Wie is Rowan Atkinson als hij niet Mr. Bean is?

Inhoudsopgave:

Wie is Rowan Atkinson als hij niet Mr. Bean is?
Wie is Rowan Atkinson als hij niet Mr. Bean is?
Anonim

Rowan Atkinson is een unieke komiek. Zonder al te veel woorden te zeggen, maakt hij mensen aan het lachen door zijn belichaming van het karakter van Mr. Bean. De Britse acteur debuteerde de persona in 1990 op de ITV-show met dezelfde naam, en het is sindsdien een cultureel fenomeen geworden. Hoewel de live-actionserie maar vijf jaar duurde, is de franchise van Mr. Bean blijven stijgen door middel van animatieshows en verschillende verfilmingen.

De acteur heeft echter zoveel meer dan het uitbeelden van een 'kind in het lichaam van een volwassen man'. In tegenstelling tot Mr. Bean is Atkinson intelligent: hij creëerde het personage toen hij zijn masterstudie aan de universiteit van Oxford afrondde en is een fervent woordvoerder van vrijheid van meningsuiting geworden. Samenvattend, dit is het leven van Rowan Atkinson buiten Mr. Bean.

9 Vloog met zijn privévliegtuig nadat zijn piloot plotseling flauwviel

In 2001 bevond Atkinson zich in een dramatische reddingsoperatie in de lucht. Hij vloog naar Kenia voor een vakantiereis met zijn vrouw, Sunetra, en hun twee kinderen met een privé Cessna 202-vliegtuig. De piloot viel echter plotseling flauw in de lucht toen ze ongeveer 45 minuten onderweg waren naar Wilson Airport in Nairobi. Zoals gemeld door BBC Entertainment, werd de acteur gedwongen om de controle over het vliegtuig over te nemen, ondanks dat hij nog nooit eerder een vliegtuig had bestuurd.

8 Rowan Atkinson was getrouwd met zijn oude geliefde

Dus, wie is Sunetra? Over zijn persoonlijke leven gesproken, Rowan Atkinson en Sunetra Sastry ontmoetten elkaar eind jaren tachtig. In die tijd werkte ze als visagiste voor de BBC, waar Atkinson bekendheid kreeg dankzij zijn BAFTA Awards-winnende optreden in Not the Nine O'Clock News van het netwerk. Helaas, na tientallen jaren samengewoond te hebben, rondde het paar in november 2015 hun scheidingspapieren af.

7 voedde drie kinderen op uit zijn eerste huwelijk

Atkinson en Sastry hebben twee kinderen verwelkomd uit hun huwelijk in 1990: Benjamin, nu 28, en Lily, nu 26. Snel vooruit naar 2021, de twee kinderen zijn uitgegroeid tot geweldige volwassenen. Ben is een bekwame paardentrainer en Lily is een absolute schoonheid. Na de scheiding ontmoette Atkinson collega-actrice Louise Ford op West End-productie Quartermaine's Terms in 2012, begon te daten in 2014 en verwelkomde zijn derde kind in 2017.

6 Rowan Atkinson ontving een bevelhebber van de meest uitstekende orde van het Britse rijk

In 2013, zoals gerapporteerd door de BBC, was Atkinson door het Britse Koninkrijk benoemd tot CBE voor zijn verdiensten in komedie, drama en liefdadigheid. In dat jaar waren hij en zijn Blackadder-collega Tony Robinson erkend in de Queen's Birthday Honours List, waarbij de laatste een ridderorde ontving.

5 Hij parodieerde James Bond in de serie 'Johnny English'

Rowan Atkinson staat bekend om zijn parodiewerk. Hij heeft veel kaskrakers geparodieerd, waaronder de Rambo-serie met Hot Shots! Part Deux in 1993 en James Bond-parodie in de Johnny English-serie. Ondanks de gemengde kritieken die het kreeg van de critici, heeft de franchise, die drie films omvat van 2003 tot 2018, maar liefst $ 479,6 miljoen bruto wereldwijd verzameld.

4 waagde zich in theatraal werk

Veel A-lijst acteurs begonnen hun carrière in theaters, en Atkinson is een van hen. In 2009 speelde de Britse acteur de rol van Fagin tijdens de West End-revival van Oliver!. Het stuk, gebaseerd op Oliver Twist van Charles Dicken, leverde hem een Olivier Award-nominatie op voor Beste Acteur.

3 Rowan Atkinson bekritiseerde The Rise of Cancel Culture

Atkinson heeft ook gesproken over de opkomst van de internetannuleringscultuur. Voor een komiek als hij is annuleercultuur gelijk aan 'het digitale equivalent van de middeleeuwse maffia'.

"Het probleem dat we online hebben, is dat een algoritme beslist wat we willen zien, wat uiteindelijk leidt tot een simplistische, binaire kijk op de samenleving", woog de acteur zijn mening af tijdens een interview met Radio Times. "Het wordt een kwestie van of je voor ons bent of tegen ons. En als je tegen ons bent, verdien je het om 'geannuleerd' te worden."

2 speelde Jules Maigret in de serieaanpassing van ITV

Over zijn carrière gesproken, Atkinson is eigenlijk een veelzijdige acteur die uitblinkt in elk type genre. In 2016 was hij het hoofdpersonage en de Franse detective in ITV's seriebewerking van het klassieke boek Maigret van George Simenon. De serie was een kritische succesfactor, maar het vergaarde slechts twee seizoenen en vier afleveringen.

1 genoot van populariteit op sociale media en doorbreekt zijn stilte over de toekomst van het personage

Tot dit schrijven was Rowan Atkinson behoorlijk populair op sociale media, waarvan hij vooral geniet via zijn Mr. Bean persona. In oktober 2018 bracht de acteur zijn iconische personage terug om te vieren dat hij de Diamond Play Button van YouTube ontving voor het overtreffen van tien miljoen abonnees. Op Facebook is Mr. Bean ook een van de meest gevolgde pagina's op het platform geworden.

Dus, wat is de toekomst voor Mr. Bean? Het lijkt erop dat de acteur ernaar uitkijkt om het personage voorgoed met pensioen te laten gaan. Tijdens hetzelfde Radio Times-interview onthulde hij dat "de last van verantwoordelijkheid niet prettig is. Ik vind het stressvol en vermoeiend, en ik kijk uit naar het einde ervan."

Aanbevolen: