Wat er echt met Alton Brown is gebeurd na 'Iron Chef: America

Inhoudsopgave:

Wat er echt met Alton Brown is gebeurd na 'Iron Chef: America
Wat er echt met Alton Brown is gebeurd na 'Iron Chef: America
Anonim

Alton Brown is het voedselnetwerk. Of dat was hij tenminste. Het lijdt geen twijfel dat het Food Network een aanval op sterren heeft veroorzaakt. Misschien wedijveren ze niet met die van Brad Pitt of Denzel Washington, maar ze hebben enorme fanbases, een enorme aantrekkingskracht en meestal een behoorlijk grote bankrekening. Terwijl sommige chef-koks en gastheren van het Food Network zijn verdwenen, zoals Emeril Lagasse, zijn anderen al tientallen jaren in je gezicht. Serieus, een man als Guy Fieri kan gewoon niet stoppen een grote ster van het Food Network te zijn. Maar Alton Brown zit ergens tussenin.

Alton was jarenlang het uithangbord van het hele netwerk en was te zien als presentator, jurylid of commentator bij een aantal van de populairste shows van The Food Network. Iron Chef: America was zonder twijfel de meest geliefde show op het netwerk gedurende 13 jaar. Hoewel andere Food Network-series, zoals Chopped, ook spin-off/companion-series hebben ontvangen, hebben maar weinigen hun eigen Wii-spel gekregen.

Dus, het is veilig om te zeggen dat Alton Brown een aardige cent heeft verdiend met zijn ervaringen als langlopende gastheer van de show. En toch, toen de serie een paar jaar geleden eindigde, voelt het alsof Alton is verdwenen. Dit is de waarheid over wat er werkelijk met hem is gebeurd…

Iron Chef maakte hem beroemd, maar goed eten is echt zijn brood en boter

Food Network-fans weten dat de langstlopende show van Alton Brown niet Iron Chef: America is, maar de serie die hij zelf heeft gemaakt en gehost, Good Eats. De show liep maar liefst 249 afleveringen met zijn begeleidende show, Good Eats: Reloaded die mogelijk in de nabije toekomst terugkomt. Maar zelfs met dit enorme succes is Alton Brown nog steeds het best bekend van Iron Chef, dat aantoonbaar de meest iconische serie van het netwerk blijft.

Good Eats is een paar jaar ouder dan Altons tijd op Iron Chef. Het was de baby die hij wilde maken nadat hij geen kookprogramma's op tv had gezien die hij leuk vond. Deze frustratie zorgde ervoor dat hij zich inschreef bij het New England Culinary Institute en chef-kok werd. Good Eats ging in 1998 in première op het WTTW-station van PBS in Chicago en werd uiteindelijk opgepikt door The Cooking Channel, een spin-off netwerk van The Food Network.

Rond dezelfde tijd werd Alton ingehuurd om tegelijkertijd Iron Chef America te hosten. Terwijl zijn tijd aan de serie, die een spin-off was van een Japanse met dezelfde naam, zou eindigen, gingen Altons zaken met Good Eats door. Dit omvatte drie Good Eats-boeken en twee spin-offs, Good Eats: Reloaded en Good Eats: The Return, die tot afgelopen zomer duurden. Terwijl de pandemie het laatste seizoen vertraagde, kon Alton nog een paar afleveringen van zijn kookshow doen naast zijn werk in een Chopped spin-off-serie op The Food Network, Chopped: Alton's Maniacal Baskets Tournament. In juli 2021 werd echter aangekondigd dat Good Eats: The Return officieel werd geannuleerd, waarmee een einde kwam aan zijn meest lucratieve en duurzame product.

Altons tijd bij Iron Chef America begon in 2004 toen hij verscheen bij de tweede poging om een Amerikaanse versie te maken van de succesvolle Japanse kookshow. Alton speelde een omroeper op Iron Chef America: Battle of the Masters en zoon werd ingehuurd om vijf seizoenen van The Next Iron Chef te hosten.

De hoeveelheid erkenning die Iron Chef hem bracht, stelde Alton in staat om nog meer kookwedstrijdshows op het netwerk te organiseren, waaronder Cutthroat Kitchen en Feasting on Asph alt. Hij lanceerde ook twee liveshowtours, The Edible Inevitable Tour en Eat Your Science. Met deze shows, de rondleidingen en optredens in vrijwel alle andere Food Network-series, lijdt het geen twijfel dat Alton het gezicht van het hele netwerk was.

Maar zijn ster is langzaamaan vervaagd met het einde van Iron Chef en de lagere beoordelingen voor zijn Good Eats-shows, evenals de opkomst van andere gezichten op het netwerk. Toch blijft Alton sterke kookproducten maken, waaronder zijn Youtube-shows Pantry Rai en Quarantine Quitchen.

Met zijn geloofsbrieven, puur talent en vooruitziende blik op het gebied van ondernemerschap, lijdt het geen twijfel dat Alton opnieuw zijn oude niveau van bekendheid zal bereiken. Waarschijnlijk in de nabije toekomst.

Altons persoonlijke leven was ingewikkelder

De afgelopen jaren is Alton Brown ook het onderwerp geweest van een paar nieuwsberichten… niet altijd om de juiste reden. Zoals veel beroemdheden, is het Twitter dat Alton de meeste problemen heeft bezorgd. Hij is echter ook behoorlijk open geweest over zijn persoonlijke transformaties op het sociale netwerk. Dit houdt onder meer in dat hij zich terugtrok uit de Southern Baptist Church vanwege hun 'indoctrinatie van kinderen' en hun 'anti-homo-houding'.

Hij veroorzaakte ook opschudding toen hij zijn scheiding aankondigde, evenals zijn scheiding van de Republikeinse Partij toen hij Joe Biden steunde als president. Dan was er de niet zo grappige Holocaust-grap die hij rond dezelfde tijd tweette.

Toch zal geen van deze dingen Alton waarschijnlijk uit de entertainmentbusiness dwingen. Zoals het er nu uitziet, is Alton vers van de release van zijn derde Good East-boek, "Good Eats: The Final Years" en zal in de nabije toekomst terug zijn op het Food Network.

Aanbevolen: