Rowan Atkinson AKA Mr. Bean gelooft niet dat zijn gezicht grappig is

Rowan Atkinson AKA Mr. Bean gelooft niet dat zijn gezicht grappig is
Rowan Atkinson AKA Mr. Bean gelooft niet dat zijn gezicht grappig is
Anonim

De rubberen, goofy en extreem botte Mr. Bean is uniek in zijn soort sinds het begin van het personage. Misschien wel de meest herkenbare komische figuur, Mr. Bean, gemaakt en geportretteerd door Rowan Atkinson, is in de loop der jaren overgegaan in een epos, allemaal dankzij zijn kwaadaardige en extreem egoïstische motieven die vrij ongebruikelijk zijn voor een komisch personage. Atkinson heeft de afgelopen decennia meerdere stripfiguren gespeeld, waardoor zijn naam op het hoogtepunt van het genre als geheel is geplaatst. Bij de meeste van zijn rollen in komedie was de rode draad zijn ultieme gebruik van gezichtsuitdrukkingen die capabel genoeg lijken om iemand uit de dood terug te brengen.

Degenen die de ongelooflijke optredens van Atkinson in tv-shows en films hebben gezien, weten waarschijnlijk dat het moeilijk is om je ogen van het scherm af te houden. En wij, als fans, kunnen niet blijer zijn elke keer dat Atkinson de leiding heeft over een scène. En nogmaals, wat opv alt, is het aantal manieren waarop hij zijn gezicht kan trekken.

Volgens Atkinson doet zijn gezicht alles wat hij vraagt, integendeel, hij denkt niet dat het zo grappig is als we ons voorstellen. Bovendien is hij niet zo'n sukkel voor spiegelhoudingen.'Ik zie het niet als een komisch instrument als ik in de spiegel kijk. En ik sta zeker niet voor spiegels om gezichten te trekken. de laatste keer dat ik het controleerde was waarschijnlijk in 1976, toen ik een puur visuele korte stripschets moest maken voor een revue in Oxford. Maar sindsdien denk ik dat ik alleen maar hoopte dat wat ik ook denk dat mijn gezicht doet, het doet. Atkinson zei dat hij de dunne lijn definieerde tussen het hebben van een grappig gezicht en het maken van grappige gezichten.

Het is vreemd dat de acteur niet dezelfde mening deelt als zijn fans. Maar wat Atkinson ook zei, er kan niet worden beweerd dat er tijdens zijn hoogtijdagen niets grappiger was dan zijn stompzinnige gezicht.

Rowan Atkinson
Rowan Atkinson

Voor sprekende personages gebruikt de acteur zijn droge humor en voor stille personages past hij expressieve fysieke komedie toe. De acteur heeft een geweldige manier om Mr. Bean uit te leggen en het vat zijn aanpak in een notendop samen. denk dat hij soms nogal lief kan zijn, zoals kinderen dat kunnen, en soms kan hij buitengewoon onaangenaam zijn, zoals kinderen dat kunnen. Hij dekt het kinderspectrum, denk ik, best goed."

De acteur is echter bang dat hij met zijn toenemende leeftijd zijn volwassen personages niet kan 'verjongen'. Van zijn meest populaire personages tot de minst bekende, Atkinson's giet al zijn komische vaardigheden op kinderlijke wijze om de personages op te laden voor een bizar onovertroffen plezier. In feite is het eerlijk om te zeggen dat hij voor zijn komische rollen vaak een kind is dat vastzit in het lichaam van een man.

Dankzij de lange levensduur van zijn buitengewone rollen, is Atkinson een van de meest succesvolle en invloedrijke komische acteurs aller tijden. Het is geen kinderspel om het publiek aan het lachen te maken en de moeilijk oplopende spruitstukken als het een stille komedie is.

De intensiteit van zijn talent doet sterk denken aan waar Sir Charlie Chaplin in uitblonk.

Aanbevolen: