Bob Dylan-fans geschokt als hij wordt aangeklaagd voor 'misbruik van een 12-jarig meisje in 1965

Bob Dylan-fans geschokt als hij wordt aangeklaagd voor 'misbruik van een 12-jarig meisje in 1965
Bob Dylan-fans geschokt als hij wordt aangeklaagd voor 'misbruik van een 12-jarig meisje in 1965
Anonim

Zanger Bob Dylan heeft de steun gekregen van die-hard fans nadat hij werd beschuldigd van het verzorgen van een 12-jarig meisje in een nieuwe rechtszaak.

De tienvoudig Grammy-winnaar zou het minderjarige meisje drugs en alcohol hebben gegeven voordat hij haar herhaaldelijk seksueel misbruikte, volgens een rechtszaak in het Hooggerechtshof van Manhattan.

Het vermeende slachtoffer is nu 65 jaar oud en woont in Greenwich, Connecticut.

Ze diende vrijdag om 21.31 uur een klacht in, minder dan drie uur voor de deadline in New York voor rechtszaken tegen seksueel misbruik uit de kindertijd.

Dylan, nu 81, zou ten tijde van het vermeende misbruik 23 zijn geweest.

De rechtszaak beschrijft hoe de zangeres van "Blowin' in the Wind" het vermeende slachtoffer bedreigde met fysiek geweld, waardoor ze tot op de dag van vandaag "met littekens en psychologische schade heeft achtergelaten".

De woordvoerder van de zanger vertelde Page Six: "Deze 56-jarige bewering is niet waar en zal krachtig worden verdedigd."

Alleen geïdentificeerd door de initialen J. C., beweert de vrouw dat sommige van de vermeende incidenten plaatsvonden in het appartement van de zangeres in het Chelsea Hotel.

"Bob Dylan, gedurende een periode van zes weken tussen april en mei 1965 raakte bevriend met en bouwde een emotionele band op met de eiser", aldus de rechtszaak.

Hij "buitte zijn status als muzikant uit" om J. C. te voorzien van "alcohol en drugs en haar meerdere keren seksueel te misbruiken", gaat het verder.

Het gaat verder met te zeggen dat Dylan een 'verbinding' tot stand heeft gebracht om 'de remmingen van [J. C.] te verminderen met het doel haar seksueel te misbruiken, wat hij deed, in combinatie met het verstrekken van drugs, alcohol en bedreigingen van fysieke geweld, waardoor ze tot op de dag van vandaag emotioneel littekens en psychisch beschadigd is."

De rechtszaak beweert dat Dylan mishandeling, mishandeling, valse gevangenisstraf en emotionele stress heeft toegebracht.

Het eist een compenserende, punitieve en voorbeeldige schadevergoeding op basis van fysieke en emotionele verwondingen uit haar tijd met de zangeres.

Maandag vertelde de advocaat van J. C., Daniel Isaacs, aan Page Six dat "de klacht voor zich spreekt."

Commentatoren op sociale media kozen echter meestal de kant van Dylan - bewerend dat het verstrijken van de tijd te groot was voor de muzikant om zichzelf te verdedigen.

"Serieus, meer dan een halve eeuw en ze wil het voor de rechtbank brengen. Ik ben geen jurist, maar hoe denkt ze dat te bewijzen?" één persoon schreef online.

"Bijna VIJF DECENNIA LATER, kom op man. Hoe moet iemand zich daartegen verdedigen?" een tweede toegevoegd.

"Serieus? Genoeg al, dit is water ver onder de brug. Zo belachelijk", schreef een derde.

Dylan werd geboren als Robert Allen Zimmerman in Duluth, Minnesota. Hij wordt vaak beschouwd als een van de grootste songwriters aller tijden. Hij is een belangrijke figuur in de populaire cultuur geweest tijdens een carrière van bijna 60 jaar.

In 2016 ontving Dylan de Nobelprijs voor Literatuur "voor het creëren van nieuwe poëtische uitdrukkingen binnen de grote Amerikaanse liedtraditie."

Aanbevolen: