Waarom spreekt meneer Bean niet? Alles over de grootste rol van Rowan Atkinson

Inhoudsopgave:

Waarom spreekt meneer Bean niet? Alles over de grootste rol van Rowan Atkinson
Waarom spreekt meneer Bean niet? Alles over de grootste rol van Rowan Atkinson
Anonim

Er zijn allerlei getalenteerde komieken van over de hele wereld die niet per se de reguliere aandacht krijgen die ze verdienen in Noord-Amerika. Het is gemakkelijk om je te concentreren op alle grote sterren die uit Amerikaanse komedies zijn voortgekomen, maar er is nog zoveel meer en ongelooflijk veel talent om te ontdekken. Het betekent altijd veel meer als een internationale komedie in Amerika kan resoneren en een heel nieuw publiek kan bereiken.

Rowan Atkinson is een hoofdbestanddeel van de Britse televisie dankzij zijn werk aan vormende komedies zoals Blackadder, maar een van de meest populaire rollen van de acteur is het excentrieke personage, Mr. Bean. Mr. Bean is niet de meest mainstream van personages en zijn filmische inspanningen worden absoluut onderschat, dus het feit dat deze vreemde eend in de bijt in Amerika zou kunnen slagen, is vooral indrukwekkend. Het publiek is zich bewust van de bredere lijnen van dit personage, maar er is nog steeds veel over Mr. Bean dat een mysterie blijft.

15 Waarom spreekt meneer Bean niet veel?

Afbeelding
Afbeelding

Een van de meest opvallende details over Mr. Bean is dat hij een personage is dat niet vaak spreekt en als hij dat doet, wordt het op een ongewone, onwillige soort lijdzaamheid gebracht. Bean's stomme aard en spraakproblemen zijn gebaseerd op die van Atkinson, aangezien hij in zijn jeugd aan een ernstige stottering leed. Atkinson was in staat om dit om te zetten in een fascinerende karakteraantasting.

14 Hij is geïnspireerd door een personage van Jacques Tati

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Bean is een iconisch personage, maar hij volgt een lijn van andere briljante komieken en personages die functioneerden door middel van visuele humor in plaats van woorden. Charlie Chaplin en Buster Keaton krijgen veel aandacht, maar Jacques Tati's Monsieur Hulot was een grote inspiratiebron voor Atkinson, met name Mr. Hulot's Holiday. Het excentrieke Franse filmpersonage heeft veel gemeen met Mr. Bean.

13 Wat is de echte naam van meneer Bean?

Afbeelding
Afbeelding

De Mr. Bean tv-serie heeft plezier met het publiek in termen van wat de voornaam van Mr. Bean is. De speelfilm uit 1997 biedt enkele antwoorden aan de fans, maar ze zijn erg belachelijk. Een foto van Mr. Bean's paspoort onthult dat zijn voornaam in feite "Mr." is. Het is een leuke grap, maar een die ook betekent dat de juiste manier om naar hem te verwijzen Mr. Mr Bean is.

12 Mr. Bean kan een alien zijn

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Bean is zo ongewoon dat fans veel hebben gediscussieerd over wat het achtergrondverhaal van het personage inhoudt. De vreemde aftiteling van de serie wekten sommigen de indruk dat Mr. Bean een buitenaards wezen is dat op aarde is achtergelaten. Dit gekke idee wordt schijnbaar bevestigd in de geanimeerde Mr. Bean-serie, waar Bean aan boord wordt genomen van een moederschip dat vol zit met andere Mr. Beans, alsof ze allemaal leden van dezelfde soort zijn.

11 Zijn naam had heel anders kunnen zijn

Afbeelding
Afbeelding

Atkinson's Mr. Bean verscheen oorspronkelijk in zijn sitcom, Canned Laughter, maar onder de naam Robert Box. Atkinson hield van het personage, maar vond dat er nog aan de naam moest worden gewerkt. Atkinson stapte over op enkele merkwaardige alternatieven: Mr. White en Mr. Cauliflower, maar ze waren allebei te normaal en te vreemd, en Mr. Bean werd het compromis.

10 Het personage had een leven voor de tv-show

Afbeelding
Afbeelding

Pas toen de volwaardige Mr. Bean-serie plaatsvond, kreeg het personage van Rowan Atkinson echt ieders aandacht, maar zelfs daarvoor was Atkinson bezig het personage in andere contexten te verfijnen. Hij verscheen aanvankelijk in een sitcom van Atkinson uit 1979 genaamd Canned Laughter, zij het onder een andere naam. Atkinson zou het personage vervolgens in de jaren '80 op verschillende comedyfestivals over de hele wereld een workshop geven voordat het tv-programma vorm kreeg.

9 Het personage is technisch met pensioen

Afbeelding
Afbeelding

Na bijna drie decennia Mr. Bean te hebben gespeeld, kondigde Atkinson in 2012 aan dat hij met het personage zou stoppen en verder zou gaan, meldt CheatSheet. Ondanks deze beweringen is Atkinson nog steeds komen opdagen om het personage in kleine doses te spelen en heeft sindsdien toegegeven dat hij het gewoon niet helemaal kon loslaten en afscheid kon nemen.

8 Mr. Bean is een anarchist

Afbeelding
Afbeelding

Het is soms moeilijk om iemand als Mr. Bean goed te lezen, vooral wanneer hij zoveel internaliseert van wat hij doet. Er zijn veel manieren om naar de acties van het personage te kijken, maar Atkinson zelf heeft zijn personage beschreven als een 'natuurlijke anarchist' en dat hij chaos veroorzaakt omdat hij eigenlijk maar een kind is dat als een man opereert.

7 Mr. Bean's stem begon elders

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Bean's vocale stijlen komen niet vaak voor, maar als ze dat doen, is het zeer memorabel. Atkinson gebruikte deze ongebruikelijke stem oorspronkelijk voor een personage van hem in de sketchshow Not the Nine O'Clock News. Het was zo'n ander soort levering dat Atkinson wist dat hij ernaar moest terugkeren.

6 Hij heeft een boek geschreven

Afbeelding
Afbeelding

Het was erg interessant om alle verschillende plaatsen te zien waar Mr. Bean is opgedoken, maar een van de gekkere voorbeelden hiervan is Mr. Bean's definitieve en uiterst wonderbaarlijke gids voor Frankrijk. Het boek is geschreven door Mr. Bean terwijl hij het Europese land op zijn zeer unieke manier afbreekt. Het is een geweldige manier om een ander soort humor van Bean te ervaren.

5 Hij beweegt graag tussen appartementen

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Bean komt veel rond, maar een handvol afleveringen die zich in zijn huis afspelen, laten hem onhandig in zijn natuurlijke omgeving zien. Meer oplettende kijkers zullen merken dat het appartement en de indeling van Mr. Bean's flat regelmatig tussen afleveringen verandert. Het is duidelijk dat dit slechts een productie-element is dat geen groot probleem had moeten zijn, maar het is gemakkelijk te extrapoleren en te zeggen dat Beans capriolen betekenen dat hij veel moet verhuizen.

4 Hij is een zakelijke shill

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Bean is een personage dat uit de komedie komt, maar de universele aantrekkingskracht van hem maakt het personage ook geschikt voor een woordvoerder of beroemdheid. Mr. Bean is buiten zijn tv-programma gestapt om in commercials en advertentiecampagnes te spelen voor bedrijven als Nissan, M&M's en Snickers. Mensen houden van zijn bizarre routine.

3 Hij is beroemder dan roy alty

Afbeelding
Afbeelding

De veelzijdigheid van het Mr. Bean-personage heeft ervoor gezorgd dat de serie van Atkinson een succesvolle export is naar landen over de hele wereld, waardoor het personage erg beroemd is geworden. Een peiling uit 2015 die in het VK werd gehouden, vroeg buitenlanders in het land wie de beroemdste Britten waren. Mr. Bean werd uiteindelijk een populairdere reactie en beter bekend dan bepaalde leden van de Britse monarchie, meldt Mental Floss.

2 Hij heeft een veel groter leven als een geanimeerd personage

Afbeelding
Afbeelding

De erfenis van Mr. Bean's tv-show leeft nog steeds voort en geen van de andere projecten zou zonder dit zijn gebeurd, maar het is een beetje verrassend om te zien dat de tv-show slechts 14 afleveringen produceerde. Daarentegen heeft de geanimeerde Mr. Bean-serie meer dan 100 afleveringen geproduceerd en op een vreemde manier heeft het personage technisch gezien een rijkere geschiedenis in animatie dan live-action.

1 Hij is erg populair op sociale media

Afbeelding
Afbeelding

Mr. Bean is soms een beetje een eenling in zijn show, maar door de jaren heen heeft Mr. Bean zijn eigen sociale media-accounts opgebouwd en is hij overspoeld met miljoenen vrienden en volgers. Het pure idee van iemand als Bean die met moderne technologie speelt, is erg grappig.

Aanbevolen: