TLC heeft een geschiedenis in het maken van shows die even controversieel als bizar zijn

Inhoudsopgave:

TLC heeft een geschiedenis in het maken van shows die even controversieel als bizar zijn
TLC heeft een geschiedenis in het maken van shows die even controversieel als bizar zijn
Anonim

Toen het netwerk dat nu bekend staat als TLC begin jaren 70 in première ging, stond het toen bekend als The Learning Channel en was het gericht op educatieve programma's die erg droog konden zijn. Toen, eind jaren 90, veranderde dat allemaal toen TLC de slogan 'Life Unscripted' omarmde door een hele reeks 'reality'-shows uit te zenden die gericht waren op mensen in extreme situaties.

Sinds TLC helemaal over 'reality'-tv ging, is het netwerk behoorlijk controversieel geworden. Sommige mensen zijn tenslotte van streek door de regels die TLC haar sterren laat volgen en anderen hebben het gevoel dat veel van de mensen die op het netwerk verschijnen, worden uitgebuit. Bovendien lijdt het geen twijfel dat TLC verschillende shows heeft uitgezonden die zowel bizar als controversieel waren.

7 Waarom het kopen van Nked controversieel en bizar was

Een kortstondige show die in 2013 en 2014 op TLC werd uitgezonden, Buying Naked richtte zich op een makelaar genaamd Jackie Youngblood terwijl ze probeerde huizen te verkopen aan haar nudistenklanten. Het zal natuurlijk niemand verbazen dat TLC die een show uitzendt met mensen in de buff tijdens elke aflevering, veel waarnemers van streek maakt. Bovendien was de show echt vreemd op basis van het uitgangspunt en het feit dat er vaak shots waren waarin willekeurige rekwisieten werden geplaatst om delen van het lichaam van mensen te verbergen.

6 Waarom Dr. Pimple Popper controversieel en bizar is

Voordat Dr. Pimple Popper in 2018 in première ging op TLC, had de ster van de show, Dr. Sandra Lee, al een grote schare fans op YouTube ontwikkeld. Zelfs toen Lee's exploits alleen op YouTube te zien waren, walgden sommige mensen die haar inhoud tegenkwamen. Als gevolg hiervan, toen een groot netwerk beelden uitzond van haar knallende puistjes, liet dat feit sommige TLC-fans geschokt en ontsteld achter. Maar aangezien Lee terecht een dokter is, had ze niet al te controversieel moeten zijn. Dat was tenminste het geval voordat Lee werd overspoeld met kritiek op basis van een tweet uit 2020. Toen een geregistreerde verpleegster een artikel schreef voor WebMD waarin het verschil tussen zonvergiftiging en zonnebrand werd uitgelegd, tweette Lee dat een dermatoloog het onderwerp in plaats daarvan had moeten aanpakken. Als reactie op Lee's tweet riepen veel verpleegsters haar op omdat ze hun beroep en kennis niet respecteerde.

5 Waarom zustervrouwen controversieel en bizar waren

In alle vijftig Amerikaanse staten is polygamie expliciet illegaal, zelfs als het een misdaad is die meestal niet wordt vervolgd, tenzij beoefenaars worden beschuldigd van andere wandaden. Met dat in gedachten zou je denken dat TLC geen show zou willen uitzenden met sterren die hebben verklaard dat ze een misdaad willen normaliseren. Desondanks zijn er tot nu toe zestien seizoenen van Sister Wives uitgezonden, tot grote afschuw van veel mensen die vinden dat polygamie verkeerd is. Bovendien zijn veel voormalige fans om een andere reden gaan walgen van Sister Wives. De afgelopen seizoenen is het duidelijk geworden dat ster Kody Brown alleen is opgedragen aan een van zijn zogenaamde echtgenotes, waardoor de show vaak verdrietig is.

4 Waarom mijn dikke Amerikaanse zigeunerbruiloft controversieel en bizar was

Door de geschiedenis heen zijn Roma-mensen over de hele wereld vaak gedwongen om te gaan met extreme vooroordelen die soms gevaarlijk zijn voor hun leven. Roma, vaak spottend bestempeld als zigeuners, zijn vaak anders behandeld op manieren die het voor hen moeilijk maakten om hun weg in de wereld te vinden. Met dat alles in gedachten, is het echt verontrustend dat TLC My Big Fat American Gypsy Wedding en zijn spin-off Gypsy Sisters heeft uitgezonden, omdat beide shows Roma-mensen belachelijk maakten. Alsof dat nog niet erg genoeg was, vermoeden veel kijkers dat een verhaallijn van My Big Fat American Gypsy Wedding nep was. Als dat het geval was, is het idee dat de show een verhaallijn verzon om Roma-mensen er zo belachelijk mogelijk uit te laten zien, echt verontrustend.

3 Waarom D. U. I. Was controversieel en bizar

In deze tijd lijkt het vaak alsof vrijwel iedereen ervan droomt ooit beroemd te worden. Als gevolg hiervan lijdt het geen twijfel dat een steeds groter wordende groep mensen bereid is tot het uiterste te gaan om bekendheid te verwerven, zelfs als ze er door de aandacht die ze krijgen afschuwelijk uitziet. Met dat in gedachten was het idee dat TLC de show D. U. I. lijkt me een hele slechte beslissing. Net als bij de show Cops, D. U. I. bevat beelden van politieagenten die mensen arresteren die onder invloed zijn. In plaats van dingen daar achter te laten, liet D. U. I. dan volgen de mensen die werden gearresteerd terwijl ze terechtstaan. Als gevolg hiervan is het feit dat D. U. I. besteedde aandacht aan mensen die werden gearresteerd voor het plegen van een misdaad waarbij iedereen om hen heen een groot risico loopt, wat veel waarnemers diep verontrustte.

2 Waarom 19 kinderen en tellen controversieel en bizar was

De afgelopen jaren is de familie Duggar betrokken geweest bij verschillende controverses die zo verontrustend mogelijk zijn. Om die reden lijdt het op dit moment geen twijfel dat de show 19 Kids & Counting de geschiedenis in zal gaan als een van de meest controversiële 'reality'-shows aller tijden. Gezien de ernst en het aantal Duggar-familieschandalen dat aan het licht is gekomen, is het echter gemakkelijk om te vergeten dat hun show vanaf het begin controversieel was. Toen de show van Duggar bekend stond als 17 Kids & Counting, hadden veel mensen serieuze problemen met de sterren van de show vanwege hun standpunten over de LGBTQ+-gemeenschap en beschuldigingen van seksisme.

1 Waarom peuters en tiara's controversieel en bizar waren

Van alle shows die TLC in de loop der jaren heeft uitgezonden, is het vrij duidelijk dat Toddlers & Tiaras verreweg de meeste mensen van streek heeft gemaakt. Gericht op kinderen die deelnemen aan optochten, hadden veel mensen het gevoel dat de show beelden bevatte van kinderen die in een situatie werden geplaatst die erg ongezond voor hen is en enorm overseksualiseerd. Om die reden zijn veel mensen er sterk van overtuigd dat kinderoptochten tot het verleden behoren. Bovendien maakte het feit dat de spin-offshow Here Comes Honey Boo Boo verwikkeld raakte in controverses met betrekking tot misbruik, Toddlers & Tiaras er nog erger uit.

Aanbevolen: