Alles wat we weten over de hereniging van Nas met Lauryn Hill

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de hereniging van Nas met Lauryn Hill
Alles wat we weten over de hereniging van Nas met Lauryn Hill
Anonim

In de jaren 90, toen muziekster Lauryn Hill aan de top van haar spel stond, konden de geluiden van de ster worden vergeleken met soulfood, waar muziekliefhebbers zich mee voedden. Het is veilig om te zeggen dat haar liedjes die nu klassiekers zijn geworden en nog steeds dezelfde uitstraling en effect van vroeger hebben. Onlangs kwam Hill terug in de muziekscene en fans konden zweren dat het weer de zalige jaren 90 waren.

Veel van Hill's fans hadden niemand anders om te bedanken dan rapicoon Nas, die haar op zijn King's Disease II-album kreeg, dat een vervolg is op zijn Grammy- winnende album, King's Disease. Nas kreeg rappers als Eminem, Charles Wilson, EPDM en Blast op het oeuvre. Fans konden echter niet anders dan onder de indruk zijn van de aanwezigheid van een van de grootste rappers aller tijden, mevrouw Lauryn Hill. Wat doet Hill tegenwoordig? En wat weten we over de reünie van haar en Nas? Lees verder om erachter te komen!

8 Hill uitgelicht op "Niemand"

Met het duo Hill en Nas als iconische rappers, duurde het niet lang voordat muziekfans verslaafd raakten aan hun bericht op 'Niemand'. De "Doo-Wop" crooner bracht herinneringen terug met haar melodieuze stem versmolten in rap. Hill's boodschap bracht haar op een aantal meningen over hoe ze zo lang uit de buurt van muziek bleef. De tekst luidde: "Ik red zielen en jullie klagen over mijn te laat komen."

7 Ze brak het internet

De legendarische rapper maakte veel indruk op het internet met haar couplet, en de tekst 'lateness' werd vaak geciteerd op sociale media. Het negende nummer op het album van Nas werd het gesprek van het internet. Veel rapliefhebbers prezen Nas voor het veilig stellen van Hip Hop op zijn nieuwe album. Eén fan kon niet anders dan gecharmeerd zijn van het feit dat Hill het contact sinds de dagen van The Miseducation of Lauryn Hill niet heeft verloren. Fans waren ook nostalgisch over de klassieke dagen van het duo.

6 Dit is niet de eerste samenwerking van Hill en Nas

Het duo's "Nobody" is een reproductie van hun langdurige samenwerking aan "If I Ruled The World" uit 1996. In die tijd kregen Hill en Nas publieke aandacht. "If I Ruled the World" had een tot nadenken stemmende boodschap die de excessen van gemarginaliseerde samenlevingen en politieke kwesties weerspiegelde. Het nummer piekte op nummer 53 in de Billboard Hot 100. Het werd ook genomineerd in de categorie Best Rap Solo Performance bij de Grammy Awards van 1997. Nas en Hill werkten ook samen aan zijn nummer uit 2005, It Wasn't You.

5 Ze waren ooit labelgenoten

In de jaren 90 werkten Hill en Nas als labelgenoten bij Columbia Records. Nas was een soloartiest, terwijl Hill lid was van de muziekgroep Fugees, waaronder Wyclef en Pras Michael. The Fugees brachten hun eerste album "Blunted on Reality" uit in 1994. Hun tweede album, The Score, maakte de Fugees nog meer bekend. Nas daarentegen kreeg erkenning voor If I Ruled the World, de eerste single van zijn "It Was Written Album".

4 Hill Goes Solo

Na het succes van The Score werkte Hill aan haar soloalbum, The Miseducation of Lauryn Hill. Het album werd uitgebracht in 1998 en leverde hits op als Doo Wop en Ex-Factor. De voormalige verdiende Hill twee Grammy Awards in 1999. Hill bereikte haar hoogtepunt in hetzelfde jaar en verdiende haar plaats als een van de raplegendes. Meer dan twee decennia later stra alt Hill's album nog steeds zijn platinastandaard uit.

3 Ze ontmoeten elkaar weer

Hill mocht samen met Nas op het podium optreden tijdens de 2010-editie van de Rock The Bells. Het paar zou later samen op het podium gaan staan op het hiphopfestival van 2011, en hun klassieke oeuvre track voor track uitdragen. In de zomer van 2012 waren de Sisters Act-ster en Nas samen als headliners om hun muzikale chemie te laten zien bij het in New York gevestigde radiostation Hot 97. De rappers vervingen Nicki Minaj als headliner bij Summer Jam van het station. Fans kregen Nas en Hill te zien in House of Blues in Boston, waar hun show binnen een paar dagen uitverkocht was.

2 Heuvel trekt zich terug uit de schijnwerpers

Toen ze met Rolling Stone sprak, vertelde Hill dat ze om de een of andere reden meer dan twintig jaar geleden besloot zich terug te trekken uit de muziekscene. Hills vertelde dat de manier waarop ze de grenzen van conventies doorbrak, haar behandelde als een indringer. Hill deelde dat ze ondanks het succes van haar album de steun niet voelde. Ze vertelde: “Toen ik zag dat mensen moeite hadden om te waarderen wat daarvoor nodig was, moest ik me terugtrekken en ervoor zorgen dat ik en mijn gezin veilig en goed waren. Dat doe ik nog steeds."

1 Ze had een korte terugkeer

Naast haar internetbrekende terugkeer bij Nas, keerde Hills begin jaren 2000 terug naar de muziekscene. Dit was drie jaar na haar megasucces in 1998. Ze werkte samen met MTV Unplugged en werkte aan een akoestisch album dat zonder poespas platina werd. Nas, aan de andere kant, heeft zijn tapspel opnieuw gedefinieerd door een rapgevecht aan te gaan met Jay-Z. Zijn album Stillmatic, uitgebracht in 2001, bezorgde hem meer erkenning. Al met al heeft Hill's heen en weer in de schijnwerpers met optredens haar geloofwaardigheid gegeven. De ster lijkt zichzelf door de tijd heen als kunstenaar te blijven herontdekken.

Aanbevolen: