, Chingy en Bobby V.

6 Ludacris waagde het om te acteren met de 'Fast and Furious' filmfranchise

De lucratieve acteercarrière van

Ludacris begon helemaal in 2001 toen hij samen met Dr. Dre, Snoop Dogg en Eminem in de stonerkomedie The Wash speelde. Twee jaar later zou hij voor het eerst optreden als Tej in de tweede Fast and Furious-film genaamd 2 Fast 2 Furious. Tot dit schrijven is Ludacris verschenen in ten minste zes Fast and Furious-films en zal de rol opnieuw opnemen in de aankomende Fast X. De franchise zelf is een enorm commercieel succes, wordt de grootste franchise van Universal Studio en heeft een omzet van meer dan $ 6 miljard.

5 Wat is het restaurant van Ludacris?

In 2016 opende Ludacris een restaurant op de Hartsfield-Jackson International Airport in Atlanta. Met de naam Chicken N Beer, is het een duidelijke knipoog naar Luda's derde album met dezelfde naam, dat in 2003 werd uitgebracht. Het restaurant viert klassieke zuidelijke gerechten met kip en wafels, garnalen en grits, en meer.

"Het heeft me drie jaar gekost, maar het komt eindelijk tot wasdom", ging hij naar Instagram en voegde eraan toe: "Alles wat de moeite waard is om op te wachten, is het waard om te hebben, en we zijn eindelijk hier. Ik heb het zien komen van mijn derde album helemaal naar een restaurant… ik heb het over heerlijk eten, geweldige drankjes, geweldige energie, en mijn medewerkers zijn de beste werknemers ter wereld."

4 Ludacris' Investeringen

In 2015 werkte Ludacris samen met Roadie, een in Atlanta gevestigd start-upbedrijf dat zich richt op de scheepvaartmarkt, als strateegpartner.

"Naar mijn mening is het letterlijk een snellere, goedkopere en vriendelijkere manier om dingen te krijgen waar het naartoe gaat", vertelde de rapster aan Benzinga. "Het lijkt een beetje op [wat] Uber doet… Het zorgt gewoon voor een revolutie in de manier waarop mensen pakketten krijgen en hoe mensen pakketten bezorgen."

3 Ludacris probeerde stemacteren

Fast and Furious is niet het enige in de filmografie van Ludacris. Door de jaren heen verzorgde hij de voice-over voor verschillende stripfiguren, waaronder Weathers in de zwarte komedie Lil Pimp, Max in Raja Gosnells buddy-politiefilm Show Dogs en zijn recente Netflix-komedie Karma's World. De rapster werkt samen met Toronto's 9 Story Media Group en tagt Tiffany Haddish en Danielle Brooks voor de show.

“Ik wil dat het een hoofdbestanddeel wordt in het leven van jonge mensen, en zelfs [voor] sommige volwassenen,” vertelde hij Billboard, eraan toevoegend: “Ouders houden misschien meer van de show dan de kinderen … Er zit een lange levensduur in iets dat duurt lang - omdat we het goed hebben. Soms, hoe langer iets duurt om tot bloei te komen, hoe langer het in de wereld meegaat.”

2 Mede-eigenaar van Ludacris Tover Cognac en zijn hoofdtelefoonlijn

In 2010 werkte Ludacris samen met drankexperts in Cognac, Frankrijk, om zijn gloednieuwe Conjure-brandewijnlijn op maat te maken. Een jaar later kondigde hij zijn transformatie aan als de nieuwe co-CEO, samen met Kim Birkedal Hartmann en Jeff Dixon. Daarnaast lanceerde hij ook zijn lijn van high-end noise-cancelling hoofdtelefoons genaamd Soul op de Consumer Electronics Show 2011 in Las Vegas.

"We gaan er meteen mee aan de slag; we zijn hetero, geen jager", sprak hij over zijn merk en voegde eraan toe: "Ik zou er misschien een beetje limoen in doen, maar ik vind de mijne gewoon op de rotsen. Je moet proef de essentie van wat er aan de hand is."

1 Ludacris tekende een lucratieve advertentiecampagnedeal met Puma

Net zoals 50 Cent destijds met Reebok deed, trad Ludacris ook toe tot de Puma-familie en verscheen in hun tv- en gedrukte reclamecampagne voor drie beperkte modellen van de basketbalsneaker "Clyde x Luda". Het schoeisel is speciaal aangepast met Luda's afbeelding op de hiel en "DTP", een afkorting voor zijn label Disturbing tha Peace, op het hielvenster.

Aanbevolen: