Wat is er echt gebeurd met Matthew Fox na 'verloren'?

Inhoudsopgave:

Wat is er echt gebeurd met Matthew Fox na 'verloren'?
Wat is er echt gebeurd met Matthew Fox na 'verloren'?
Anonim

Tussen 2004 en 2010 was Matthew Fox zes jaar lang een vaste waarde op tv-schermen in Amerika en over de hele wereld. In de loop van zes seizoenen en 121 afleveringen speelde Fox Dr. Jack Shephard in de ABC-dramaserie Lost over overlevenden van een vliegtuigcrash op een afgelegen - soms mystiek eiland - in de Stille Zuidzee. De rol was tot dan toe de belangrijkste van zijn carrière voor Fox, en dat is nog steeds zo.

Veel van zijn collega's in de show hebben sindsdien behoorlijk belangrijke carrièretrajecten gevolgd. Maggie Grace staat nu bekend om het spelen van Althea Szewczyk-Przygocki in The Walking Dead. Ze genoot ook van een terugkerende rol in het comedy-drama, Californication. Josh Holloway speelde in Colony en Yellowstone, terwijl Daniel Dae Kim een hoofdpersoon was in Hawaii Five-O.

Het leven is echter niet zo rooskleurig verlopen voor Fox, met werkmogelijkheden sinds weinigen en ver tussen. Dus, wat is het verhaal achter de opkomst en vervolgens de schijnbare ondergang van de getalenteerde acteur uit Abington, Pennsylvania?

Aanbevolen in een paar ondersteunende rollen

Fox werd in juli 1966 geboren als kind van een leraar, moeder en een vader die zowel als adviseur voor een oliemaatschappij als als boer werkten. Hij was de tweede van drie kinderen in zijn gezin, allemaal jongens.

Fox volgde een bedrijfsdiploma op de universiteit, hoewel hij tussen 1985 en 1989 bezig was met modellenwerk terwijl hij aan de Columbia University studeerde. Twee jaar na zijn afstuderen aan Columbia lanceerde hij zijn acteercarrière met een optreden in de voorlaatste aflevering van de NBC sitcom, Wings.

Hij speelde nog een paar ondersteunende rollen voordat hij eindelijk een hoofdrol kreeg als Charlie Salinger, een van de vijf broers en zussen die het verlies van hun ouders moesten verwerken bij een auto-ongeluk in het tienerdrama van het Fox-netwerk, Party of Five. Hij speelde deze rol tot de seriefinale in mei 2000.

Cast van 'Party of Five&39
Cast van 'Party of Five&39

Fox speelde ook Frank Taylor, een politieagent die met dode mensen communiceert om zaken op te lossen in een horrordrama genaamd Haunted dat in 2002 op UPN werd uitgezonden.

De show had lage kijkcijfers en werd bijgevolg geannuleerd na slechts 11 afleveringen.

Gelukkig voor Fox duurde het niet lang voordat hij zijn volgende grote rol vond - Dr. Shephard in Lost twee jaar later. Jack Shephard was oorspronkelijk bedoeld om te sterven in de pilot-aflevering en werd alleen gered op aandringen van studio-executives bij ABC.

Leider van de groep

Naarmate het verhaal zich ontvouwt, komt Jack naar voren als de leider van de groep overlevenden en is hij de sleutel tot het oplossen van meerdere uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

Hij worstelt echter om de bovennatuurlijke gebeurtenissen op het eiland te verzoenen met zijn gebruikelijke logische, op wetenschap gebaseerde denkproces. Flashbacks zijn een belangrijk stilistisch vertelapparaat op Lost. Hierdoor herbekijkt de plot de levens van de overlevenden vóór de crash. Voor Dr. Shephard waren zijn relaties met zijn vader en zijn vrouw gespannen als gevolg van zijn obsessieve persoonlijkheidstrekken.

Op het eiland ontwikkelt Jack gevoelens voor Kate Austen, die vóór de crash op de vlucht was nadat ze haar gewelddadige vader had vermoord. De relatie tussen de twee wordt een van de belangrijkste subplots in de serie, wat ertoe leidde dat fans hen 'Jate' doopten en de uitdrukking 'Jate is het lot' bedachten.

Fox' uitmuntendheid op Lost leidde ertoe dat hij zijn eerste (en enige) Golden Globe- en Emmy Award-nominaties verdiende. Hoewel hij ook nooit won, was het een prestatie waar hij van genoot. "Ik ga niet tegen je liegen, het is erg leuk om in die termen erkend te worden", vertelde hij de New York Times in 2010.

Geplaagd door controverse

Tegen het einde van zijn tijd op Lost speelde Fox in twee films: Vantage Point en Speed Racer. De laatste leed een verlies aan de kassa. Terwijl de eerdere een mooie winst opleverde, kreeg hij gemengde recensies van zowel critici als publiek.

Fox werd voor het laatst op het grote scherm gezien in 2015, als een personage genaamd Brooder in de Western Bone Tomahawk, een kritische succesfactor die niettemin slecht flopte aan de kassa. Hij is sinds Lost ook niet meer in een andere televisierol gecast.

Het heeft waarschijnlijk niet geholpen dat hij geplaagd werd door controverse buiten zijn vakgebied. In 2011 beschuldigde en diende een vrouw hem in wegens de beschuldiging dat hij haar had aangevallen na een meningsverschil. Hoewel de aanklacht later werd ingetrokken, schreef zijn co-ster op Lost, Dominic Monaghan in een tweet dat Fox 'vrouwen verslaat'.

Volgens Fox is zijn afwezigheid op schermen echter te wijten aan een gebrek aan 'kwaliteitskansen'. "Voor mij hangt het al dan niet opnieuw werken af van de kwaliteit van de kansen die ik krijg", vertelde hij in een eerder interview aan Men's Journal.

"En als ik geen goede kansen krijg, zul je me waarschijnlijk niet veel zien. Ik ga waarschijnlijk iets anders doen."

Aanbevolen: