Is Kesha een genie? Hier is hoe ze zo slim werd

Inhoudsopgave:

Is Kesha een genie? Hier is hoe ze zo slim werd
Is Kesha een genie? Hier is hoe ze zo slim werd
Anonim

Kesha kwam in 2009 op de radio met haar feesthit " Tik Tok" en bleef hit na hit uitbrengen, met de meeste van haar liedjes gericht op haar wilde meisjespersonage. Kesha-liedjes gingen over feesten en drinken en dansen en wild worden met je vrienden - niet bepaald een onderwerp dat we doorgaans associëren met intellectueel zijn. Het was dus verrassend voor het publiek toen de geruchten de ronde deden dat Kesha eigenlijk heel slim was en bijna perfecte cijfers en testscores had behaald terwijl ze op de middelbare school zat.

Met een gerapporteerd IQ van meer dan 140 en een SAT-score in de jaren 1500, waren de geruchten allemaal waar, en Kesha is inderdaad erg slim en biedt ons allemaal een waardevolle les over het beoordelen van een boek op zijn omslag. De persona van het wilde feestmeisje, zo blijkt, is slechts losjes gebaseerd op de werkelijke persoonlijkheid van Kesha en wordt meestal overdreven voor commerciële doeleinden. Ze is sindsdien enorm geëvolueerd als artiest en heeft te maken gehad met misbruik door haar producer en een pijnlijke openbare rechtszaak over dat misbruik. Haar carrière is er nu een die meer synchroon lijkt te lopen met haar ware, aangeboren intelligente aard, en we wilden zien hoe ze hier kwam. Hier is alles wat we ontdekten over hoe Kesha zo slim werd.

6 Haar moeder heeft haar beïnvloed

Kesha's moeder, Rosemary Patricia "Pebe" Sebert, is een zangeres en songwriter, dus het is geen verrassing dat Kesha al op zeer jonge leeftijd veel van haar heeft opgepikt. Ze werd vaak rondgedragen door haar moeder toen ze een baby was, ging met haar mee naar zangoptredens en werd zelfs verzorgd op het podium terwijl haar moeder optrad. Haar moeder was ook succesvol; ze schreef mee aan de single "Old Flames Can't Hold a Candle to You" uit 1978, die populair werd door Dolly Parton op haar album Dolly, Dolly, Dolly uit 1980. Kesha legt uit dat ze, toen ze op de middelbare school zat, na school thuiskwam en voor de lol liedjes met haar moeder schreef. Dit heeft zeker haar schrijfspieren ontwikkeld en is een groot deel van waarom ze zo slim is. Ze heeft ook gezegd dat het hebben van een muziekcarrière het enige was dat ze ooit wilde doen en dat ze nooit een back-upplan had. Over rijden gesproken!

5 Oude Muziek Onderwijs

Kesha's muzikale invloed stopte niet thuis. Ze was tijdens haar middelbare schooltijd actief in academische en buitenschoolse bezigheden, waaronder het spelen van trompet in de fanfare van haar school. Later pakte ze ook de saxofoon op. Er zijn veel onderzoeken die het idee bevestigen dat muzieklessen de hersenen helpen zich uit te breiden als het een nieuwe vaardigheid leert op een manier die vervolgens kan worden toegepast op andere bezigheden naarmate de hersenen flexibeler en veerkrachtiger worden. Dus Kesha's vroege succes in muziek kan niet alleen worden toegeschreven aan haar aangeboren intelligentie, het had haar ook kunnen helpen haar intelligentie te vergroten en nog slimmer te worden.

4 Ze was een ijverige student

Kesha hield een vol schema tijdens de middelbare school en haar cijfers hebben er zeker nooit onder geleden. Ze was altijd een ijverige student, volgde meerdere Advanced Placement- en International Baccalaureate-lessen en haalde altijd hoge cijfers. Al haar harde werk heeft zeker zijn vruchten afgeworpen en heeft bijgedragen aan haar algehele intelligentie en aanleg voor een muziekcarrière later. Ze behaalde een bijna perfecte score op de SAT, een feit dat veel fans verraste die haar aanvankelijk alleen als een wild feestmeisje zagen.

3 Ze ging naar een topuniversiteit

Omdat ze zulke hoge cijfers en testscores had, had Kesha veel opties toen het tijd was om een universiteit te kiezen. Ze kwam terecht op Barnard College, de zusterschool van de Columbia University van de Ivy League in New York City. Ze studeerde psychologie en wereldreligie, maar stopte in haar eerste jaar met school omdat haar muziekcarrière begon te bloeien en ze die weg wilde volgen. Hé, het is allemaal gelukt!

2 Ze is een zelfsturende leerling

Kesha heeft verklaard dat ze, zelfs naast haar academische en buitenschoolse bezigheden, altijd een natuurlijk verlangen had om te leren en altijd op zoek was naar nieuwe informatie, zelfs buiten een gestructureerd onderwijs om. Ze herinnert zich dat ze altijd naar school reed en oefende met het luisteren naar banden over de Koude Oorlog of andere gebeurtenissen in de geschiedenis. Een leven lang leren is absoluut een teken van intelligentie en Kesha bewijst gewoon dat je niet in een klaslokaal hoeft te zijn om een opleiding te volgen en je geest te verruimen.

1 Ze was slim over inbreken in het bedrijf

Met alles wat Kesha wist over de carrière van haar moeder, was ze uitgerust om heel slim en sluw te zijn over de manier waarop ze doorbrak in de muziekindustrie. Ze beantwoordde een casting-oproep van de realityshow The Simple Life, waarin Paris Hilton en Nicole Richie bij landelijke gezinnen woonden en probeerden te assimileren met een meer provenciaal leven. Kesha's familie was te zien in een aflevering in 2005. Een directeur van Broadcast Music Incorporated kreeg lucht van Kesha's ontluikende zang- en songwritingvaardigheden en stuurde haar naar Max Martin, het popgenie dat verantwoordelijk is voor enkele van de grootste popmuziek aller tijden, waaronder liedjes van de Backstreet Boys, NSYNC en Britney Spears.

Aanbevolen: